Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

Ž.Urbonas prisiminė kritikus: „Visi rėkė: vienas storas, kitas klišas, trečias per mažas“

Žydrūnas Urbonas tryško džiaugsmu po šeštadienio pergalės prieš Vilniaus „Rytą“ 83:81 po fantastiško Bryanto Crawfordo dūrio paskutinėmis sekundėmis. Utenos „Juventus“ treneris gyrė savo žaidėjus ir prisiminė kritikų replikas sezono pradžioje.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Mes dabar norėtumėm atsistoti ant bangos. Pabūkim kuklūs, – komentavo Ž.Urbonas. – Be abejo, šiandien labai norisi pasidžiaugti. Sakiau komandai, kad išlaikytų energiją, neišsitaškytų, bet tai yra istorija. Mes dukart iš eilės „Ryto“ nesame įveikę. Reikia sutikti, kad mūsų mažam miesteliui tai yra labai svarbu. Verti vyrai ir premijų, ir viso ko.“

Treneris dėkojo areną užpildžiusiems žiūrovams, pabrėžė jų tikėjimą ir džiaugėsi, kad jo auklėtiniai nepavedė gerbėjų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

„Buvo kalbų, kad KMT „Rytas“ nebuvo susikaupęs. Bet jei Bendžius žaidžia 31 minutę, Cruzas taip pat, Butkevičius 34... Jei pagrindiniai žmonės varo išsijuosę, reiškia, jie nejuokavo šiandien, žaidė iš visų jėgų, norėjo mus nubausti, bet mes, kaip sakau, dabar nevaidinam stebukladarių, bet nebijome nieko“, – skambiai pasisakė Ž.Urbonas.

Jei pagrindiniai žmonės varo išsijuosę, reiškia, jie nejuokavo šiandien

Treneris pasakojo, kad lemiamo išpuolio metu jo auklėtiniai žaidė „du prieš du“, o varžovai, kaip planuota, susikeitė dengiamaisiais.

„Bryantas pailsėjo, pabuvo dvi atakas ant suolo. Įvedinėti kamuolį po krepšiu, nors Žygis pusiau laisvas – ne ta situacija. Bryantas žaidė vienas prieš vieną, prieš didesnį ir lėtesnį oponentą. Gavosi Bendžius, ačiū Dievui, kad Bendžius. Na, nėra jis blogas gynėjas, bet taip išėjo. Darė tą amerikietišką atšokimą. Nu, ir įmetė“, – šypsojosi Ž.Urbonas.

Tuomet treneris prisiminė sezono pradžios kritikus.

„Taip, mes turėjome bėdų. Visi rėkavo: vienas storas, kitas klišas, trečias per mažas, per lėtas. Žinot, svarbiausia trenerio savybė yra užauginti komandą. Kaip ji užauga. Manau, kad mūsų komanda ūgtelėjo, ji paaugo. Kaip kas bežiūrėtų, ar blogiukus pasiėmiau, ar netikusius, bet aš ją užauginau“, – nuopelnų neišsižadėjo strategas.

Kaip kas bežiūrėtų, ar blogiukus pasiėmiau, ar netikusius, bet aš ją užauginau

Ž.Urbonas prisiminė, ką palinkėjo savo auklėtiniams po skambios pergalės.

„Linkėjau nepakelt nosių. Chebryte, sakau, mes paprasti bachūriukai. Kaip ir prieš sezoną, taip ir toliau. Dar laukia daug rungtynių. Džiaukitės ta pergale, dar turim tą savaitę iki kitų rungtynių, bet neiškelkit nosių. Stovėkit ant žemės, neskrajokit padebesiais“, – save citavo Ž.Urbonas.

Po šios pergalės „Juventus“ su 10 pergalių ir 8 pralaimėjimais LKL turnyro lentelėje susilygino su ketvirtoje vietoje esančiu Klaipėdos „Neptūnu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant