Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 01

Žaidėjų prognozės LKL finalui: nerimas dėl „Žalgirio“ ir netikėtas MVP spėjimas

„Nerimo požymių tikrai matyti“, – apie Kauno „Žalgirio“ sportinę formą prieš „Betsafe-LKL“ finalą su Vilniaus „Rytu“ portalui 15min sakė trys šios lygos krepšininkai. Kova dėl pagrindinio šalies trofėjaus startuos ketvirtadienio pavakarę, o MVP spėjimuose iškrito ir netikėta pavardė.

Po metų pertraukos „Betsafe-LKL“ finale krepšinio sirgalių vėl laukia pagrindinių šalies grandų mūšis – Kauno „Žalgiris“ prieš čempionų titulą ginantį Vilniaus „Rytą“.

Kazio Maksvyčio komanda šį sezoną jau spėjo iškovoti Karaliaus Mindaugo taurę (KMT) bei po ketverių metų pauzės pateikė sensaciją ir sugrįžo į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Pasibaigus sezonui – psichologinis ir fizinis „Žalgirio“ žaidėjų nuosmukis, kai šį kamštį pramušti pavyko tik aštuntose rungtynėse po pasibaigusio Eurolygos sezono, kai ketvirtajame „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijos mače 95:66 sudaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Tuo metu Giedriaus Žibėno kariauna pastaruosius du mėnesius atrodo lyg ant sparnų, per 20 mačų pralaimėjusi vos kartą – ir tą išvykoje po įnirtingos kovos prieš „Žalgirį“ rezultatu 75:81.

„Manau, kad finale intrigos tikrai netrūks, – 15min sakė pastaruosius trejus metus Utenoje žaidęs krepšininkas Martynas Gecevičius. – Taip, „Žalgiris“ yra favoritas, bet matėme nerimo signalų ketvirtfinalyje ir pusfinalyje. Žinoma, buvo objektyvių priežasčių, nes Eurolygos sezonas buvo neseniai pasibaigęs. Matėsi, kad kai kuriems žaidėjams trūksta motyvacijos ir jėgų. Nenurašau to ant fizinio nuovargio, manau, kad jie nesusitvarko psichologiškai. Pats treneris K.Maksvytis sakė, kad komanda nežaidžia atkrintamųjų režimu.

Tai parodo, kad „Žalgiris“ turi problemų. „Rytas“ irgi turėjo vargo prieš „Neptūną“, o vėliau žaidė prieš Jonavą, bet iš šalies atrodo, jog jie yra geresnėje psichologinėje būsenoje. „Rytas“ atrodo motyvuotas, įskaitant užsieniečius. Treneris irgi džiaugiasi, kad komanda yra neblogos formos. Juos motyvuoja ir serijos autsaiderio statusas. Protas sako, kad „Žalgiris“ yra favoritas, bet panašu, kad laukia įdomi serija. Labai sunku nuspėti, kaip pasibaigs pirmieji du mačai.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Gecevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Gecevičius

Kolegai iš kitos komandos antrino ir 34-erių metų atakų organizatorius Žygimantas Janavičius.

„Laukiu įtempto ir konkurencingo finalo. Visas sezonas parodė, kad kovoja ir nepasiduoda visos komandos, tad norisi, kad finalas taptų viso sezono puošmena. Laukiu didelės kovos ir intrigos, kuri vainikuotų visą sezoną, – 15min sakė Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas. – Girdėjau, kad per pastarąjį dešimtmetį finaluose „Rytas“ prieš „Žalgirį“ yra iškovojęs vos dvi pergales.

Šiuo metu „Žalgirio“ sportinė forma tikrai nėra optimali. Paskutinis mačas Panevėžyje parodė, kad jie truputį susikaupė, ypač E.Ulanovas ir kiti lietuviai, bet legionieriai bei Ignas Brazdeikis, kuris turėtų rodyti lyderystę ir kurti pranašumus, nežaidžia aukščiausiame lygyje.

„Rytas“ žaidžia laisvą ir smagų krepšinį. Jei legionieriai, kaip M.Fosteris ir J.Gorhamas, pataikys ir norės iškovoti titulą, o ne važiuoti kuo greičiau po sezono namo, tuomet lauks įnirtinga kova. „Žalgiris“ po Eurolygos neįtikina. Ką mačiau pusfinalio serijoje, tai manęs tai tikrai neįtikino.“

nuotr. LKL.lt/Žygimantas Janavičius
nuotr. LKL.lt/Žygimantas Janavičius

Kitokios nuomonės buvo Alytaus „Wolves“ atakų dirigentas Kristupas Žemaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas