Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ parklupdęs A.Magro: „Gaila, nepavyko itališkai šnektelėti su Trinchieri“

Sekmadienį Vilniuje vykusiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (3-3) iškovojo iki šiol skambiausią savo pergalę čempionate. Alessandro Magro auklėtiniai 100:82 užtikrintai susitvarkė be Andrea Trinchieri į sostinę atvykusiu Kauno „Žalgiriu“ (4-2).

„Pirmiausia, norėčiau padėkoti savo asistentams, Nedui Pacevičiui ir Mariui Leonavičiui, už puikiai parengtą rungtynių planą, – po pergalingų rungtynių kalbėjo A.Magro. – Jie kur kas geriau nei aš žino vietinių žaidėjų stiprybes ir silpnybes. Šios rungtynės mums buvo svarbios ne tik dėl to, kad varžovas buvo Kauno „Žalgiris“.

Žaidžiant prieš Eurolygos komandą, papildomos motyvacijos žaidėjams nereikia. Iki šių rungtynių nebuvome laimėję daug mačų namuose, tačiau šįvakar atmosfera buvo nuostabi. Man, kaip treneriui, svarbiausia yra tai, kad parodėme, kokia komanda galime būti. Sezono pradžioje mums trūko fiziškumo ir kovingumo dėl atkovotų kamuolių. Po paskutinių rungtynių Europos taurėje ir šiandienos, tikiuosi, kad žengsime žingsnį į priekį, pasitikėdami procesu.“

VIDEO: T. Sabonis: „Trūko ugnelės“

Abi ekipos tarpusavio susitikimą pasitiko pakiliomis nuotaikomis: „Wolves“ išvykoje po pratęsimo nugalėjo Sopoto „Trefl“ 99:92, tuo tarpu „Žalgiris“ namuose užtikrintai susitvarkė su Roko Jokubaičio atstovaujama Tel Avivo „Maccabi“ 78:63.

Įdomus sutapimas: abu savo pralaimėjimus LKL Kauno „Žalgiris“ patyrė Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje. Pirmąjį pralaimėjimą šiame sezone kauniečiams įrašė Vilniaus „Rytas“ 91:88.

Maža to, tai jau buvo šeštasis iš eilės Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas Vilniuje.

Rungtynės prasidėjo atkaklia kova ir didžiąją laiko dalį nė vienai komandai nepavyko susikurti pranašumo. Visgi, antrajame kėlinyje po įspūdingo Andrew Andrewso dėjimo per Arną Butkevičių ir dviejų iš eilės Kristupo Žemaičio tritaškių užsikūrę šeimininkai pirmąją rungtynių pusę baigė būdami priekyje 43:38.

Po ilgosios pertraukos su didžiule energija į aikštelę išėję A.Magro auklėtiniai ėmė dominuoti. Trečiąjį ketvirtį 18 taškų pranašumu laimėję aikštės šeimininkai pergalės iš savo rankų nebepaleido ir skambiai įsirašė trečiąjį laimėjimą čempionate 100:82.

Po didžiausios savo pergalės vadovaujant ambicingajam sostinės klubui strategas iš Italijos pasidalijo paslaptimi, kaip komandai pavyko pelnyti 100 taškų prieš Eurolygos komandą.

„Pirmiausia buvo labai svarbu gerai dalintis kamuoliu – atlikome 24 rezultatyvius perdavimus ir visi žaidėjai buvo įtraukti į puolimą. Manau, kad buvome gerai pasiruošę prieš jų spaudimą ir pelnėme nemažai lengvų taškų. Tritaškius metėme 44 proc. taiklumu. Kalbant apie taktiką, kiekvieną kartą, kai Brady Manekas buvo aikštelėje, stengėmės jį atakuoti ir manau, tai veikė gana gerai. Turėjome tris dienas pasiruošti šioms rungtynėms, tvarkaraštį kurį turime nėra daug laiko taisyti dalykų ir žaidėjai turi tobulėti rungtynių metu“, – 100 taškų pasirodymą komentavo specialistas.

Strategas išreiškė liūdesį, kad neturėjo progos susitikti su Kauno „Žalgirio“ vyr. treneriu Andrea Trinchieri bei šnektelėti itališkai.

„Gaila, kad taip nutiko – tikėjausi paspausti ranką ir šiek tiek pasikalbėti itališkai. Džiaugiuosi, kad buvo Massimiliano Menetti, su kuriuo galėjome pabendrauti. Ateityje dar turėsime progų susitikti su Andrea Trinchieri, tad linkiu jam sveikatos“, – sakė treneris.

Kauno ,,Žalgiris“ į sostinę atvyko nukraujavęs: Lietuvos vicečempionai buvo priversti verstis be vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri ir amerikiečio Matto Mitchello, kurie dėl ligos liko Kaune.

Tuo tarpu „Wolves“ vis dar vertėsi be traumą besigydančio Arnoldo Kulbokos ir Sopote galvos sutrenkimą patyrusio Jeffery Tayloro.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai