Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 16

„Žalgirį“ pasitinkantis A.Sireika: „Žaisime su būsimais Eurolygos čempionais“

„Aš galvoju, kad bus didelė šventė „Šiaulių“ žiūrovams. Galbūt jie pamatys būsimus Eurolygos čempionus“, – prieš pirmadienį laukiantį mūšį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pareiškė Antanas Sireika.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jo treniruojami „Šiauliai“ (8-7) šiuo metu užima 7 vietą, o atvykstantis Kauno „Žalgiris“ (14-1) užtikrintai pirmauja.

Kazio Maksvyčio auklėtinius giriantis A.Sireika tiki, kad „Žalgiris“ pavasarį triumfuos Eurolygos finalo ketverte, kuris vyks Kaune.

„Esu didelis optimistas ir mano gyvenime taip yra nutikę, kad didelės pergalės ateina tada, kai visi mažai to tikisi. Taip buvo, kai „Žalgiris“ pirmą sykį laimėjo Eurolygą. Taip pat ir tada, kai „Žalgiris“ pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Mes juos nugalėjome čia, Šiauliuose, o jie Eurolygoje užėmė 3 vietą“, – priminė Europos čempionas.

Įdomu, kad praėjusiame sezone A.Sireika sėkmingai prognozavo, kad į Eurolygos finalo ketvertą pateks Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“.

„Žalgiris“ dabar yra puikios sportinės formos. Komandos viduje – geras klimatas. Mane, kaip trenerį, džiugina. Mes turime savų problemų, traumuotų žaidėjų, bet mes stengsimės, kad žmonės pamatytų, kaip žaisime su būsimais Eurolygos čempionais“, – pakartojo A.Sireika.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

Žalgiriečiai į Šiaulius atvyks po istorinių pergalių Eurolygoje – kauniečiai pirmą sykį laimėjo abejas dvigubos savaitės rungtynes išvykoje. Ar gali „Šiauliai“ nustebinti puikiai net ir be iškritusio lyderio Keenano Evanso šiuo metu rungtyniaujantį „Žalgirį“.

„Galim, bet kuo – nesakysiu. Tegul pamato žmonės aikštelėje. Krepšinis yra nenusakomas dalykas. Adrenalinas, emocijos. Sunku kažką suplanuoti, pasakyti, kad bus taip ir pat – sporte visą laiką yra netikėtumai. Reikia ir tą sėkmę prisijaukinti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Antanas Sireika
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Antanas Sireika

Ir žaidėjams visą laiką sakau – prisijaukinkit kamuolį, kad jis geriau kristų, o ne tik mėtykit į tą pusę. Stengsimės ir mes prisijaukinti sėkmę ir sužaisti, kuo geriau“, – žadėjo „Šiaulių“ vairininkas.

„Tikiuosi žiūrovų palaikymo. Žaidėjams žaisti prie pilnų tribūnų visada yra maloniau. Tik bijau, kad žaidėjams nebūtų netikėtumas pamatyti ne juodas kėdes, o geltonas. Seniai čia tokias jau matė, kad nebūtų nustebęs“, – vylėsi A.Sireika.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas