Sportas gyvai

Žalgiriečiai į rinktinę atvažiavo ir nuplauti sezono finišo žaizdų: „Liko kartėlis“

Keturi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjus vos keturioms dienoms po „Betsafe-LKL“ čempionato paskutinių rungtynių atvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje.

Vieni ilsėjosi porą mėnesių, kiti – kelias dienas.

Labai skirtingai nusiteikę krepšininkai sekmadienį suvažiavo į Palangą, kur Kazio Maksvyčio treniruojama Lietuvos rinktinė pradėjo pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui.

Keliems žaidėjams iš šešiolikos tai ir proga prašviesinti mintis po slogaus sezono finišo.

Kauno „Žalgiris“ praėjusį trečiadienį po atkaklios LKL finalo serijos (1-3) užleido čempionų titulą Vilniaus „Rytui“, o sekmadienį keturi žalgiriečiai jau pradėjo darbus rinktinėje.

Edgaras Ulanovas į „Vanagupės“ viešbutį, kur tradiciškai įsikuria Lietuvos rinktinė, su šeima atvyko pirmasis, dar prieš kelias dienas – „Žalgirio“ kapitonas teigė, jog taip pabandė produktyviau panaudoti tą trumpą poilsio laiką.

Patricija Adamovič / BNS/Rinktinės narių atvykimas į Palangą. Edgaras Ulanovas
Patricija Adamovič / BNS/Rinktinės narių atvykimas į Palangą. Edgaras Ulanovas

„Pabaiga sezono sudėtinga, jaučiasi ir fizinis, ir psichologinis nuovargis, – pripažino Edgaras Ulanovas. – Bet jau juokaujame, kad iš savęs teks dar kažkiek sulčių paspausti.“

Arnas Butkevičius ir Tomas Dimša taip pat su šeimomis, o Lukas Lekavičius šįsyk vienas atvažiavo sekmadienį.

Į rinktinę buvo kviestas ir Laurynas Birutis, bet jis į Palangą neatvyko, nors nacionalinės komandos vidurio puolėjų grandis liko praretėjusi, kai dėl kontrakto reikalų NBA žaidimo olimpinėje atrankoje atsisakė Jonas Valančiūnas.

Mūsų šalies rinktinės treneris Kazys Maksvytis sezoną irgi pradėjo „Žalgirio“ klube, bet sezonui įpusėjus buvo pakeistas Andrea Trinchieri, o dabar Palangoje jis nenorėjo komentuoti savo buvusios komandos likimo.

Patricija Adamovič / BNS/Vyrų rinktinės treniruotė. Kazys Maksvytis
Patricija Adamovič / BNS/Vyrų rinktinės treniruotė. Kazys Maksvytis

Iš į treniruočių stovyklą atkeliavusių žalgiriečių gal tik A.Butkevičius, dėl per rungtynes Monake balandžio pradžioje patirtos čiurnos traumos praleidęs kelias pavasario savaites, jautėsi mažiau išsekęs.

„Man dar pavargti nebuvo tiek laiko po traumos. Nereikėjo per daug poilsio. Atvykome darbuotis, viskas pagal planą“, – sakė 31 metų puolėjas.

Patricija Adamovič / BNS/Arnas Butkevičius
Patricija Adamovič / BNS/Arnas Butkevičius

Tačiau jam labiau maudė ne kūną, o širdį – LKL finalo serija baigėsi taip netikėtai Kauno „Žalgirio“ krepšininkams ir sirgaliams, jog greitai nugramzdinti sezono pabaigą bus sunku.

„Nelabai kažkas gali susigulėti. Labai nuvilianti sezono pabaiga ir asmeniškai, ir komandiškai. Liko kartėlis“, – neslėpė A.Butkevičius, pernai sužaidęs puikią, aukso žiedu pasibaigusia LKL finalo seriją ir pretendavęs į finalo serijos MVP titulą, o šiemet likęs „Ryto“ žaidėjų šešėlyje.

Vilniaus „Ryto“ atstovų Palangoje šįkart nedaug – treneris Giedrius Žibėnas ir jo pagalbininkas Gustas Maskoliūnas darbuojasi K.Maksvyčio štabe.

Patricija Adamovič / BNS/Vyrų rinktinės treniruotė. Giedrius Žibėnas
Patricija Adamovič / BNS/Vyrų rinktinės treniruotė. Giedrius Žibėnas

Dar Ąžuolas Tubelis turi sutartį su Vilniaus „Rytu“, bet jis sostinės ekipos triumfu džiaugėsi iš šalies, nes pastarąjį sezoną buvo paskolintas Klaipėdos „Neptūnui“.

Šiek tiek druskos žalgiriečiams Palangoje kažkas užpylė paklausęs, kaip atrodė trečiadienio vakaras, kai Vilniuje pralaimėjusi „Žalgirio“ komanda keliavo atgal į Kauną.

„Ant tos žaizdos nesinori mindyti. Grįždami šiek tiek pasišnekėjome ir tiek“, – nesiplėtė A.Butkevičius.

E.Ulanovas dar tvirčiau vijo mintis šalin, pripažinęs, jog tas trečiadienio vakaras buvo „ilgai nemiegotas“, bet ilgiau kankintis neverta. „Tai viskas, nebėra ką galvoti. Praeitis nepakeis ateities“, – sakė Kauno komandos kapitonas.

Galiausiai jis priminė, jog visas sezono paveikslas neatrodo taip prastai.

„Laimėjome taurę, Eurolygoje po praėjusio sezono kartelė buvo iškelta didžiulė. Gal lūkesčiai buvo labai dideli, kurių įgyvendinti nepavyko. Keitėsi treneris, sezono pabaigoje lyderis (Keenanas Evansas) patyrė traumą. Finalas irgi buvo toks, kur visos rungtynės galėjo pasisukti bet kaip. Pabaigoje rezultatas netenkino, galėjo būti geresnis, bet nesakyčiau, jog sezonas labai prastas“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Patricija Adamovič / BNS/Rinktinės narių atvykimas į Palangą. Edgaras Ulanovas
Patricija Adamovič / BNS/Rinktinės narių atvykimas į Palangą. Edgaras Ulanovas

Ir jis, ir A.Butkevičius ruoštis dideliam turnyrui su Lietuvos rinktine grįžta po ilgos pertraukos.

2017 ir 2019 metais Europos ir pasaulio pirmenybėse žaidęs E.Ulanovas paskui ilgam buvo nutolęs nuo rinktinės, dėl asmeninių priežasčių praleidęs ir pernykštį planetos čempionatą.

32 metų puolėjas į rinktinę grįžo šiemet vasarį per Europos čempionato atrankos varžybas.

A.Butkevičius pernai ketino žaisti pasaulio čempionate, bet neišvyko į Filipinus dėl traumos.

Kol kas su vyrų rinktine jam nepavyko nuversti kalnų, o šiemet nacionalinėje komandoje trūks Jono Valančiūno per olimpinės atrankos turnyrą Puert Rike bei Igno Brazdeikio nebus visą vasarą.

Tačiau Lietuva subūrė neprastą sudėtį ir laikoma favorite per liepos 2–7 d. Puerto Rike vyksiantį šešių komandų turnyrą, kuriame nugalėtojams atiteks bilietas į Paryžiaus olimpines žaidynes, prasidėsiančias liepos 26 d.

„Popieriuje viskas atrodo gerai, bet ne visada popierius aikštelėje atneša tai, ko visi tikisi. Tikiuosi, šiemet viskas bus gerai. Olimpinė atranka yra gana sudėtingas dalykas, vienerios rungtynės gali viską sumaišyti, bet reikia kuo geriau pasirengti ir atiduoti viską, ką turime“, – sakė A.Butkevičius.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės kandidatų sudėtis olimpinei atrankai:
  • Rokas Jokubaitis („Barcelona“)
  • Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
  • Vaidas Kariniauskas („Wolves“)
  • Tomas Dimša (Kauno „Žalgiris“)
  • Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“)
  • Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“)
  • Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena zvezda“)
  • Arnas Butkevičius (Kauno „Žalgiris“)
  • Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
  • Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK)
  • Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“)
  • Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“)
  • Domantas Sabonis („Sacramento Kings“)
  • Donatas Motiejūnas („Monaco“)
  • Ąžuolas Tubelis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Motiejus Krivas (Arizonos universitetas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius