Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 14

„Žalgirio“ galva – apie pozityvą dėl K.Maksvyčio, L.Birutį ir naują dešiniąją ranką

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) šventėje Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas buvo vienas retų žalgiriečių, kurie užlipę ant apdovanojimų scenos nuo kaklo nenusiėmė istoriškai blogą sezoną amžiams žymėsiančio bronzos medalio. „Žalgirio“ galva pripažino, kad sezonas buvo tragiškas, bet jis nesigaili anksti atlikto ėjimo dėl Kazio Maksvyčio, o į pokyčių kupiną ateitį žvelgia pozityviai.

Sezono uždarymo šventė Nacionalinėje dailės galerijoje priklausė Vilniaus „Rytui“, kuris po 12 metų pertraukos susigrąžino šalies čempionų titulą.

Sostinės klubo atstovai degė gera nuotaika, darėsi asmenukes ir noriai bendravo su žiniasklaida, tuo metu Kauno „Žalgirio“ nariai lyg susitarę vienas po kito atsisakė duoti interviu – ir Artūras Milaknis, ir Marekas Blaževičius, ir Mantas Kalnietis.

Visi, kurių ateitį Nemuno krepšinio saloje gaubia nežinia.

O visi šeši Kauno ekipos legionieriai jau yra palikę Lietuvą ir uždarymo šventėje nedalyvavo.

„Faktas, kad „Žalgiris“ stipriai pasikeis, – 15min sakė Paulius Motiejūnas, vienintelis Kauno klubo atstovas, sutikęs duoti interviu. Bet apie konkrečių žalgiriečių situacijas jis kalbėti nenorėjo. – Apie gandus spekuliuoti nenoriu, viską po truputį paskelbsime ir matysite.“

Prastą „Žalgirio“ atstovų nuotaiką galima suprasti – paskutinė vieta Eurolygoje, pirmą kartą istorijoje nepatekta į „Betsafe-LKL“ finalą, o paguodos prizu tapo tik Karaliaus Mindaugo taurės titulas.

„Sezonas yra prastas, nėra kaip kitaip jį vertinti. Faktai rodo, kad tai – istorinis sezonas blogąja prasme. Turime atsigauti, persigrupuoti ir grįžti“, – trumpai reziumavo „Žalgirio“ galva.

Žaliai baltų sezonas pažymėtas ne tik nesėkmėmis, bet ir neįprastai dažnomis permainomis.

Žaidėjų korpuse keitėsi Emmanuelis Mudiay, Tai Websteris, Zoranas Dragičius, Regimantas Miniotas. O prie „Žalgirio“ vairo spėjo pabuvoti net trys strategai – Martinas Schilleris, Jure Zdovcas ir Kazys Maksvytis.

Seniai su Kauno klubu sietas 44-ejų darbėniškis buvo paskirtas likus vos 5 turams iki reguliariojo „Betsafe-LKL“ sezono pabaigos. Nors K.Maksvytis žadėjo įskiepyti savąjį žaidimą per dvi savaites, „Žalgiris“ pralaimėjo vieną po kito mačus, galiausiai pirmą kartą istorijoje tenkinęsis bronzos apdovanojimais.

Ar nebuvo klaida tokioje sezono stadijoje keisti pagrindinį generolą?

„Nemanau, – sakė P.Motiejūnas. – Kolektyvas susidirbo, o Kazys pamatė dabartinius žaidėjus ir susidarė vaizdą. Matau daug pozityvo, kad jis atėjo anksčiau. Negalvoju, jog trečią vietą užėmėme dėl Kazio paskyrimo.“

Ar puikiai su situacija susipažinusiu K.Maksvyčio pirmtaku J.Zdovcu „Žalgiris“ nebūtų iškovojęs titulo?

„Ne, tikrai nesutinku“, – atkirto „Žalgirio“ bosas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

„Žalgiris“ atliko pirmąjį ėjimą komplektuojant kito sezono komandą – po trejų metų pertraukos Lietuvos flagmano marškinėlius vėl užsivilks 24-erių metų 213 cm ūgio centras Laurynas Birutis.

Nors kauniečiai oficialiai pristatė naująja P.Motiejūno dešiniąja ranka biure tapsiantį legendinį klubo krepšininką Paulių Jankūną, bet didieji Jankio darbai prasidės prieš naujojo sezono pradžią.

„Mes pradėsime darbus nuo rugpjūčio. Rodome jam, įtraukiame į tai, kas vyksta, bet Pauliui reikia dar daug ką išmokti. Sezonas baigėsi, o tuomet viskas pasimatys, kai prasidės naujas sezonas, – sakė P.Motiejūnas. – Paulius pats norėjo, suprantame, kad jis tam pasiruošęs. Visada yra didžiulis smūgis keisti veiklą, kai baigi profesionalo karjerą. Aš visada vertinu, kad kaip buvo ir su Robertu Javtoku, o dabar – ir Pauliumi Jankūnu, jog jie nesėdi vietoje ir negalvoja, kad kažkas nušvis ir savaime supras, ką nori veikti, o iškart eina ir daro. Negalima apkerpėti, nes tuomet įsivažiuoti bus dar sunkiau.“

P.Motiejūnas tiki, kad ilgainiui buvęs „Žalgirio“ kapitonas taps puikiu sporto vadybininku.

„Jis kaunietis, savas žmogus. Kalbant apie asmenines savybes – ramybė ir šaltas protas, ko ir reikia šiam darbui. O visų kitų dalykų reikia išmokyti. Kartu sėsime, augsime ir eisime į priekį. Rimtų sporto vadybininkų Lietuvoje tikrai trūksta“, – teigė P.Motiejūnas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

P.Motiejūnas pristatė ir į „Žalgirį“ sugrįžusį L.Birutį.

Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ klubui pastaruosius dvejus metus atstovavęs lietuvis pastarajame ACB čempionate rinko po 13,1 taško (dvitaškiai 61,4 proc.), po 4,8 atkovoto kamuolio ir po 15 naudingumo balų.

„Jis bus antras mūsų komandos centras. Mes patenkinti, kaip jam sekėsi Ispanijoje. Matėme progresą. Tai mūsų mokyklos ir sistemos auklėtinis, žinantis rūbinę. Reikia jo darbštumo ir nusiteikimo. Mes Laurynu tikime“, – teigė „Žalgirio“ vadovas.

Dar prieš pasirodant žinioms apie „Žalgirio“ susidomėjimą Arnu Butkevičiumi, apie ką pirmieji pranešė 15min, P.Motiejūno buvo apklausta apie potencialius lietuvius taikinius rinkoje, kurie galėtų pakeisti šią vasarą Kauno klubą paliksiančius vietinius žaidėjus.

„Reikia ieškoti ir surasti“, – sakė P.Motiejūnas.

VIDEO: PIKENROLAS: Paulius Motiejūnas – apie Rusijos klubų likimą, absurdišką baudą ir L.Kleizos kritiką

Kokiais finansais vasaros turguje disponuos „Žalgiris“ ir kiek kito sezono klubo pinigų kapšui gali smogti prasti šio sezono rezultatai?

„Žinoma, kad sporto organizacijoms visada yra svarbūs rezultatai. Bet organizacija dėl to nesubyrėjo. Mes turime tikrą kolektyvą, ištikimus sirgalius ir rėmėjus. Mes į viską žiūrime pozityviai. Turime pasimokyti iš šio sezono ir nekartoti, ką buvome padarę“, – teigė P.Motiejūnas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas