Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Žalgirio“ kapitonas paskutinį savo metimą komentavo kitaip nei A.Trinchieri

Edgaras Ulanovas turėjo progą išplėšti Kauno „Žalgiriui“ pergalę tiksint paskutinėms ketvirto kėlinio sekundėmis, bet jo ranką palietė varžovas. Kauno „Žalgirio“ kapitonui šis rungtynių epizodas sukėlė dviprasmiškų minčių.

Edgaras Ulanovas sužaidė net 39 minutes dar vieno pratęsimo pareikalavusiose rungtynėse „Betsafe-LKL“ finalo serijoje.

Tačiau „Žalgirio“ kapitono kovingas ir solidus žaidimas – 18 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 26 naudingumo balai – nepadėjo Kauno komandai pasiekti pergalės karštą penktadienio vakarą Vilniaus „Twinsbet“ arenoje.

Savo 8 tūkst. sirgalių galingai palaikomas „Rytas“ 104:94 palaužė „Žalgirį“, sutvirtino persvarą serijoje iki trijų pergalių 2-0 ir pirmadienį Kaune turės šansą atimti iš „Žalgirio“ titulą.

Viskas galėjo būti kitaip, jei teisėjai būtų sušvilpę baudą paskutinę ketvirto kėlinio sekundę, – bent jau taip tvirtino „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri, per spaudos konferenciją Vilniuje paleidęs visą laviną priekaištų teisėjams ir lygos vadovybei.

Tačiau jei „Žalgirio“ strategas iš Italijos po mačo kunkuliavo kaip Vezuvijus, tai aptariamo metimo autorius ramiai vertino ginčytiną epizodą, kuomet prasiveržęs pro Gytį Radzevičių, E.Ulanovas paleido kamuolį, o tada jam ranką kliudė kitas „Ryto“ žaidėjas Martynas Echodas.

– Edgarai, kaip paties akimis atrodė karščiausias epizodas, kai paskutinėmis ketvirto kėlinio sekundėmis atakavote „Ryto“ krepšį prie lygaus rezultato, nepataikėte, bet teisėjams rodėte, kad M.Echodas lietė jūsų ranką metimo metu? 15min paklausė E.Ulanovo po mačo.

– Nebuvo įskaityta pražanga, o dabar jau nieko nebepakeisi.

Iš tiesų nemačiau vaizdo įrašo. Tokius epizodus mėgstu pasižiūrėti atidžiau. Tačiau ne šis epizodas buvo lemiamas. Buvo ilgos rungtynės, manau, kad teisėjai priėmė teisingą sprendimą. Veikiausiai taip ir buvo.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Tačiau pats signalizavote, kad varžovas pataikė į ranką?

– Kontaktą jutau, bet ar jis buvo leistinas, gal taisyklės tai leidžia… Dabar man sunku kalbėti apie tokius dalykus. Per šias rungtynes daug visko nutiko.

– Kas buvo svarbiausia šiose rungtynėse?

– Manau, kad kontroliavome jas didžiąją laiko dalį, bet pametėme jas momente. Buvo sudėtingas trečias kėlinys, Sumneris greitai prisirinko pražangų, tad tarp mūsų gynėjų buvo maža rotacija. Lukas ir Dovis – jiems teko dideli krūviai, nelengva valdyti komandą. Pritrūko šalto kraujo, gal reikėjo numušti tempą ir labiau pakontroliuoti žaidimo ritmą. Buvo svarbus momentas, kai „Rytas“ ėmė vytis.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Žalgiris“ [2024-06-07]

– O pratęsimas?

– Tai tik penkios minutės – arba į vieną pusę, arba į kitą. Sunku pasakyti. Jie daug taškų rinko baudų metimais, o mes dažnai be reikalo prasižengėme.

Kažką kaltinti būtų neteisinga, baikite juokus. Kai kurie mūsiškiai žaidė pernelyg daug minučių, atlaikė tokį krūvį. Kai kurie mūsų atliko fantastinį darbą.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Iš viso keturi žalgiriečiai žaidė daugiau nei po 30 minučių, pats rungtyniavote net 39 minutes. Labai trūko kvapo?

– Nežinau, man asmeniškai buvo viskas gerai. Kai emocijos ima viršų, apie fizinį nuovargį negalvojau, buvau labai susikaupęs. Be to, pirmosiose rungtynėse nežaidžiau daug, nes susirinkau penkias pražangas.

– Kiek vis dėlto dabar sunku žaisti be Keenano Evanso?

– Jei kalbėtume apie seriją, tai taip – rezultatas 0-2 rodo, kad mums sunku. Tačiau jei kalbėtume apie rungtynes, tai abejose turėjome šansą laimėti. Kaip sakau, kartais trūksta vieno atkovoto kamuolio, kad laimėtume. Ir ritmą geriau turėtume kontroliuoti.

– „Žalgirio“ vežimą finale tempia lietuviai. Kas nutiko legionieriams?

– Man sunku už juos atsakyti. Vėlgi – gerai šiandien žaidė Laurynas, Lukas, Dovis, o treneris įprastai labiau pasitiki tais, kuriems tądien einasi gerai žaidimas.

Kita vertus, kai kuriems jų teko pernelyg didelis krūvis. Paskui tai atsiliepia. Reikėtų didesnės rotacijos, bet žinote, tai yra finalas, sezono finišas. Ir psichologiškai, ir fiziškai jaučiamės skirtingai. Bet už kitus negaliu atsakyti.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Jūsų paties paskutinė ataka ketvirto kėlinio pabaigoje buvo suplanuota ar improvizuota?

– Išvydau, kad Lukas jau galvą nuleido, Dovis irgi buvo pavargęs. Mes apsigynėme, o aš pamačiau, kad niekas nesirengia imtis iniciatyvos. Gerai jaučiausi, tad pasiėmiau kamuolį. Susitarimo nebuvo, bet ataka nebuvo prasta.

– Po mačo atrodė, kad A.Trinchieri rekordiškai užtruko iki spaudos konferencijos, atrodė, jog labai ilgai kalbėjo su visa komanda. Ką jis sakė?

– Mes irgi ilgai laukėme trenerio,. Manau, kad treneriai tarpusavyje tarėsi ilgai.

– Kiek dabar spaus įtampa, kai kitose rungtynėse pirmadienį gali spręstis titulo likimas?

– Manau, kad LKL su „Rytu“ visada žaidžiame su tam tikra įtampa. Varžovai įprastai įtampos prieš mus nejaučia, nes mes būname favoritai. Aišku, nekalbu apie finalą, kai abi komandos nori laimėti trofėjų. Bet šiaip sezone dažniausiai prieš mus žaidžia taip, kad neturi ką prarasti. Tad mums viso sezono patirtis turėtų praversti dabar.

Jei bus noras ir energija, eisime kautis negalvodami, kad galime pralaimėti. Buvo dvejos rungtynės, du pratęsimai. Žiūrėsime, kaip bus toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius