Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 27

„Ryto“ pranašumą pripažinęs Edgaras Ulanovas: „Jie darė viską, ką norėjo“

Kaunas „Žalgiris“ patyrė pirmą pralaimėjimą Vilniuje nuo 2018-ųjų metų. Čempionų netektimis pasinaudojęs „Rytas“ triumfavo 87:74, o po nesėkmės Edgaras Ulanovas kalbėjo apie netinkamą nusiteikimą. „Žalgirio“ vedlys netiki, jog komandos psichologinę būklę galėjo išderinti žinia apie vasarą darbus iš Jure Zdovco perimsiantį Kazį Maksvytį.
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris" / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Kauno „Žalgiris“ sekmadienio vakarą patyrė antrą nesėkmę šį Lietuvos krepšinio lygos sezoną. Kaip ir pirmą kartą Nemuno saloje praėjusį spalį, Lietuvos čempionams smūgį sudavė Vilniaus „Rytas“.

Tai buvo pirmoji „Ryto“ pergalė namuose LKL čempionate prieš „Žalgirį“ nuo 2018-ųjų metų.

Laisvą ir greitą krepšinį žaidę sostinės krepšininkai pirmąjį spurtą atliko antrojo kėlinio pabaigoje, leidusį įgyti dviženklį pranašumą.

Nors po ilgosios pertraukos Jure Zdovco auklėtiniai atgijo, per trečiąjį ketvirtį suvertė net 26 taškus, o vienu metu atotrūkis buvo sumažėjęs per vieną tolimą metimą, bet perlaužti rungtynių eigos svečiai iš Kauno nebesugebėjo – 74:87.

Prie to prisidėjo ir netektys – „Žalgiriui“ padėti negalėjo prieš dvikovą susirgęs Lukas Lekavičius, o ketvirtojo kėlinio viduryje kelį susižeidė ir Edgaras Ulanovas. Ir emocijų nesuvaldymas – techninės nuobaudos buvo skirtos treneriui J.Zdovcui ir atsarginių suoleliui.

„Sveikinimai varžovams, jie nusipelnė šios pergalės. Visi akmenėliai šiandien keliauja į mūsų daržą, labiausiai kalbant apie pirmą dvikovos pusę, – sakė E.Ulanovas. – Nežaidėme taip, kaip turėtume žaisti išvykoje prieš tokį varžovą. Kontakto lygis – absurdiškas. Įspūdis toks, kad jie mėgavosi žaisdami namuose, o mes leidome jiems tai daryti. Jeigu žaidi išvykoje, negali leisti varžovams mėgautis ir daryti tai, ką jie nori.

Jie pirmoje mačo pusėje ypatingai darė viską – prasiveržimai, tritaškiai ir atkovoti kamuoliai puolime. Jie kontroliavo ritmą. Per pertrauką pasikalbėjome ir padarėme žingsnelį į priekį, atsirado judesys, pradėjome greičiau judėti ir puolime, ir gynyboje. Mes nebežaidėme taip statiškai, kaip pirmoje pusėje. Bet kelios kvailos pražangos svarbiu metu atėmė iš mūsų šį momentą. Didžiąją dalį trečiajame kėlinyje mums pavyko kontroliuoti žaidimą, bet ketvirčio pabaigoje „Ryto“ atliktas spurtas išmušė mus iš vėžių. Mes šiandien nenusipelnėme pergalės.“

Per beveik 28 minutes ant parketo E.Ulanovas spėjo tapti naudingiausiu „Žalgirio“ krepšininku – 8 pelnyti taškai, 6 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 15 naudingumo balų.

Krepšininkas prasiveržimo metu ketvirtojo kėlinio viduryje keliu susidūrė su Arnu Butkevičiumi.

„Nežinau, tikriausiai ryt pajusiu labiau, – apie traumos rimtumą kalbėjo E.Ulanovas. – Susimušiau keliu į kelį su Arnu. Jam pasisekė labiau ir skaudėjo mažiau. Aš gavau į kelio šoną, o pirmasis skausmas buvo aštrus. Galvoju, kad nieko rimto nebus.“

Penki Ulios rezultatyvūs perdavimai – beveik pusė viso puolime strigusio „Žalgirio“ rezultatyvių perdavimų (11). Kiek situaciją Vilniuje būtų pakeitęs Lukas Lekavičius?

„Ar Lukas yra, ar Luko nėra, mūsų kūno kalba ir kontakto lygis turėtų būti kitoks. Jeigu atvažiuoji žaisti į Vilnių, Lukas, Kalnietis ar Jankūnas... Nesvarbu, kontakto nebuvo. Viską varžovams leidome, o „Rytas“ absoliučiai viską kontroliavo ir darė, ką norėjo. Antroje pusėje pasipylė ir metimai per rankas, – sakė E.Ulanovas. – Pažiūrėkite į paskutinį mačą Vilniuje, kai atvažiavome žaisti septyniese ir koks tuomet buvo kontakto lygis. Privertėme juos vargti, privertėme mesti neparuoštus metimus ir atlikti sudėtingus perdavimus. Kamuolius irgi kontroliavome. „Rytas“ visą sezoną gyvena iš kamuolių ir greito žaidimo. Kaip mes išėjome pirmoje pusėje, tai problema buvo ne L.Lekavičiaus netektyje.“

E.Ulanovas baksnojo pirštu ne į netektis, o komandos nusiteikimą šalies derbyje.

„Jei atvažiuojame su problemomis sudėtyje, mūsų mentalitetas turėtų būti, kad laukia vargas. Visi tai suprantame. Šiandien mums trūko žmonių, kurie galėtų varytis kamuolį, bet galima laimėti mačą ir kitokiu būdu – rungtynes paversti gynybinėmis, versti varžovus rinkti mažiau taškų. Šiandien visiškai nenusipelnėme pergalės, – kalbėjo Kauno komandos lyderis. – Kodėl mes nesimėgavome krepšiniu? Nes praleidome 87 taškus. Žinome, kad tai nėra gerai. Sunku rasti pozityvo kalboje, kai taip yra. Nebent apmėtysime varžovą, bet šįmet pas mus nėra tiek talento.“

Ar komandą galėjo išmušti naujienos apie permainas vyriausiojo trenerio kėdėje? Savaitės viduryje žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog Jure Zdovco įpėdiniu vasarą taps Kazys Maksvytis.

„Netikiu, nes mūsų komanda yra per daug patyrusi, jog išsimuštų dėl tokių dalykų. Nemanau, kad kuris užsienietis žino apie tai, kadangi klubas oficialiai apie tai nieko nepranešė, – sakė E.Ulanovas. – Ką dabar kalbėti? Reikia gerai užbaigti šį sezoną. Būtų keista pradėti galvoti apie kitą sezoną, ypatingai, kai žaidžiame šitaip.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas