Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 13

„Žalgirio“ vadovas dėl chaoso krepšinyje kaltina FIBA

Kauno „Žalgirio“ prezidentas Paulius Motiejūnas įsitikinęs, kad dėl dalies klubų nepalankaus požiūrio į nacionalinių rinktinių varžybas atsakomybę turi prisiimti Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Lietuvos rinktinė galės remtis vieninteliu „Žalgirio“ žaidėju per mačą Kroatijoje penktadienį.

Tik Edgaras Ulanovas iškeliavo padėti nacionalinei komandai per pasaulio čempionato atrankos langą ir veikiausiai jis liks vienintelis Lietuvos čempionų atstovas šalies rinktinėje per visus 12 atrankos mačų, kuriuose lietuviai kovoja dėl bilieto į finalinį turnyrą 2019 metais Kinijoje.

Marius Grigonis padėjo Lietuvos rinktinei praėjusį sezoną, kai žaidė Berlyno ALBA, bet šįkart liko su „Žalgiriu“ rengtis sezonui, nors buvo kviečiamas Dainiaus Adomaičio prisidėti prie jo treniruojamos rinktinės.

Keli kiti Eurolygos klubai išleido savus žaidėjus į FIBA rengiamas varžybas, bet Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Antanas Kavaliauskas, Laurynas Birutis irgi liko su Kauno klubu Lietuvos rinktinei net nejudinus šių žaidėjų, žinant „Žalgirio“ požiūrį į tarptautinių varžybų langus.

Per spaudos konferenciją pristatant klubo biudžetą „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas strėles nukreipė į FIBA, paklaustas, ką reikėtų keisti esamoje padėtyje.

„Mano sprendimai būtų kardinalūs. Šioje vietoje reikia matyti, kas yra kaltas dėl tokios padėties. Mano nuomone, kalta yra FIBA, – sakė P.Motiejūnas. – Anksčiau tų problemų nebūdavo, kai nebūdavo tų langų.“

15min.lt montažas/Paulius Motiejūnas ir FIBA vadovas Patrickas Baumannas
15min.lt montažas/Paulius Motiejūnas ir FIBA vadovas Patrickas Baumannas

Jis teigė, kad santykiai su federacija liko puikūs, nors Arvydo Sabonio vadovaujama organizacija negalėjo aprūpinti Lietuvos rinktinės trenerio D.Adomaičio geidžiamais žaidėjais.

„Norėtųsi rasti tokius sprendimus, kad ir jiems, ir mums būtų gerai. O tai, kai mes kalbame, kad sprendžia žaidėjas, yra teisinė šneka, – aiškino P.Motiejūnas. – Visi žino, kad vyksta teismai Europos Komisijoje (tarp Eurolygos ir FIBA), niekas negali nieko sakyti ir daryti.

FIBA reikalauja raštais savo dalykų, Eurolyga nieko nereikalauja. Galiausiai vis tiek sprendžia žaidėjas, nors tiek viena, tiek kita pusė jį tempia į save. Tai nėra normalu, tai nėra gera situacija.

Tai nėra nukreipta prieš D.Adomaitį, Arvydą (Arvydą Sabonį) ar Mindaugą (Mindaugą Špoką – federacijos generalinį sekretorių).

Tai yra krizė Europos krepšinyje, o tą krizę turime spręsti ne mes, ne Lietuvos krepšinio federacija, o visos federacijos Europoje – jos turi susėsti drauge.

Reikia ieškoti alternatyvų, nes tai ne tik Eurolyga, ne tik NBA. Padėtis yra ne tokia, kokia turėtų būti krepšinyje.“

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu ir Paulius Motiejūnas
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu ir Paulius Motiejūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai