Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio” veteranas: apie Kauno sirgalių spaudimą ir gerą ryšį su D.Sirvydžiu

Eurolygos žurnalistas Javieras Gancedo susėdo pasikalbėti su daugelį krepšinio sirgalių nustebinusiu naujoku Kauno „Žalgiryje” – Bryantu Dunstonu. 38-erių aukštaūgis pasidalijo mintimis apie prisijungimą prie Kauno klubo, sužavėjusius naujokus ir sirgalių įtaką.

Praėjusiame sezone Bolonijos „Virtus“ atstovavęs Eurolygos veteranas per vidutiniškai 20 minučių aikštelėje rinko po 5,8 taško bei atkovojo po 4,1 kamuolio.

B.Dunstonas buvo svarbus Stambulo „Anadolu Efes“ komandos narys, kuri 2021 ir 2022 metais laimėjo du iš eilės Eurolygos čempionų titulus. Be to, jis taip pat du kartus iš eilės pelnė geriausio Eurolygos gynėjo apdovanojimus 2014 ir 2015 metais, kai žaidė Pirėjo „Olympiakos“ komandoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas

Vasaros įkarštyje, naujai paskirtas „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas portalui 15min atskleidė, kad apie pagrindinį aukštaūgį buvo rinkta daugiausiai informacijos šį tarpsezonį.

„Kad ir kaip būtų paradoksalu, bet apie 38-erių metų žaidėją mes rinkome daugiausia informacijos, – apie B.Dunstoną 15min kalbėjo G.Navickas – Mes daugiausia juo domėjomės, daugiausia dėl jo padarėme skambučių buvusiems Bryanto klubų vadovams, treneriams ir komandos draugams. Mums reikėjo lyderystės.“

Interviu metu B.Dunstonas pakomentavo prisijungimą prie „Žalgirio“ kaip gerą galimybę, išskyrė klubo suteikiamas sąlygas ir sirgalių faktorių.

„Turėjau pokalbį su Andrea Trinchieri, jis pasidalijo ateinančio sezono siekiais, – sakė amerikietis. – Minėjo, kad tai yra gera galimybė man. Klubas turi puikią infrastruktūrą, fanų bazę, yra viskas ko gali reikėti. Kalbėjo, kad kiekvienas žaidėjas turės vaidmenį komandoje. Tai yra geras pasirinkimas man, kažkas naujo.“

LKL nuotr./Bryantas Dunstonas
LKL nuotr./Bryantas Dunstonas

Krepšininkas apibūdino, kokį „Žalgirio“ veidą jis mato artėjančiame sezone.

„Manau, kad būsime gera komanda, žaisianti protingą ir kietą krepšinį gynyboje. Puolime demonstruosime greitą žaidimą. Man bus įdomu pamatyti, kaip trenerio sistema veiks šioje komandoje“, – teigė centras.

B.Dunstonas išskyrė du klubo naujokus – Aleną Smailagičių ir Deividą Sirvydį.

„Manau, kad jis išties bus puikus, didžiulis talentas. Jis vis dar jaunas ir mokosi tam tikrų dalykų, tačiau, kaip matote, turi visus reikiamus duomenis. Kai pridės patirties, taps aukšto lygio žaidėju“, – apie A.Smailagičių kalbėjo veteranas.

Tuo tarpu gerą ryšį su D.Sirvydžiu išskyręs aukštaūgis žavėjosi vilniečio sugebėjimais aikštelėje.

„Man patinka jo žaidimo stilius, manau, kad jis mums daug padės. Turime gerą ryšį ir tikiuosi, kad galėsiu jam padėti tobulėti bei puolime turiu kuo greičiau jam perduoti kamuolį“, – besijuokdamas sakė B.Dunstonas.

Betsafe-LKL nuotr./Deividas Sirvydis
Betsafe-LKL nuotr./Deividas Sirvydis

Žaidėjas pasidžiaugė, kad persikėlęs į „Žalgirio“ komandą nebeturės patirti kauniečių sirgalių spaudimo atstovaujant kitiems klubams Eurolygos rungtynių metu.

„Sirgaliai Lietuvoje yra labai atsidavę ir palaiko savo komandą visu šimtu procentų. Kiek esu čia žaidęs, rungtynių išvakarėse reikia gerai pailsėti, kadangi rungtynių metu arenoje būna labai karšta, o sirgaliai daro spaudimą. Džiaugiuosi, kad dabar esu jų pusėje“, – teigė veteranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas