Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgiris“ vilioja dar vieną Lietuvos krepšinio talentą, regimą Panevėžyje

15min žiniomis, Kauno „Žalgiris“ yra pažengusiose derybose dėl ilgalaikio kontrakto su talentinguoju Mantu Rubštavičiumi, kuris nuomos sąlygomis pirmąjį sezoną turėtų praleisti kitame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) klube.

Pasak 15min šaltinių, 22-ejų metų 198 cm ūgio Manto Rubštavičiaus karjera krypsta į Kauno „Žalgirį“, su kuriuo krepšininkas veda derybas dėl trejų metų kontrakto pagal formulę „2+1“, tačiau artėjančiame sezone panevėžietis nuomos sąlygomis turėtų rungtyniauti Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandoje.

Nenado Čanako treniruojamoje Aukštaitijos ekipoje 2022-ųjų metų U20 Europos čempionato rezultatyviausias žaidėjas jau yra rungtyniavęs 2018-2019 ir 2022-2023 metų sezonuose.

Praėjusį sezoną M.Rubštavičius rungtyniavo Australijos lygoje, kurioje per 20 minučių rinko po 9,5 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Pavardės NBA naujokų biržoje neišgirdęs lietuvis solidžiai pasirodė Vasaros lygoje, kurioje atstovavo „Golden State Warriors“ komandai. Šešeriose rungtynėse ant parketo pasirodęs krepšininkas iš Panevėžio per beveik 13 minučių rinko po 5,8 taško, atkovojo po 2 kamuolius ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

15min žiniomis, M.Rubštavičius turi pasiūlymą rungtyniauti G lygoje, tačiau jis prioritetą teikia žaidimui Europoje, kurioje jau spėjo atmesti kvietimus iš Ispanijos ir Graikijos ekipų.

15min šaltiniai praneša, jog paskutinę akimirką neigiamą Roko Jokubaičio atsakymo sulaukęs „Žalgiris" norėtų M.Rubštavičių komandos rotacijoje matyti jau artėjančiame sezone, tačiau pats krepšininkas save regi Panevėžyje, kuriam jam numatytas svarbus vaidmuo ir gausus minučių kiekis.

VIDEO: PIKENROLAS: (ne)pragertos olimpinės žaidynės ir pyktis dėl informacijos nutekėjimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi