Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 14

Željko Obradovičius po mačo Kaune žadėjo skambinti Šarūnui Jasikevičiui

Legendinis Belgrado „Partizan“ treneris Željko Obradovičius po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ kalbėjo ne tik apie mačą, bet ir savo buvusio bendražygio Šarūno Jasikevičiaus persikėlimą į Stambulo „Fenerbahče“ klubą.

Tituluočiausias visų laikų Eurolygos treneris atrodė pavargęs, bet patenkintas Kaune.

9 kartus Eurolygą su penkiais skirtingais klubais laimėjusio 63 metų serbo treniruojami Belgrado „Partizan“ krepšininkai 93:85 įveikė Kauno „Žalgirį“, kuris negalėjo remtis Arnu Butkevičiumi, Luku Lekavičiumi ir Brady Maneku.

„Mes irgi atvykome į rungtynes su didelėmis bėdomis, paskutinėje treniruotėje Belgrade buvo tik su devyni žaidėjai, o dešimtasis buvo jaunas vaikis. Žinau, kad ir „Žalgiris“ turi labai rimtų bėdų dėl traumų. Medikai padėjo mūsų komandai ir mes iškovojome svarbią pergalę.

Žinau, kad ir „Žalgiriui“ sunku, nes neturi trijų žaidėjų. Eurolygoje taip jau būna. Nelengva kiekvienam. Mes sužaidėme geras rungtynes ir įveikėme komandą, kuri žaidžia puikų krepšinį. Aš tikrai labai gerbiu tai, kaip žaidžia „Žalgiris“, nes treneris taiko labai aiškias idėjas puolime ir gynyboje“, – sakė Ž.Obradovičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Dvi serbų sirgalių grupės šūkavo per „Žalgirio“ sirgalių atliekamą Lietuvos tautinę giesmę, bet šeimininkams labiau trukdė ne tai.

Rungtynėse Kaune Ž.Obradovičius prieš „Žalgirį“ iškart išrikiavo itin aukštą penketą su 208 cm ūgio Alenu Smailagičiumi trečioje pozicijoje. Taip išaugusi Serbijos komanda pralaužė šeimininkų gynybą septyniose iš aštuonių pirmųjų atakų, o serbai išsyk atitrūko 16:5.

Pagal puolimo reitingą antrą vietą Eurolygoje šį sezoną užimantis Belgrado klubas užsirito ant dar vienos bangos, kai Kevinas Punteris prabilo tritaškiais, pataikęs jų 4 ir sukrovęs svečiams dar didesnę persvarą (40:24).

Keenano Evanso ir Rolando Šmito traukiamas „Žalgiris“ grįžo į kovą trečiajame kėlinyje, kai nukirpo deficitą nuo 17-os iki 6 taškų, bet „Partizan“ buvo pernelyg atletiškas ir sustyguotas lyginant su du naujokus vietoj traumuotų žaidėjų įdiegti bandančiu „Žalgiriu“.

„Buvo akivaizdu, kad po pertraukos reikės išlaikyti susitelkimą, nes „Žalgiris“ išeis labiau agresyvus. Jie sumažino skirtumą iki 6 taškų, bet mūsų reakcija buvo gera. Jei gerai pamenu, spurtavome 6:0 ir kontroliavome mačo pabaigą. Sveikinu savo žaidėjus su pergale, o atmosfera rungtynėse buvo labai gera“, – sakė Ž.Obradovičius, kurio treniruojamai komandai tai buvo 8-oji pergalė per 14 mačų Eurolygoje šį sezoną.

Per tris dešimtmečius trunkančią karjerą net 64 titulus su klubais laimėjęs Ž.Obradovičius pripažino esąs sujaudintas šią savaitę įvykusių permainų Eurolygos trenerių korpuse.

Jo buvęs ilgametis asistentas Atėnų „Panathinaikos“ laikais Dimitris Itoudis neteko darbo, kai buvo atleistas iš Stambulo „Fenerbahče“, Turkijos klubui pradėjus Eurolygos sezoną su 6 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais.

„Vakar kalbėjau su Dimitriu, nes mūsų santykiai geri, mes esame kolegos, o man gaila, kad taip atsitiko.

Gal po mačo ar rytoj aš pabandysiu susisiekti su Šaru. Mes esame draugai, mūsų santykiai geri. Toks gyvenimas – kažkas išeina, kažkas gauna galimybę. Sėkmės Šarui. Ką dar pasakyti? Tai mano buvęs klubas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Želko Obradovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Želko Obradovičius

Užjaučiu Dimitrį, tikiuosi, kad jis sugebės pailsėti, nes mūsų gyvenimas, jei atvirai paklaustumėte, atsakyčiau, kad neegzistuoja. Rungtynės, treniruotės, kelionės – viskas. Bet taip jau yra. Eurolyga yra labai įtempta. Tikiuosi, kad žmonės, kurie mus stebi, tai supras. Aš pats rytoj turiu treniruotę 12 valandą ryte. Tai ką nuveikti per likusį laiką? Šeštadienį žaisime labai svarbias rungtynes Adrijos lygoje su „Budučnost“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Ž.Obradovičius pats treniravo „Fenerbahče“ 2013-2020 metais, per šį etapą penkis kartus nuvedęs komandą į Eurolygos finalo ketverto varžybas, o 2017 metais laimėjęs elitinį Europos turnyrą.

Dabar vienam turtingiausių Eurolygos klubų šlovę bandys sugrąžinti Šarūnas Jasikevičius, šiandien atvykęs į Stambulą ir oficialiai pristatytas kaip naujasis „Fenerbahče“ treneris.

Fenerbahče klubo nuotr./Naujasis „Fenerbahče“ treneris Šarūnas Jasikevičius atvyko į Stambulą.
Fenerbahče klubo nuotr./Naujasis „Fenerbahče“ treneris Šarūnas Jasikevičius atvyko į Stambulą.

Keturis kartus per krepšininko karjerą Eurolygoje triumfavęs Š.Jasikevičius 2009 metais buvo tarp „Panathinaikos“ žaidėjų, kurie kėlė aukštyn Eurolygos čempionų taurę vadovaujant Ž.Obradovičiui. Željo ir Šaras drauge laimėjo ir tris Graikijos čempionų titulus, perėję kartu ugnį ir vandenį bei tapę draugais ir vienas kitą gerbiančiais kolegomis.

Š.Jasikevičius prie „Fenerbahče“ vairo turėtų debiutuoti penktadienį per Eurolygos rungtynes Stambule su „Monaco“.

Šaras tapo ketvirtuoju nauju treneriu šį sezoną Eurolygoje, po permainų „Crvena zvezda“, „Baskonia“ ir Vilerbano ASVEL trenerių štabuose.

„Nenoriu nieko kritikuoti, tai yra žmonės, kurie priima sprendimus, – paklaustas apie greitai senkančią klubų vadovų kantrybę, sakė Ž.Obradovičius. – Mes turime sukurti situaciją, kurioje galėtume apsiginti. Toks kiekvieno trenerio gyvenimas. Žmonės nusprendžia, o kodėl jie taip nusprendžia – tai ne man klausimas. Mūsų pareiga atiduoti visą save, bet kartais ir to neužtenka. Galiausiai, aš pats turiu savo komandą ir turiu rūpintis savo stovykla, o šiuo atveju tai yra „Partizan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas