Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06 /14:35

Žiniasklaida skelbia pirmąjį įžaidėją, galintį Kaune pakeisti K.Evansą

Lyderio Keenano Evanso dėl Achilo traumos visam sezonui netekęs Kauno „Žalgiris“ ieško galimų naujokų.
Trentas Frazieris
Trentas Frazieris / FIBA.com nuotr.

Pirmąją pavardę praneša „Eurohoops“, skelbiantis, kad „Žalgirį“ domina Adrijos lygoje žibantis amerikietis Trentas Frazieris.

Belgrado FMP aprangą vilkintis 24-erių 188 cm ūgio amerikietis Adrijos lygoje renka po 20,5 taško, 6,2 rezultatyvaus perdavimo, 2,2 atkovoto kamuolio ir 3 klaidas.

Tritaškius jis meta vidutiniu net 48,3 proc. tikslumu.

„T.Frazieris yra tarp pagrindinių „Žalgirio“ taikinių užpildyti K.Evanso vietą“, – rašo „Eurohoops“ žurnalistas Aris Barkas.

„Tačiau žaidėjas neturi išpirkos galimybės viduryje sezono, vadinasi, teks derėtis su FMP klubu“, – priduriame pranešime.

15min penktadienį susisiekė su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu, bet jis, prieš tai atsiprašęs, komentuoti naujoko paieškų nenorėjo.

Paklaustas, ar bus ieškoma vieno, ar dviejų naujokų – dėl nugaros traumos neaiškus ir Tylerio Cavanaugh sezono likimas – P.Motiejūnas atsakė trumpai: „Pamatysite“.

Paskutinėse savo rungtynėse sausio 3-iąją T.Frazieris surengė tiesiog neįtikėtiną pasirodymą prieš Baro „Mornar“ klubą – vienas pelnė 45 taškus (8/13 trit.), pridėjo 9 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko net 51 naudingumo balą.

VIDEO: Trent Frazier's one-man show in the 4th quarter (Mornar-Barsko zlato - FMP Meridian, 3.1.2023)

Belgrado FMP ekipoje kartu su T.Frazieriu rungtyniauja ir lietuvis Paulius Valinskas, praeityje žaidęs Kauno „Žalgiryje“.

FIBA.com nuotr./Trentas Frazieris
FIBA.com nuotr./Trentas Frazieris

Kartu su FMP ekipa T.Frazieris šiame sezone bandė patekti ir į FIBA Čempionų lygą, tačiau atrankos finale nusileido Orhuso „Bakken Bears“ klubui iš Danijos.

Čempionų lygos atrankoje „Žalgirį“ dominančio amerikiečio statistika siekė 15 taškų (43,5 proc. trit.), 8,3 rezultatyvaus perdavimo, 3,7 atkovoto kamuolio ir 3,7 klaidos.

T.Frazieriui – tai pirmasis sezonas Europoje. Ilinojaus universitetą baigęs įžaidėjas neišgirdo savo pavardės NBA naujokų biržoje, o per keturis sezonus NCAA vidutiniškai rinko po 11,4 taško, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 2,3 atkovoto kamuolio.

„Žinant tai, kaip šį sezoną žaidė Keenanas (Evansas), įdomu, ar jį išvis įmanoma pakeisti, kai jis turėjo tokią formą“, – po „Žalgirio“ pergalės Eurolygoje prieš Stambulo „Fenerbahče“ kalbėjo Kazys Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas