Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 23

Žinių dėl E.Ulanovo pėdos laukiantis M.Schilleris: „Apie Eurolygą dar negalvojame“

Kauno „Žalgiris“ pasiekė antrą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), bet šįkart ji buvo dar sunkesnė nei ta, kuri buvo iškovota pirmadienį Jonavoje.

Tik po dviejų pratęsimų ir 50 minučių kovos žalgiriečiams pavyko išsivežti pergalę iš Alytaus, kur šalies čempionai 105:100 palaužė „Dzūkiją“.

Kauniečius varžovai ypač baudė tritaškiais, kuriais pelnė beveik pusę visų pelnytų taškų – dzūkai pataikė 15 iš 35. Tą po rungtynių pabrėžė ir Martinas Schilleris.

„Pirmiausia, džiaugiuosi dėl pergalės. Buvo sunkios rungtynės, abi komandos kovėsi, – kalbėjo kauniečių strategas. – Prieš rungtynes jau sakiau, kad mūsų šiandienos oponentai yra gerai pataikanti komanda, kaip ir Jonava. Jie daug metė ir daug pataikė tritaškių.

Kalbant apie skaičius, padarėme tik 8 klaidas. Dviejų pratęsimų rungtynėse tai geras rezultatas.“

„Dzūkijai“ pergalė prieš „Žalgirį“ būtų buvusi pirmoji šio klubo istorijoje. Alytiškiai turėjo du puikius šansus, kai ketvirtojo kėlinio pabaigoje išplėšti pergalę galėjo Dylanas Frye, o pirmojo pratęsimo paskutinę sekundę potencialiai pergalingą metimą prametė Joshua Newkirkas.

Ar M.Schillerį nustebino taip aršiai besipriešinę dzūkai?

„Nelabai. Prieš rungtynes sakiau, kad tai gera komanda, ypač gerai pataikanti. [Dylanas] Frye gerai pataiko, jų lietuviai taip pat, o [Joshua] Newkirkas gerai įsiveržia į baudos aikštelę ir nusimeta kamuolį. Jie turi du didelius kūnus po krepšiu. Manau, kad tai gera komanda“, – tikino austras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

„Žalgiris“ Alytuje žaidė be dviejų starto penketo žaidėjų Edgaro Ulanovo ir Joffrey Lauvergne'o.

„Pažiūrėsime dėl Ulės – jis yra patyręs pėdos traumą. Mums prireiks 2-3 dienų, kad įvertintume jo situaciją. O Joffrey nežaidė dėl asmeninių priežasčių“, – šių žaidėjų situaciją atskleidė M.Schilleris.

Nerungtyniaujant J.Lauvergne'ui, retą šansą gavo jaunasis „Žalgirio“ centras Marekas Blaževičius. Jis žaidė 17 minučių, per kurias pelnė 9 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius.

„Esu patenkintas, – 20-mečio žaidimą įvertino M.Schilleris. – Manau, kad abejose aikštės pusėse jis žaidė gerai. Pradžioje jis padarė teigiamą įtaką mūsų žaidimui gynyboje ir žaidė su gera jėga bei požiūriu.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

Austras spaudos konferencijoje išgirdo ir klausimą, ar jį neramina komandos žaidimas prieš kitą savaitę prasidėsiančią Eurolygą. Bet „Žalgirio“ strategas nukirto, kad šiuo metu jo ir komandos mintys – ne į pajėgiausią žemyno turnyrą, o į pirmadienio LKL rungtynes.

„Du pratęsimai man nesignalizuoja nieko blogo. Geriausias dalykas šiose rungtynėse buvo tas, jog laimėjome. Kitos mūsų laukiančios rungtynės bus LKL prieš „Lietkabelį“. Fokusuojamės į šias rungtynes ir dar negalvojame apie Eurolygą“, – teigė M.Schilleris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Dzūkija“ - „Žalgiris“ [2021-09-23]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas