Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 09

14 metų Lietuvos lauktą dominavimą parodęs D.Sabonis: „Tai buvo mano diena“

Domantas Sabonis padarė tai, ko Lietuva laukė beveik 14 metų – pagerino Lino Kleizos rezultatyvumo NBA rekordą, bet istorinis vakaras puolėjui sparnų neužaugino. Jis spinduliavo ramybe spaudos konferencijoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors tai buvo istorinis vakaras Domantui, Indianapolyje žurnalistai daugiausiai klausimų tiek treneriui Rickui Carlisle'ui, tiek ir nuostabias rungtynes sužaidusiam D.Sabonui uždavė apie Lance'ą Stephensoną.

Neseniai prie „Pacers“ prisijungęs gynėjas išdalino net 14 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: D.Sabonio istorinis vakaras

„Jis puikus, jis mano vyrukas, turime nuostabią chemiją, žaisdami du prieš du. Jis puikiai skaito žaidimą, išdalino 14 rezultatyvių perdavimų, kas yra neįtikėtina“, – kalbėjo D.Sabonis.

Lietuvis rungtynėse prieš „Utah Jazz“, kurias „Pacers“ laimėjo 125:113, pelnė net 42 taškus. Ankstesnis Lietuvos rezultatyvumo rekordas buvo 41 taškas – šį pasiekimą 2008-siais užfiksavo L.Kleiza. Beje, taip pat prieš „Jazz“.

VIDEO: 41 L.Kleizos taškas NBA

„Tiesiog žaidžiau, dariau savo darbą. Būna, kad sužaidi puikiai, o tada negauni nieko per likusį rungtynių laiką. Tiesiog žaidžiau ir žiūrėjau, kas nutiks“, – sakė D.Sabonis.

„Tai buvo mano diena. Gynyba žaidė taip, kad kirsti po krepšiu galėjau lengviau. Naudojausi tuo. Rytoj bus kitaip, gal metikai bus laisvesni. Tiesiog reikia nesustoti, – tęsė D.Sabonis – Mes dalinamės kamuoliu, visi prie jo prisiliečia, visi turi pasitikėjimo. Kai kamuolys juda, turime daug ginklų. Visi tai žino, turime daug talento.“

Paklaustas apie L.Stephensono gebėjimą iškišti perdavimą žaidžiant du prieš du, Domantas akcentavo, jog tai itin svarbu, nes didžioji dalis „Pacers“ žaidimo būtent tuo ir yra paremta.

„Tai mane pastato į situaciją, kai turiu skaityti žaidimą: užbaigti atakas arba rasti laisvus komandos draugus“, – aiškino D.Sabonis.

„Pacers“ treneris Rickas Carlisle'as po susitikimo apie savo auklėtinio šou pasakė paprastai: „Sabonis buvo neįtikėtinas.“

Strategui patiko matyti L.Stephensono ir D.Sabonio sąjungą aikštėje, vedusią komandą į pirmą pergalę po šešių iš eilės pralaimėjimų.

„Lance'as labai prisidėjo prie karjeros rungtynių, kurias sužaidė Domas. Jie puikiai tinka vienas prie kito. Kai Lance'as turi kamuolį, gali nutikti labai daug dalykų. Jis turi gebėjimą būti nenuspėjamas. Tai palengvina gyvenimą Domui ir likusiai komandai“, – akcentavo treneris.

14 perdavimų išdalinęs L.Stephensonas taip pat gyrė lietuvį.

„Jis galėtų po 40 mesti kiekvienas rungtynes“, – su šypsena kalbėjo gynėjas.

Į „Pacers“ sugrįžęs L.Stephensonas su D.Saboniu yra žaidęs ir anksčiau, tad žinojo, ko galima laukti.

„Jis patobulėjo, – pridūrė amerikietis. – Kuo jis vyresnis, tuo jis geresnis. Tai nuostabu, kokį jis progresą rodo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas