Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

37-erių veterano stebuklingas pasirodymas užbaigė „Cavaliers“ sezoną

Reguliariojo sezono nugalėtojai „Boston Celtics“ krepšininkai pateko į Rytų konferencijos finalą. Penktosiose serijos rungtynėse „Celtics“ 113:98 nugalėjo „Cleveland Cavaliers“ ekipą ir uždarė seriją 4-1.
Alas Horfordas
Alas Horfordas / „Scanpix“ nuotr.

Ryškiausios prožektorių šviesos penktose rungtynėse buvo nukreiptos į Alą Horfordą. 37-erių veteranas pelnė 22 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Jis tapo vyriausiu žaidėju NBA atkrintamosiose, kuriam pavyko rinkti bent 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių, sumesti bent penkis tritaškius ir atlikti bent penkis rezultatyvius perdavimus per rungtynes. A.Horfordas šioje veteranų kategorijoje aplenkė LeBroną Jamesą ir Kareemą Abdul-Jabbarą.

Susitikimo pabaigoje prieš paskutinįkart atsisėsdamas ant suolo centras iškeltomis rankomis užvedinėjo publiką, apkabino tėtį, trenerį Joe Mazzullą ir visus komandos draugus.

„Mes turėjome puikią galimybę tai užbaigti namuose, žinojau, kad tam prireiks daug pastangų. Tai ypatinga. Tai sunkiai padaroma ir dar vienas pozityvus žingsnis link to, kur norime atsirasti“, – sakė A.Horfordas.

Už jį rezultatyvesnis nugalėtojų gretose buvo tik Jaysonas Tatumas, surinkęs 25 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių.

„Cavaliers“ žaidė be Donovano Mithchello, Jarretto Alleno ir Cariso LeVerto.

Traumų išretintai komandai 33 taškus surinko ir atkrintamųjų rezultatyvumo rekordą pagerino Evanas Mobley, Marcusas Morrisas pridėjo 25 taškus.

Konferencijos finale, kuriame žais trečius metus iš eilės, „Celtics“ susitiks su „New York Knicks“ ir „Indiana Pacers“ serijos laimėtojais. Niujorkas kol kas pirmauja 3-2.

„Celtics“: J.Tatumas 25 (10 atk. kam., 9 rez. perd.), A.Horfordas 22 (15 atk. kam.), D.White'as 18, J.Holiday 13, J.Brownas ir P.Pritchardas po 11.

„Cavaliers“: E.Mobley 33, M.Morrisas 25, M.Strusas 12, D.Garlandas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas