Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 23

„76ers“ agoniją užbaigę „Celtics“ – Rytų konferencijos pusfinalyje

Praėjusiame sezone tik po stebuklingo Kawhi Leonardo metimo eliminuoti ir ambicingai 2019-2020 m. kampaniją pasitikę „Philadelphia 76ers“ krepšininkai traukiasi iš kovos dėl titulo pirmieji iš visų NBA atkrintamųjų varžybų komandų. Bretto Browno auklėtiniai ketvirtosiose Rytų konferencijos pirmojo etapo rungtynėse 106:110 (32:27, 26:30, 19:32, 29:21) nusileido „Boston Celtics“ ir pralaimėjo seriją „sausai“ – 0-4.
Kemba Walkeris prieš Joelį Embiidą
Kemba Walkeris prieš Joelį Embiidą / „Scanpix“ nuotr.

Prieš sezoną kartu su „Milwaukee Bucks“ prie realiausių pretendentų laimėti Rytų konferenciją priskirti „Sixers“ byrėti ėmė dar iki pandemijos, kai niekaip tarpusavio ryšio nerado dvi didžiausios komandos žvaigždės Joelis Embiidas ir Benas Simmonsas, o solidaus indėlio, kurio buvo tikėtasi, neįnešė ir Tobiasas Harrisas bei Alas Horfordas.

Galiausiai, vos atvykus į „burbulą“ kelio traumą patyrė ir iki sezono pabaigos iš rikiuotės iškrito B.Simmonsas, taip galutinai palaidodamas savo komandos šansus pakovoti dėl NBA titulo.

Nors ketvirtajame mače „Celtics“ nelaimėjo lengvai, visos serijos metu Bostono ekipos pranašumas abejonių nekėlė.

Net ir praradę Gordoną Haywardą pirmajame serijos mače, „keltai“ visas rungtynes laimėjo vidutiniu 11,7 taško skirtumu ir sugrįžo tarp keturių stipriausių Rytų konferencijos komandų po metų pertraukos.

Ketvirtajame serijos mače sėkmingiausią savo susitikimą sužaidė pirmą sezoną Bostone rungtyniaujantis Kemba Walkeris.

Įžaidėjas per 35 minutes pelnė 32 taškus (4/7 dvit., 4/9 trit., 12/13 baud.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Įdomu tai, kad aštuonis sezonus „Charlotte Hornets“ aprangą vilkėjęs Kemba per visus tuos metus atkrintamosiose varžybose pasiekė mažiau pergalių (3) nei per vieną seriją jau su „Celtics“ apranga.

Lemiamą spurtą rungtynėse „Celtics“ atliko trečiojo kėlinio pabaigoje, kai užbaigė ketvirtį pelnydami 12 taškų iš eilės. Ypač skaudus varžovams buvo Jaysono Tatumo dūris praktiškai su kėlinio sirena.

Ketvirtajame kėlinyje Bostono klubas turėjo ir 17 taškų persvarą, o dar prasidedant paskutinei mačo minutei pirmavo dviženkliu skirtumu (108:98). Nors „76ers“ sumažino deficitą, realios grėsmės „Celtics“ pergalei neiškilo.

Rytų konferencijos pusfinalyje „Celtics“ greičiausiai grumsis su titulą ginančiais „Toronto Raptors“ krepšininkais. Jie 3-0 pirmauja prieš „Brooklyn Nets“ ir dar šiąnakt gali užbaigti seriją.

„76ers“: Joelis Embiidas 30 (13/18 baud., 10 atk. kam.), Tobiasas Harrisas 20, Joshas Richardsonas ir Shake'as Miltonas po 14, Alecas Burksas 13, Alas Horfordas 12 (10 atk. kam.).

„Celtics“: Kemba Walkeris 32 (12/13 baud.), Jaysonas Tatumas 28 (15 atk. kam.), Jaylenas Brownas 16, Danielis Theisas 15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas