Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 11

8 sekundžių pasirodymas NBA gynėjui atnešė 255 tūkst. dolerių

NBA krepšininkai kartais gauna solidžias premijas, o tai priveda prie keistų situacijų. „Milwaukee Bucks“ gynėjas Jrue Holiday tuo pats įsitikino ir neturėtų tuo skųstis.
holiday
holiday / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Milwaukee Bucks

NBA reguliarusis čempionatas finišavo sekmadienį, o „Milwaukee Bucks“ jau leido ilsėtis savo svarbiausiems krepšininkams per rungtynes su „Cleveland Cavaliers“.

Poilsio gavo visi lyderiai, išskyrus Jrue Holiday, kuris liko starto penkete drauge su žaidėjais, kurie įprastai rungtyniauja mažai ir veikiausiai negaus daug minučių atkrintamosiose varžybose.

„Bucks“ klubas jau buvo užsitikrinęs 2 arba 3 vietą Rytų konferencijoje. Atrodė, kad komanda buvo linkusi nepersistengti ir leido kitoms sekmadienio NBA rungtynėms nulemti galutinę poziciją Rytuose.

Trečia vieta Milvuokio krepšininkams padėjo išvengti galimos dvikovos pirmajame atkrintamųjų kovų etape su „Brooklyn Nets“ – Bruklino žvaigždynas liko septintas, dar žais įkrentamosiose varžybose, o pergalės atveju paskui susitiks su antrąją vietą Rytuose užėmusia „Boston Celtics“.

Suprasti akimirksniu

  • Rytų konferencijos įkrintamosios: „Brooklyn Nets“ (7) – „Cleveland Cavaliers“ (8)„Atlanta Hawks“ (8) – „Charlotte Hornets“ (10)
  • Rytų konferencijos atkrintamosios: „Miami Heat“ (1) – „Nets“/„Cavaliers“/„Hawks“/„Hornets“„Boston Celtics“ (2) – „Nets“/„Cavaliers“„Milwaukee Bucks“ (3) – „Chicago Bulls“ (6)„Philadelphia 76ers“ (4) – „Toronto Raptors“ (5)

Tad, jei rungtynės nebuvo svarbios, kodėl iš viso žaidė J.Holiday?

Įžaidėjas pasirodė aikštėje, bet ten buvo itin trumpai.

Po ginčo sučiupus kamuolį „Cavaliers“ gynėjui Dariusui Garlandui, J.Holiday iškart prasižengė viduryje aikštės, o tada jį pakeitė Londellas Wiggintonas, kuris per visą sezoną težaidė 159 minutes.

Paskui J.Holiday nebegrįžo į aikštę rungtynėse, kuriose „Bucks“ namie patyrė pralaimėjimą 115:133.

Anot AP žurnalisto Timo Reynoldso, aštuonias sekundes tetrukęs J.Holiday pasirodymas aikštėje lėmė jam didelę premiją.

255 tūkst. dolerių atiteko pagal kontrakte numatytą sąlygą, jog tokia premija atitenka sužaidus 67 rungtynes per reguliarų sezoną. J.Holiday sekmadienio rungtynės ir buvo 67-osios.

Akivaizdu, jog „Bucks“ neplanavo leisti žaisti savo pagrindiniam įžaidėjui, bet treneris Mike'as Budenholzeris buvo įspėtas apie tai, kokia papildoma pinigų suma gali atitekti gynėjui.

Tad treneris leido J.Holiday užsitikrinti premiją, o tuo pačiu sumažinti traumų riziką prieš atkrintamąsias varžybas. Kartu tai buvo „Bucks“ klubo geros valios mostas, padaręs vieną pagrindinių žaidėjų laimingą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas