Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 27

86 tūkst. vertės Kalėdų dovana: Deividas Sirvydis grįžta į NBA

Deividas Sirvydis sulauks dar vienos galimybės parodyti save stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Lietuvos krepšininkas sutarė dėl 10 dienų kontrakto su „Detroit Pistons“.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / „Scanpix“ nuotr.

NBA klubas „Detroit Pistons“ vėl kviečia pas save Deividą Sirvydį.

21 metų 203 cm ūgio vilnietis šį sezoną rungtyniavo G lygoje, bet galiausiai sulaukė savo šanso per Kalėdas.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski sekmadienį pranešė, jog „Pistons“ sudarys su D.Sirvydžiu 10 dienų sutartį. Po kelių minučių tai patvirtino ir pats Detroito klubas.

Šis trumpalaikis kontraktas reiškia, kad Detroito klubas sumokės Lietuvos krepšininkui papildomus 86 tūkst. dolerių.

Primename, kad „Pistons“ ir taip šį sezoną moka D.Sirvydžiui 1,5 mln. dolerių – tokia kompensacija priklauso puolėjui dėl liepą nutraukto kontrakto.

D.Sirvydžio ir „Pistons“ santykiai primena amerikietiškus kalnelius.

2019 metais Detroito klubas gavo teises į lietuvį per NBA naujokų biržą, kurioje buvęs Vilniaus „Ryto“ snaiperis buvo pašauktas 37-uoju šaukimu „Dallas Mavericks“, bet iškart išmainytas „Pistons“.

2020 metais iš Vilniaus „Ryto“ persikraustęs į Jeruzalės „Hapoel“ jis nesužibo taškais Izraelio klube, bet iš jo įšoko į „Pistons“ komandą. 2020 metų gruodį „Pistons“ su D.Sirvydžiu sudarė trejų metų sutartį.

2021 metų sausio 6 dieną lietuvis debiutavo NBA čempionate, o daugiau progų rungtyniauti sulaukė sezono pabaigoje.

„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis
„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis

Nors rezultatyvumo vidurkis per 20 rungtynių buvo 2,1 taško per 6,7 minutes, gegužės 14 dieną jis įmetė 16 taškų rungtynėse su „Denver Nuggets“.

Vis dėlto liepą „Pistons“ nutraukė sutartį su D.Sirvydžiu.

Rugsėjo pabaigoje jis vėl buvo sudaręs sutartį su Detroito komanda, bet netrukus ji vėl buvo nutraukta.

Nuo spalio D.Sirvydis rungtyniavo rezervinės NBA lygos čempionate – G lygoje žaidžiančioje „Detroit Moto City“ komandoje. Joje puolėjas pasirodė 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai žaidė 25 minutes, pelnė po 12,9 taško ir atkovojo po 4,9 kamuolio bei atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šį sezoną tai ketvirtasis „Detroit Moto City“ žaidėjas, įkėlęs koją į NBA.

2021–2022 m. sezone „Pistons“ yra pati prasčiausia NBA pirmenybių komanda.

Laimėję 5, o pralaimėję 26 rungtynes, Dwane'o Casey treniruojami Detroito krepšininkai turi mažiausiai pergalių tarp visų 30-ies NBA klubų.

Nors praėjusią vasarą į Detroitą atvyko pirmasis naujokų biržos šaukimas Cade'as Cunninghamas, nei 20-mečio gynėjo 15,3 taško rezultatyvumas, nei Jarami Granto (po 20,1 taško) lyderystė sėkmės neatneša.

Suprasti akimirksniu

  • NBA arenose šį sezoną yra pasirodę keturi lietuviai: Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Ignas Brazdeikis ir Arnoldas Kulboka.

D.Sirvydžio paslaugų komandai prireikė ir dėl COVID-19 padėties – pastaruoju metu į saugumo protokolus buvo įrašyti Cory Josephas ir Joshas Jacksonas.

Trečiadienį į COVID-19 protokolą įtrauktas Cade'as Cunninghamas, o paskui jį: Killianas Hayesas, Isaiah Stewartas, Sabenas Lee ir Rodney McGruderis.

Prieš kelias dienas Detroito klubas pranešė, kad sudarė 10 dienų trumpalaikes sutartis su dviem žaidėjais, tarp jų su Derricku Waltonu – 2018–2019 m. kelis mėnesius Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavusiu įžaidėju.

Su D.Sirvydžiu Detroito ekipa savo gretose turi devynis žaidėjus.

Lietuvis apsivilks 91-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

D.Sirvydis gali tapti penktuoju šį sezoną NBA aikštėje pasirodžiusiu lietuviu.

Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“) ir Domantas Sabonis („Indiana Pacers“) rungtyniauja nuolat, Ignas Brazdeikis („Orlando Magic“) žaidžia retai, o Arnoldas Kulboka („Charlotte Hornets“) NBA sužaidė tik 3 minutes – jis daugiau laiko žaidžia G lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi