Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Karnišovas pasidalino mintimis apie mirusią legendą ir pranešė netikėtą žinią

Daugelis NBA klubų pirmadienį dalyvauja žiniasklaidos dienoje. Ne išimtis – ir „Chicago Bulls“, kurios vadovas Artūras Karnišovas pasidalino mintimis įvairiomis temomis.

Čikagos klubo krepšinio operacijų prezidentas pirmiausia kreipėsi į žiniasklaidą gražiais žodžiais apie pirmadienį mirusią NBA legendą Dikembe Mutombo, su kuriuo jam teko susidurti per „Basketball Without Borders“ stovyklą dar dirbant lygai.

„Mano prisiminimai apie jį – nuostabūs. Jo indėlis į krepšinį, šią lygą ir Afriką niekada nebus užmirštas“, – kalbėjo lietuvis.

„Scanpix“ nuotr./Dikembe Mutombo
„Scanpix“ nuotr./Dikembe Mutombo

Prabilęs apie komandą, kuri pastaruosius du sezonus nepateko į NBA atkrintamąsias varžybas, o vasarą atsisveikino su dviem kertiniais žaidėjais DeMaru DeRozanu ir Alexu Caruso, A.Karnišovas tikino, kad „Bulls“ dabar yra persistatymo procese.

„Tai nėra baigtinis produktas, o tik pradžia mūsų persistatymo. Norime padaryti komandą greitesne ir universalesne“, – pabrėžė nuo 2020 m. Čikagos organizacijai vadovaujantis lietuvis.

Daugelio manymu, „Bulls“ ir šiemet nekovos dėl vietos atkrintamosiose Rytų konferencijoje, o labiau užsiims jaunų žaidėjų tobulinimu, tarp jų – mainų būdu gauto australo Josho Giddey ir naujokų biržoje pašaukto lietuvio Mato Buzelio.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Matas Buzelis
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Matas Buzelis

Tokias kalbas skatina ir faktas, jog „Bulls“ praras savo naujokų biržos šaukimą, jei jis nukris iki 11 ar žemesnio šaukimo. Tokiu atveju jis atitektų „San Antonio Spurs“ komandai.

Kaip žinia, kuo prastesnis komandos pasirodymas, tuo daugiau šansų gauti aukštesnį šaukimą biržoje.

Vis dėlto A.Karnišovas paneigė kalbas, kad jo komanda nesieks pergalių.

„Šaukimui dėmesio neskiriame. Norime apsibrėžti savo naujos komandos žaidimo stilių ir identitetą, – teigė lietuvis. – Žaidėjų tobulėjimas yra svarbus, bet „Bulls“ tikslas yra laimėti, tad nesitaikysime tyčia pralaiminėti.“

Vida Press nuotr./Artūras Karnišovas
Vida Press nuotr./Artūras Karnišovas

Jis pranešė ir netikėtą žinią. A.Karnišovas atskleidė, kad jau pirmose sezono rungtynėse į aikštę gali išbėgti dvejus su puse metų nežaidęs ir tris kelių operacijas iškentęs įžaidėjas Lonzo Ballas.

„Jis pamažu įsilies treniruočių stovykloje. Jis jau žaidė krepšinį penkiese prieš penkis. Pažiūrėsime, kaip jam seksis per treniruotes. Bet taip, mūsų planas yra leisti jam žaisti per pirmas sezono rungtynes“, – sakė lietuvis.

Pabrėžtina, kad iki L.Ballui gaunant traumą 2022 m. sausį, Čikagos klubas buvo vienas Rytų konferencijos lyderių, bet po to subyrėjęs vos pateko į atkrintamąsias, jose iškrito pirmajame etape, o per kitus du sezonus liko už lemiamų sezono kovų durų.

Naujas NBA sezonas startuos spalio 22-ąją, o „Bulls“ pirmąsias rungtynes žais viena diena vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas