Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Karnišovas žada permainas Čikagoje: „Negalime tikėtis kito rezultato su ta pačia komanda“

Čikagos „Bulls“ vykdomasis viceprezidentas krepšinio operacijoms Artūras Karnišovas po nesėkmingai pasibaigusio sezono susitikime su žiniasklaida papasakojo apie planuojamas permainas komandoje.
Artūras Karnišovas
Artūras Karnišovas / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

Reguliariajame sezone Čikagos ekipa per 82 rungtynes laimėjo 39 kartus ir Rytų konferencijoje užėmė 9-ąją vietą. Ji suteikė galimybę kovoti įkrintamosiose varžybose, bet jos „buliams“ nebuvo sėkmingos – pirmajame etape 131:116 buvo įveiktas Atlantos „Hawks“, bet lemiamoje dvikovoje nusileista Majamio „Heat“ 91:112.

Po sezoną užbaigusių rungtynių A.Karnišovas pranešė, kad tai buvo komandos veidą sudariusio trejeto Zacho LaVine'o, DeMaro DeRozano ir Nikolos Vučevičiaus bendro kelio Čikagoje pabaiga.

„Šioje grupėje kažkas nesuveikė. Turiu surasti tokią grupę, kuri veiktų geriau, – spaudos konferencijoje kalbėjo lietuvis. – Nereikia sakyti, kad sezono pabaiga nepateisino lūkesčių, neatsižvelgiant į traumas ir visa kita. Kiekvienas sezonas, kuriame nekeliaujame toli atkrintamosiose varžybose, reikalauja gilios analizės, kuri jau prasidėjo. Apie mūsų žaidėjus galiu atsiliepti tik teigiamai, tačiau kaip komanda mes nepateisinome lūkesčių. Esame čia ne dėl įkrintamųjų, todėl turime imtis permainų, kad pataisytume padėtį. Prisiminu visą atsakomybę dėl to, kur esame dabar. Žinau, kad mūsų rezultatais nėra patenkinti aistruoliai, nesu patenkintas ir aš.“

„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ krepšininkai
„Scanpix“ nuotr./„Chicago Bulls“ krepšininkai

Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas žadėjo, kad „Bulls“ imsis agresyvios taktikos laisvųjų agentų rinkoje.

„Manau, eisime keliu, kuriuo žengėme 2021 metų vasarą. Be abejo, negalime tęsti su ta pačia komanda ir tikėtis skirtingų rezultatų. Net su kai kuriais teigiamais dalykais, pergalėmis pratęsimuose ir paskutinėmis sekundėmis mes teturime 39 pergales ir įkrintamąsias varžybas. Turime kažkaip sugeneruoti dar 10 pergalių. Aš galvoju apie laimėjimą, ir todėl esu čia. Nesu čia dėl pozicijų lentelės viduryje. Maniau, kad ta formulė, kurią sukūrėme prieš trejus metus, veikė. Iki poros traumų. Buvome kūrybingi praeityje, svarstysime visas galimybes ir per šį tarpsezonį“, – kalbėjo A.Karnišovas.

„Bulls“ vadovas teigė, kad pasitiki vyriausiuoju treneriu Billy Donovanu ir yra patenkintas jo atliktu darbu.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Artūras Karnišovas ir „Bulls“ vyr. treneris Billy Donovanas
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Artūras Karnišovas ir „Bulls“ vyr. treneris Billy Donovanas

„Nebūsiu patenkintas tol, kol neatgabensime į Čikagą čempionų titulo. Aš tam buvau pasamdytas, todėl ir esu čia. Mano misija nesikeičia, – dėstė lietuvis. – Billy yra puikus treneris ir žmogus, o aš turiu dirbti geriau, kad jam padėčiau. Mano užduotis yra suteikti treneriui resursus, kurių jam reikia, kad būtume nuolat laiminti komanda.“

Taip pat A.Karnišovas atskleidė, kad norėtų išsaugoti D.DeRozaną, kuris tapo laisvuoju agentu.

„Jis buvo puikus trejus metus. Jis atsidavė Čikagai, padėjo mūsų jauniems žaidėjams, tad abi šalys yra suinteresuotos tęsti darbą“, – sakė „Bulls“ viceprezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas