Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Karnišovo ėjimas: už gynybos specialistą gavo Australijos jaunąją žvaigždę

NBA sudrebino mainai, kuriuose sudalyvavo ir Artūro Karnišovo vadovaujamas „Chicago Bulls“ klubas.
Joshas Giddey
Joshas Giddey / „Scanpix“/AP nuotr.

ESPN pranešė, kad „Bulls“ iškeitė dukart į geriausiai besiginančių sezono krepšininkų simbolinę komandą patekusį Alexą Caruso.

Už jį „buliai“ gavo „Oklahoma City Thunder“ jaunąjį talentą Joshą Giddey.

21-erių australas buvo pakviestas šeštuoju šaukimu 2021 m. NBA naujokų biržoje, o per tris pirmuosius sezonus stipriausioje pasaulio lygoje fiksavo 13,9 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Tiesa, jo vaidmuo gerokai sumenko „Thunder“ atkrintamųjų žygyje ką tik pasibaigusiame sezone. Pirmąją vietą reguliariajame sezone Vakarų konferencijoje užėmusi komanda iškrito antrame atkrintamųjų etape, o J.Giddey rodikliai siekė 8,7 taško, 3,6 sugriebto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Čikagoje australas turėtų gauti pagrindinio kūrėjo vaidmenį, kuris jau kelerius metus yra laisvas, dėl sunkių kelio traumų nežaidžiant Lonzo Ballui.

Savo ruožtu 30-metis A.Caruso sustiprins ir taip jau galingą „Thunder“ branduolį, kuris, būdamas jauniausiu NBA istorijoje, solidžiai pasirodė jau ir praėjusiame sezone.

USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr./ Alexas Caruso ir Jaysonas Tatumas
USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr./ Alexas Caruso ir Jaysonas Tatumas

ESPN teigimu, „Thunder“ tikisi, kad šis manevras gali tapti panašiu, kokiu tapo 2013 m. „Golden State Warriors“ ėjimas, mainų būdu gavus tuo metu irgi 30-metį Andre Iguodalą. San Fransisko klubui galiausiai tai atnešė keturis titulus per septynerius metus.

A.Caruso Čikagoje žaidė tris sezonus, o praėjusiame rinko po 10,1 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Be to, 196 cm ūgio žaidėjas perimdavo po 1,7 kamuolio ir blokuodavo po 1 metimą, o tritaškius metė aukštu 40,8 proc. tikslumu.

Įdomu tai, jog šie mainai yra pirmieji „Bulls“ klubui nuo 2021-ųjų, kuriuose buvo įtraukti žaidėjai, o ne tik naujokų biržos šaukimai ir pinigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas