Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 09

Ą.Tubelis nuo suolo nepakilo, o K.Porzingis triukšmingai prisistatė Bostonui

Pasaulio krepšinio čempionatą dėl pėdos traumos praleidęs latvis Kristapas Porzingis pasveiko ir sužaidė pirmąsias rungtynes vilkėdamas „Boston Celtics“ aprangą.
Kristapo Porzingio dėjimas į krepšį
Kristapo Porzingio dėjimas į krepšį / „Scanpix“/AP nuotr.

„Keltai“ ikisezoninėse NBA rungtynėse namuose 114:106 (20:29, 39:28, 22:23, 33:26) pranoko „Philadelphia 76ers“ komandą.

Startiniame penkete rungtynes pradėjęs 28-erių K.Porzingis per beveik 25 minutes pelnė 17 taškų (3/4 dvit., 2/3 trit., 5/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir blokavo 1 metimą.

Latvis pasižymėjo ir keliais itin įspūdingais epizodais. Pirmajame kėlinyje jis iš pradžių gražiai suklaidino Danuelį House'ą ir sugrūdo kamuolį į krepšį dviem rankomis, o jau kitoje atakoje įspūdingai užbaigė alley-oop kombinaciją po Derricko White'o perdavimo.

Jau iki ilgosios pertraukos latvis buvo įmetęs 13 taškų ir pataikęs visus metimus.

„Kaip ikisezoninėms rungtynėms tai buvo beprotiška, – apie atmosferą Bostono „TD Garden“ arenoje sakė K.Porzingis. – Nežinau, ką pasakyti. Buvo smagu žaisti, tikiu, kad buvo smagu ir stebėti šias rungtynes, kai pabaigoje laikėsi intriga, o visi sirgaliai buvo įsijautę į mačą. Nemeluosiu, labai džiaugiuosi tapęs keltu.“

K.Porzingis į Bostoną persikėlė vasarą, kai buvo išmainytas iš „Washington Wizards“ klubo. Netrukus jis su „Celtics“ susitarė ir dėl dvejų metų kontrakto pratęsimo už 60 mln. dolerių, tad Bostone jis turėtų žaisti mažiausiai iki 2025-2026 m. sezono pabaigos.

Tiesa, link pergalės prieš „76ers“ šeimininkus vedė kitas ką tik dėl kontrakto susitaręs žaidėjas. Paytonas Pritchardas, anot pranešimų, sekmadienį susitarė dėl naujos ketverių metų 30 mln. dolerių sutarties, o rungtynėse per 23 minutes smeigė 6 tritaškius iš 11 ir pelnė 26 taškus.

Filadelfijos komandoje buvo registruotas, bet nežaidė NBA naujokas Ąžuolas Tubelis. Neturėjo „76ers“ ir Joelio Embiido bei Jameso Hardeno.

„Celtics“: Paytonas Pritchardas 26 (6/11 trit.), Jaylenas Brownas 19, Kristapas Porzingis 17, Jaysonas Tatumas 13 (10 atk. kam., 5 rez. perd.).

„76ers“: Tyrese'as Maxey 24, Jadenas Springeris 14, Tobiasas Harrisas 13 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas