Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 24

Aistrų kupiname mače su pratęsimu D.Sabonio „Pacers“ nukovė NBA čempionus

„Indiana Pacers“ (21-10) jaunimas ir toliau įrodinėja, kad šiemet yra rimtai nusiteikęs pakovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų. Nate'o McMilano ekipa savo aikštėje po labai atkaklios kovos ir pratęsimo 120:115 (30:19, 24:25, 24:35, 29:28, 13:8) patiesė NBA čempionų titulą ginantį „Toronto Raptors“ (21-9).
Domantas Sabonis aistrų sūkuryje
Domantas Sabonis aistrų sūkuryje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiąsias metų šventes Indianapolio krepšininkai pasitinka pakiliomis nuotaikomis.

D.Sabonis šį kartą ant parketo praleido net 41 minutę, per kurią pelnė 12 taškų (5/14 ditaškių, 2/7 baudų) bei atkovojo 17 kamuolių.

Lietuvis taip pat atliko tris rezultatyvius perdavimus, padarė tris klaidas ir išrašė priešininkams bloką.

Tai buvo jau 25-asis jo dvigubas dublis šį sezoną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Pacers“ iniciatyvą perėmė pirmajame kėlinyje ir ją išlaikė iki trečiojo kėlinio vidurio. Visgi tuomet čempionus pradėjo traukti Kyle'as Lowry.

Kanados ekipa pradėjo kur kas geriau pataikyti tritaškius, panaikino 14 taškų deficitą ir netgi išsiveržė į priekį (79:78).

K.Lowry galėjo savo komandai per pagrindinį laiką išplėšti ir pergalę, tačiau paskutinis jo metimas su sirena tikslo nepasiekė ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Jo metu toliašaudę savo artileriją atidengė jau „Pacers“ ekipa, iš karto perėmusi iniciatyvą. Po du tolimus metimus pataikė Mylesas Turneris bei Aaronas Holiday ir svečiai neatsilaikė.

„Šiose rungtynėse mes labai pasitikėjome savo jėgomis. Žinojome, kad pataikyti lemiamą metimą gali bet kuris krepšininkas“, – pergalę vertino D.Sabonis.

„Pacers“ savo aikštėje laimėjo penktą mačą iš eilės.

Šeimininkų ekipoje šį kartą nerungtyniavo Malcolmas Brogdonas, o „Raptors“ vertėsi be Pascalio Siakamo, Marco Gasolio, Normano Powello, Matto Thomaso ir Stanley Johnsono.

Beje, šiame mače užfiksuotas ir gana kurioziškas epizodas, kai antrojo kėlinio pabaigoje Serge'as Ibaka įdėjo kamuolį į krepšį, bet leisdamasis žemyn netyčia koja įspyrė savo komandos draugui Rondae Hollis-Jeffersonui.

„Pacers“: T.J.Warrenas (8 atk.kam., 6 rez.perd.) ir Mylesas Turneris po 24, Aaronas Holiday 19 (10 rez.perd.), Domantas Sabonis, Jeremy Lambas ir T.J.McConnellas po 12.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 30 (6 atk.kam., 9 rez.perd.), Serge'as Ibaka 23, Fredas VanVleetas 21 (11 rez.perd.), O.G.Anunoby 15 (12 atk.kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas