Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20

„All-Star“ savaitgalio desertas – su D.Sabonio rekordu ir „Celtics“ puolėjo sprogimu

NBA „All-Star“ savaitgalis baigtas. Renginio kulminacijoje Giannio Antetokounmpo komplektuota komanda, kurioje žaidė ir Domantas Sabonis, gynyba nepasižymėjusiose rungtynėse 184:175 (46:46, 53:46, 59:49, 26:34) nugalėjo LeBrono Jameso ekipą.

„All-Star“ rungtynės pirmą kartą prasidėjo nuo biržos, kurioje komandas rinkosi abiejų ekipų kapitonai LeBronas Jamesas ir Giannis Antetokounmpo.

Domantas Sabonis šeštadienį kalbėdamas su žiniasklaida vylėsi, kad nebus pasirinktas paskutinis, kaip jau buvo nutikę ankstesniais metais. Šįkart taip nenutiko tik per plauką.

LeBronas į sceną atsinešė mažą lapelį su jame išvardintomis pavardėmis, o Giannis prajuokino „Vivint“ arenoje susirinkusius sirgalius atsitempdamas kone visą knygą.

Bet net ir ji neapsaugojo graiko nuo klaidos – trečiuoju pasirinkimu tarp atsarginių jis bandė rinktis Ja Morantą, kuris buvo išrinktas kaip starto penketo žaidėjas.

„Jis bando viską“, – juokėsi LeBronas, kuris iki šios nakties buvo nepralaimėjęs „All-Star“ rungtynių, kai rinkosi savo komandą – Karaliaus rezultatas buvo 5:0.

Du iš tų penkių kartų L.Jamesui laimėti padėjo ir D.Sabonis, bet šį kartą lietuvis atsidūrė kitoje barikadų pusėje.

„Savo paskutiniu septintuoju šaukimu renkuosi Sabonį“, – pranešė G.Antetokounmpo.

Jis į komandą dar pasikvietė ir Jaysoną Tatumą, Ja Morantą, Donovaną Mitchellą, Lauri Markkaneną, Damianą Lillardą, Jrue Holiday, Shai Gilgeous-Alexanderį, DeMarą DeRozaną, Pascalį Siakamą ir Bamą Adebayo.

Po D.Sabonio buvo pasirinktas vienintelis žaidėjas – Jarenas Jacksonas iš „Memphis Grizzlies“.

„All-Star“ rungtynių naujokas atsidūrė LeBrono komandoje kartu su Joeliu Embiidu, Kyrie Irvingu, Luka Dončičiumi, Nikola Jokičiumi, Anthony Edwardsu, Jaylenu Brownu, Paulu George'u, Tyrese'u Haliburtonu, Juliusu Randle ir De'Aaronu Foxu.

Tiesa, gimtadienį rungtynių dieną šventęs N.Jokičius, galima sakyti, pasirinko save – serbas patraukė į LeBrono komandą šiam dar net neištarus, ką renkasi iš dviejų likusių starto penketo žaidėjų – N.Jokičių ar suomį Lauri Markkaneną.

Rungtynės prasidėjo G.Antetokounmpo dėjimu, bet jau netrukus graikas tyčia prasižengė, kad galėtų būti pakeistas – Giannis paskutinėse rungtynėse prieš „All-Star“ savaitgalį susižeidė riešą.

Pirmajame kėlinyje sirgalius įspūdingais dėjimais džiugino LeBronas Jamesas, Jaysonas Tatumas ir Ja Morantas, o rezultatas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę.

D.Sabonis į aikštę žengė pirmojo kėlinio pabaigoje – vos išėjęs ant parketo jis apsikabino su komandos draugu Sakramento klube D.Foxu, šįsyk patekusiu į kitą, LeBrono, ekipą. Netrukus Domas atliko ir pirmąjį metimą, bet jis buvo labai netikslus.

Taškų sąskaitą lietuvis atsidarė antrajame kėlinyje. D.Sabonis rungtynėse, kuriose stipriai trūko gynybos, lengvai rado kelius link krepšio ir trimis dėjimais pelnė 6 taškus. Tai – daugiau nei per du ankstesnius jo pasirodymus „All-Star“ rungtynėse, kai Domas abusyk pelnė po 2 taškus.

Liūdna žinia sirgalius pasiekė ilgosios pertraukos metu. 13 taškų per pirmąją rungtynių pusę pelnęs L.Jamesas susižeidė ranką ir trečiajame kėlinyje ant parketo nebeišbėgo.

Tai reiškė, jog abiejų komandų kapitonai dėl traumų nebegalėjo tęsti rungtynių.

Trečiajame kėlinyje įspūdingą šou surengė Giannio komandos snaiperiai.

Vieną po kito taiklius metimus iš toli ir labai toli siuntę J.Tatumas (pataikė septynis), D.Mitchellas (4) ir D.Lillardas (4) per ketvirtį kartu sumetė net 15 tritaškių. Įspūdingą jų pasirodymą vainikavo šeštadienį snaiperių konkursą laimėjusio D.Lillardo šūvis nuo vidurio linijos.

Ketvirtąjį kėlinį Giannio komanda pradėjo su užtikrinta 17 taškų persvara. Nors LeBrono pasirinkti žaidėjai buvo sumažinę skirtumą iki 6 taškų, rungtynes tritaškiu uždarė D.Lillardas, įrašęs pirmą pralaimėjimą LeBronui šio formato „All-Star“ rungtynėse.

D.Sabonis nugalėtojams per beveik 12 minučių pelnė 6 taškus (3/4 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir sykį suklydo.

Naudingiausiu mačo žaidėju pripažintas visų laikų „All-Star“ rungtynių rezultatyvumo rekordą pagerinęs J.Tatumas. „Boston Celtics“ puolėjas antroje rungtynių pusėje žaidė be keitimų ir pelnė 55 taškus (12/13 dvit., 10/18 trit., 1/2 baud.), atkovojo 10 kamuolių bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Ankstesnis rekordas – 52 taškai – priklausė Anthony Davisui.

Giannio komanda: Jaysonas Tatumas 55 (12/13 dvit., 10/18 trit., 10 atk. kam., 6 rez. perd.), Donovanas Mitchellas 40 (8/17 trit., 10 rez. perd.), Damianas Lillardas 26 (8/20 trit.), Lauri Markkanenas 13 (7 atk. kam.), Pascalis Siakamas 12 (7 atk. kam.).

LeBrono komanda: Jaylenas Brownas 35 (13/15 dvit., 3/12 trit., 14 atk. kam., 5 rez. perd.), Joelis Embiidas (10/11 dvit., 7 atk. kam.) ir Kyrie Irvingas (10/13 dvit., 4/8 trit., 15 rez. perd.) po 32, Tyrese'as Haliburtonas 18 (4/6 trit.), LeBronas Jamesas 13, Anthony Edwardsas 12, Julius Randle'as 11.

VIDEO: Domantas Sabonis po „All-Star“ rungtynių: „Labai geras savaitgalis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas