Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 24

Antausį lyderiams tėškusios jaunosios „Grizzlies“ žvaigždės: „Nebijome nieko“

Jauniausia NBA atkrintamųjų komanda „Memphis Grizzlies“ šokiravo jau pirmosiose savo rungtynėse, svečiuose 112:109 patiesdama geriausią NBA reguliariojo sezono ekipą „Utah Jazz“. Bet tai dar ne pabaiga, tiki Jono Valančiūno atstovaujamos komandos žaidėjai.
Dillonas Brooksas ir Ja Morantas
Dillonas Brooksas ir Ja Morantas / „Scanpix“ nuotr.

Kautynes įkrintamosiose (angl. play-in) praėjusią savaitę išgyvenę „grizliai“ Jutoje neišsigando ir 13 tūkst. prieš juos nusiteikusių sirgalių minios.

Nors antrajame kėlinyje turėjo 14 taškų deficitą, vedami Dillono Brookso ir Ja Moranto Memfio krepšininkai dar iki ilgosios pertraukos perėmė iniciatyvą, o ketvirtajame kėlinyje jau patys turėjo net 17 taškų pranašumą.

„Jazz“ dar bandė gelbėtis 20 taškų paskutiniame ketvirtyje pelniusio Bojano Bogdanovičiaus pastangomis, tačiau „grizliai“ atsilaikė ir serijoje iki keturių pergalių netikėtai pirmauja 1-0.

„Tai pats geriausias jausmas. Sirgaliai rėkia ant tavęs įvairius blogus dalykus, bet mane tai tik užveda. Man tai patinka. Esu gimęs žaisti fiziškai“, – po mačo kalbėjo rungtynių herojus, ne tik 31 tašką pelnęs, bet dar ir gynyboje puikiai atidirbęs „Grizzlies“ gynėjas D.Brooksas.

Pirmą kartą atkrintamųjų rungtynėse žaidęs kanadietis pagerino „Grizzlies“ atkrintamųjų debiuto rezultatyvumo rekordą, kuris iki šiol priklausė 24 taškus debiutinėse rungtynėse prieš 10 metų pelniusiam Marcui Gasoliui.

24 taškų ispano ribą pranoko ir kitas atkrintamųjų debiutantas Ja Morantas, įmetęs 26 taškus, o po mačo gyręs savo komandos draugą.

„Jis žudikas, – apie D.Brooksą kalbėjo Memfio įžaidėjas. – Jis buvo susikaupęs nuo pat pradžios. Aš, kaip įžaidėjas, tiesiog turėjau jį maitinti kamuoliu. Kartu su treneriu paruošėme jam kelis derinius, kad jis toliau rinktų taškus, o jis tą ir padarė.“

Abu „Grizzlies“ gynėjai po mačo neatrodė nustebinti to, kaip pasirodė jų komanda, sutikusi grėsmingą oponentą.

Ir D.Brooksas, ir J.Morantas įsitikinę, kad tinkamai nusiteikti atkrintamųjų startui jiems pavyko iš dalies dėl to, ką teko ištverti praėjusią savaitę, kai „grizliai“ laimėjo du žūtbūtinius įkrintamųjų mačus prieš „San Antonio Spurs“ ir „Golden State Warriors“.

Ypač sėkmingai lemiamose kovose rungtyniaujantis J.Morantas pabrėžė ir mentalitetą, su kuriuo eina į aikštę nebijodamas nieko.

„Įkrintamosios mums padėjo įgauti ritmą, – sakė 21-erių J.Morantas. – Mano žinutė sau visada yra ta pati: „Jeigu pats netikėsi savimi, tai kas tada tavimi tikės?“ Aš šį požiūrį nusinešu ir į aikštę. Mama ir tėtis man visada sakydavo, kad daug dirbu ir esu pasiruošęs iššūkiams, kurie manęs laukia. Aš nebijau nieko. Visi, kurie prieš mane žaidžia, lygiai taip pat užsiriša batelius prieš žengdami į aikštę. O aš tiesiog einu ir žaidžiu su pasitikėjimu.“

Antrąsias serijos rungtynes „Jazz“ ir „Grizzlies“ žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Mačas vėl vyks Jutoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas