Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 28

Apie patirtį rinktinėje kalbėjęs D.Sabonis laukia naujo trenerio ir tėvo pasimatymo

Domantas Sabonis pradeda jau penktą sezoną Indianapolyje. Dukart NBA „All-Star“ rungtynių dalyvis 2021–2022 m. kampaniją pasitinka su dideliais lūkesčiais ir nauju treneriu – „Indiana Pacers“ nuo šio sezono treniruos ilgametis „Dallas Mavericks“ strategas Rickas Carlisle'as.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Beprotiška, kai pagalvoji, kad tai jau penkti mūsų metai kartu“, – paklaustas apie tarpusavio ryšį su kitu „Pacers“ aukštaūgiu Mylesu Turneriu sakė Domantas Sabonis.

2017 m. vasarą mainų būdu iš „Oklahoma City Thunder“ į krepšinio valstiją Indianą atkeliavęs lietuvis iki šiol „Pacers“ klube klausė tik trenerių, kurių vardas buvo Nate'as, nurodymų.

Pirmuosius tris sezonus Indianapolyje Domui nurodymus dalijo Nate'as McMillanas, o pernai – Nate'as Bjorkgrenas, kuris po nesėkmingo ir ne vienu konfliktu paženklinto sezono buvo atleistas.

Dabar D.Sabonis su komandos draugais jau bando įgyvendinti 2011 m. NBA čempiono R.Carlisle'o sumanymus.

„Manau, kad tai išeis mums į naudą, – apie trenerių pokyčius žiniasklaidos dienos metu sakė D.Sabonis. – Kol kas nuotaika puiki, visi gerai nusiteikę. Tai treneris, kuris išnaudoja kiekvieno žaidėjo geriausias savybes. Apie gynybą šnekame kasmet ir tai yra labai svarbi žaidimo dalis tam, kad įsivažiuotume ir puolime. Treniruočių stovykloje skirsime tam daug dėmesio.“

Su naujuoju „Pacers“ treneriu lietuvį sieja ypač seni ryšiai. Domanto tėvas Arvydas žaidė „Portland Trail Blazers“ ekipoje, kurioje R.Carlisle'as dirbo vyr. trenerio asistentu, o vos grįžęs į Indianą specialistas papasakojo istoriją, kaip A.Sabonis rodė jam Domanto gimimo įrašą.

Žurnalisto klausimas apie tai D.Saboniui sukėlė kitų žiniasklaidos atstovų juoką.

„Kiek esu girdėjęs iš mamos, jis dažnai pas mus atvykdavo ir užsibūdavo, – apie dabartinį savo trenerį sakė Domas. – Jie (R.Carlisle'as ir A.Sabonis – red. past.) turi tarpusavio ryšį ir labai laukiu Kalėdų, kai mano šeima atvyks į Indianapolį ir jie galės pasimatyti.“

Labai laukiu Kalėdų, kai mano šeima atvyks į Indianapolį ir jie galės pasimatyti.

25-erių aukštaūgis į Indianapolį atvyko po vasaros, kurios metu jam teko žaisti Lietuvos rinktinėje.

Su nacionaline komanda Domas plušo antroje birželio pusėje ir liepos pradžioje, bet jei būtų jo valia, būtų likęs ir ilgiau – per Tokijo olimpines žaidynes, į kurias lietuviams kelią užtvėrė Luka Dončičius ir Slovėnija.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Slovėnijos krepšinio rinktinės triumfo akimirkos
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Slovėnijos krepšinio rinktinės triumfo akimirkos

„Buvo puiku, man patinka žaisti rinktinėje, ginti savo šalies garbę, – apie vasaros patirtį sakė D.Sabonis. – Kiekvieną vasarą tai yra skirtinga patirtis, bet nuostabu žaisti savo sirgalių akivaizdoje. Pernai to nedarėme dėl COVID-19, tad buvo puiku vėl žaisti rinktinėje.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Jau šiandien „Pacers“ pradeda treniruočių stovyklą. Paklaustas, kokius tikslus joje kelia, D.Sabonis dėmesį nukreipė į susižaidimą.

„Svarbiausia kuo greičiau susižaisti. Kelias dienas žaidėme kartu, bet tai ne tas pats, kas treniruotis pagal tą pačią sistemą. Kuo greičiau suvoksime trenerio sistemą ir susižaisime, tuo geriau. Pernai dėl traumų nebuvo daug rungtynių, kai galėjome žaisti visi kartu, tad bus įdomu“, – kalbėjo lietuvis.

Per vasarą „Pacers“ išsaugojo didžiąją dalį komandos branduolio, nors pokyčių taip pat netrūko.

Indianą paliko puikų ryšį su D.Saboniu turėjęs Dougas McDermottas, neliko ir galiausiai Bolonijos „Virtus“ klube nutūpusio JaKarro Sampsono, o atvyko Torrey Craigas, Keiferis Sykesas bei NBA naujokai Chrisas Duarte, Isaiah Jacksonas, DeJonas Jarreau, Terry Tayloras ir Duane'as Washingtonas.

„Esu sužavėtas, nes visi atvyko geros sportinės formos, visi sveiki ir pasiruošę, – apie naujokus kalbėjo Domas. – Manau, kad ši komanda bus turės daug žaidėjų, galinčių rungtyniauti sėkmingai. Labai laukiu tai pamatyti.“

„Scanpix“ nuotr./„Pacers“ krepšininkai
„Scanpix“ nuotr./„Pacers“ krepšininkai

„Pacers“ šį sezoną laukia daug iššūkių. Nors pati Indianos ekipa pasikeitė nedaug, stipriausios Rytų konferencijos ekipos laiko veltui nešvaistė.

„Brooklyn Nets“ prie ir taip žvaigždėtos savo sudėties prilipdė Patty Millsą, „Miami Heat“ prisiviliojo Kyle'ą Lowry, „New York Knicks“ pasipildė Kemba Walkeriu ir Evanu Fournier.

„Rytuose yra daug gerų komandų, bet viskas priklauso nuo to, kurios ekipos pirmos susižais. Kiekvienoje iš geriausių komandų yra daug naujų žaidėjų. Laukia ilgas sezonas, manau, kad visi išgyvens ir pakilimų, ir nuopuolių. Kuo stabilesni mes būsime, tuo geriau“, – teigė D.Sabonis.

Nors gandai apie mainus ir toliau netyla, lietuvis ir vėl startiniame penkete baudos aikštelę dalinsis su Mylesu Turneriu. Nors daugelis šneka apie būtinybę kažkurį iš šių aukštaūgių iškeisti, D.Sabonis mėgaujasi žaidimu su amerikiečiu, kuris per daug metų tapo geru jo bičiuliu.

„Kai žaidžiame kartu, aš jaučiuosi puikiai. Žinau, kad daug žmonių taip negalvoja, bet mes mėgstame žaisti kartu. Gynyboje visada žinau, kad jis pasaugos mano užnugarį, jis – geriausias metimų blokuotojas visoje lygoje. Beprotiška, kai pagalvoji, jog tai jau penkti mūsų metai kartu, bet mūsų draugystė aikštėje ir už jos ribų visada buvo puiki“, – tikino lietuvis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Į naują sezoną jis ir „Pacers“ žengs jau ramesne galva. Pernai žaidėjams teko šimtus kartų testuotis dėl COVID-19, bet šiame sezone to jiems pavyks išvengti, jei tik krepšininkai yra vakcinuoti. O tai galioja kone visiems „Pacers“ žaidėjams – anot klubo vadovų, kol kas 100 proc. vakcinuotų krepšininkų skaičius dar nėra pasiektas, bet tai gali būti padaryta jau artimiausiu metu.

„Žinoma, buvo sunku, – apie praėjusį pandemijos paženklintą sezoną sakė D.Sabonis. – Per ilgą sezoną visi turėjo sunkių momentų. Atrodo, kad dėl to visi taip laukia naujo sezono, kad galėtų pradėti nuo nulio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas