Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 20

Apie pokalbius su tėvu prabilusį D.Sabonį pralinksmino žurnalisto klausimas

Domantas Sabonis sužaidė geriausias sezono rungtynes, bet net ir to neužteko, kad „Sacramento Kings“ nugalėtų vieną prasčiausių šio sezono NBA ekipų. Po pralaimėjimo prieš „Charlotte Hornets“ lietuvis kalbėjo apie sugrįžimą į realybę, pokalbius su tėvu ir pralinksmėjo išgirdęs žurnalisto klausimą.

D.Sabonio statistikos eilutė tiesiog spindėjo antradienio rytą Lietuvos laiku – 28 taškai, 23 atkovoti kamuoliai ir 7 rezultatyvūs perdavimai. Pirmi du rodikliai yra geriausi lietuviui šiame sezone.

Bet net ir tokio įspūdingo Domo dominavimo po krepšiu neužteko, kad „karaliai“ pranoktų „širšes“ – „Hornets“ triumfavo Sakramente 125:119.

„Kings“ vyriausiasis treneris Mike'as Brownas po rungtynių kalbėjo apie komandos sugrįžimą į realybę, o klausimą apie tai išgirdo ir D.Sabonis.

„Sutinku su treneriu. Pirma rungtynių pusė nebuvo gera. Antroje pusėje kovojome, sužaidėme gerai, bet negalime taip pradėti rungtynių. Kai leidi tokiai komandai pajusti ritmą, sustabdyti juos pasidaro sudėtinga“, – kalbėjo lietuvis.

D.Sabonis yra vienas iš vos trijų „Kings“ žaidėjų, dar nepraleidusių nė vieno susitikimo šiame sezone. Po 33,4 minutės ant parketo praleidžiantis lietuvis yra ir daugiausiai žaidžiantis krepšininkas Sakramento klube.

Po rungtynių prieš „Hornets“ jis išgirdo klausimą apie savo savijautą ir balansą tarp noro žaisti bei būtinybės pasitaupyti.

„Svarbiausia rūpintis savo kūnu. Štai kodėl jūs turėjote manęs laukti, nes man buvo vykdomos procedūros (šypsosi). Turiu išlikti pasiruošęs rungtynėms“, – sakė Domas.

Tuomet vienas iš žurnalistų jam uždavė kiek sutrikdžiusį ir pralinksminusį klausimą.

„Ar procedūros vykdomos ir tavo veidui?“ – klausė žurnalistas, net ir pats nesusiturėjęs ir prunkštelėjęs.

Šio klausimo potekstė – nuolatiniai varžovų kontaktai su D.Sabonio veidu šį sezoną. Ne išimtis ir pastarosios nakties rungtynės, kai lietuviui teko sugerti Masono Plumlee smūgį.

„Tiesiog panyru į ledo vonią“, – juokdamasis atsakė D.Sabonis.

VIDEO: Puikus Domanto Sabonio pasirodymas prieš „Hornets“

Pastarąsias jo rungtynes gyvai arenoje stebėjo ir lietuvio šeimyna – iš Lietuvos atvykę tėvai Arvydas ir Ingrida bei žmona Shashana. „Kings“ žvaigždės buvo pasiteirauta, ar tai suteikė jam papildomos motyvacijos rungtynėse.

„Jie stebėjo pastarąsias dvejas rungtynes ir čia yra jau kurį laiką. Smagu turėti šeimyną šalia, nemačiau jų ilgą laiką. Tai tikrai padeda“, – sakė D.Sabonis.

O ar pats septynis sezonus NBA žaidęs A.Sabonis kritikuoja D.Sabonio žaidimą?

„Mes kalbamės apie rungtynes, – šyptelėjo Domas. – Jis nemiega iki penktos–šeštos valandos ryto, žiūri rungtynes, po jų paskambina. Tad tikrai pasišnekame apie krepšinį.“

D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai pelno po 18 taškų, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 6,4 rezultatyvaus perdavimo. Jo vedama „Kings“ komanda su 16 pergalių ir 13 pralaimėjimų Vakarų konferencijoje žengia šešta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas