Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 17

Artėjančio NBA sezono reitingas: lietuviškojo trio džiaugsmas ir graiko sužvėrėjimas

Griausmingai prabėgus laisvųjų agentų rinkai JAV krepšinio aistruoliai nekantriai laukia naujojo NBA sezono pradžios. Populiarus amerikiečių sporto portalas ESPN sureitingavo visas kito sezono komandas pajėgumo tvarka.
Domantas Sabonis, Artūras Karnišovas, Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis, Artūras Karnišovas, Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Laisvųjų agentų rinkoje save šiemet išbandė daugelis lygos žvaigždžių.

Kevinas Durantas bei Kyrie Irvingas suvienijo jėgas „Brooklyn Nets“ ekipoje, D'Angelo Russellas prisijungė prie vicečempionų „Golden State Warriors“, o Jimmy Butleris savo sugebėjimus demonstruos Majamyje. Maksimalaus dydžio sutartis su „Philadelphia 76ers“ pasirašė puolėjas Tobiasas Harrisas, o latvis Kristapas Porzingis su „Dallas Mavericks“.

Dar įspūdingiau, kad visi minėti įvykiai buvo paskelbti per pirmas 24 laisvųjų agentų rinkos valandas.

Lyga pasikeitė neatpažįstamai – nėra dominuojančio trio, kokį anksčiau turėjo „Miami Heat“ ar „Warriors“. NBA horizonte visiškas štilis ir neutraliems krepšinio aistruoliams nuo to darosi tik įdomiau.

Artūro Karnišovo sėkmė bei kitų lietuvių perspektyvos

„Denver Nuggets“ 2018–2019 metų sezone nubraukė skeptikų prognozes. Manyta, kad jauna komanda pradings Vakarų konferencijos dugne, tačiau ekipa sezoną baigė būdama antroje vietoje Vakaruose.

Žygis atkrintamosiose nebuvo lengvas – sunkiai laimėta serija prieš patyrusią „San Antonio Spurs“ komandą bei pralaimėta septynių mačų serija „Portland Trail Blazers“ ekipai.

Daug naudingos patirties įgavę komandos lyderiai Nikola Jokičius bei Jamalas Murray'us kitą sezoną vėl ves komandą į pergales, taip pat klubui pavyko gauti vieną labiausiai nuvertinamų rinkos žaidėjų Jarami Grantą.

„Nuggets“ išlaikė absoliučiai visą savo branduolį ir, žinoma, tuo džiaugiasi lietuviškas Artūro Karnišovo, Martyno Pociaus ir Tomo Balčėčio vadovų trio. ESPN reitinge Denverio ekipa yra antroje pozicijoje.

„Scanpix“ nuotr./Gary Harrisas ir Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Gary Harrisas ir Nikola Jokičius

Domanto Sabonio atstovaujama „Indiana Pacers“ vėl pretenduos į vietą atkrintamosiose, anot ESPN.

„Pacers“, nors ir nukraujavo prarasdama Bojaną Bogdanovičių, bet jį pakeis ne ką prastesnis Malcolmas Brogdonas, pasirašęs trejų metų 85 milijonų dolerių vertės sutartį. Komandos lyderis Victoras Oladipo dėl traumos negrįš bent jau iki sezono vidurio, tad komandos puolimas suksis aplink M.Brogdoną.

Praėjusiame sezone „Pacers“ finišavo penkti. ESPN pažymi, jog komandai, norint išsaugoti tokią poziciją ir artėjančiame sezone, būtinas Domanto Sabonio patobulėjimas. Visgi daugiausia reikšmės komandos rezultatams turės Victoro Oladipo sugrįžimas.

„Pacers“ reitinge užima 15-ąją vietą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Memphis Grizzlies“ aukso amžius jau praeityje. Dabar prasideda ilgas ir skausmingas atsinaujinimo procesas, o Jonas Valančiūnas bus to dalimi.

Komanda augs kartu su jaunaisiais talentais Jarenu Jacksonu bei Ja Morantu, vyriausiojo trenerio pareigas perėmė Tayloras Jenkinsas. „Grizzlies“ sugebėjo išspausti maksimumą atsikratydami žiedo medžioklę pradėjusio Mike'o Conley – gauta daug vertingų naujokų biržos šaukimų bei perspektyvių žaidėjų.

Gan netikėtai Memfyje atsidūrė veteranas Andre Iguodala, tačiau manoma, jog jis ekipoje ilgai neužsibus ir mainų būdu keliaus į kitą ekipą.

Tuo tarpu Jono Valančiūno, ko gero, laukia daug kantrybės pareikalausiantis sezonas, kuriame jis pirmą kartą savo karjeroje bus ryškiausia asmenybė komandoje.

ESPN Memfio ekipai skyrė vos 26-ąją poziciją.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Deivido Sirvydžio ir Igno Brazdeikio klubų laukia panašūs likimai kaip jau minėtų lietuvių.

Vilniaus „Ryte“ karjeros pamatus pasiklojęs D.Sirvydis dar nėra garantuotas, kur žais kitą sezoną, tačiau ir be jo „Detroit Pistons“ bus arši pretendentė į atkrintamąsias.

Praėjusiame sezone Detroito klubas Rytuose liko aštuntas ir atkrintamosiose „sausai“ krito prieš „Milwaukee Bucks“. Vasarą jokių didelių veiksmų klubas nepadarė, tačiau prisiviliojo neblogus papildančius žaidėjus, tokius kaip Derrickas Rose'as ar Markieffas Morrisas.

Tuo tarpu Igno Brazdeikio „New York Knicks“, kaip spėja ESPN, laukia dar vienas nuviliantis sezonas. Atrodė, kad ši vasara bus ta, kurioje triumfuos „Knicks“, tačiau komanda vėl liko tuščiomis ir geriausiu komandos papildymu galima vadinti Juliusą Randle'ą.

Ne to tikėjosi „Knicks“ sirgaliai, tačiau I.Brazdeikiui tai bus puiki terpė tobulėti būnant su perspektyviais žaidėjais Kevinu Knoxu ir R.J.Barrettu.

„Pistons“ reitinge užima 16-ąją vietą, o „Knicks“ rikiuojasi gerokai žemiau – 28-oje vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Europiečio vedama komanda – kito sezono favoritė

Rytų konferencija ilgą laiką buvo laikoma silpnesne nei Vakarų. Dabar jėgų balansas ima lygintis, tačiau favorite šioje konferencijoje ir visoje lygoje tampa komanda, kuri išsaugojo visą savo praėjusio sezono branduolį.

„Milwaukee Bucks“ turi praėjusio sezono MVP graiką Giannį Antetokounmpo, pratęsė sutartis su svarbiais žaidėjais Khrisu Middletonu, Brooku Lopezu ir George'u Hillu.

„Bucks“ krepšininkai praėjusiame sezone Rytuose finišavo pirmi. Daugelis komandos sėkmės paslaptį įžvelgė ilgame atsarginių suolelyje, tačiau dabar jis atrodo nukraujavęs – išvyko Malcolmas Brogdonas bei Tony Snellas, į Europą netikėtai sugrįžo Nikola Mirotičius.

Vietoje jų atvyko tradicinis „centras“ Robinas Lopezas bei gynėjas Wesley Matthewsas. Ar tokių papildymų pakaks – parodys laikas, bet „Bucks“ suvokia, jog G.Antetokounmpo reikia pagalbos norint nusigauti bent iki NBA finalo.

Milvokio ekipa puikuojasi pirmoje ESPN reitingo vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Los Andželas, ko gero, pirmą kartą istorijoje matys tokias įdomias batalijas.

„Los Angeles Clippers“ laisvųjų agentų rinkoje laimėjo daugiausia – priviliotos dvi superžvaigždės Kawhi Leonardas bei Paulas George'as. Nuo suolo vėl kils praėjusiame sezone komandą tempę Montrezlas Harrellas ir Lou Williamsas, situacijai pareikalavus, iniciatyvos gali imtis JaMychalas Greenas, Maurice'as Harklessas ar Landry Shametas. Puikiai sukomplektuoti bei fantastiškai Doco Riverso treniruojami vyrai turėtų pretenduoti į trofėjų, bet tame pačiame mieste subrendo dar viena jėga.

„Los Angeles Lakers“ dar praėjusią vasarą pasirašė kontraktą su lygos veidu LeBronu Jamesu, o šią vasarą mainų būdu iš „New Orleans Pelicans“ nugvelbė vieną geriausių lygos aukštaūgių Anthony Davisą. Ilgai ir nuobodžiai vilioję K.Leonardą „Lakers“ nudegė – žaidėjas pasirinko didžiausio priešo stovyklą bei privertė ieškoti plano B komplektuojant kone tuščią sudėtį.

Visgi „geltonieji“ iš balos išlipo sausi – prie komandos prisijungė puikūs pagalbiniai žaidėjai kaip Danny Greenas, Avery Bradley, Jaredas Dudley ir Rajonas Rondo. „Lakers“ tapo komanda, suteikusia dar vieną šansą negeidžiamu tapusiam DeMarcusui Cousinsui.

ESPN „Clippers“ reitinguoja trečioje pozicijoje, o „Lakers“ suteikiama šeštoji pozicija.

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas ir Danny Greenas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas ir Danny Greenas

„Warriors“ prarado Keviną Durantą, didžiąją dalį sezono praleis Klay Thompsonas ir tai, žinoma, atsilieps du kartus per trejus metus titulą laimėjusiai komandai.

„Warriors“ kaip įmanydama stengėsi pasistiprinti ir išpešė, ko gero, maksimumą – kitą sezoną komandoje žais „Brooklyn Nets“ atsiskleidęs gynėjas D'Angelo Russellas.

Taip pat pavyko pigiai įsigyti neblogus žaidėjus Willie Cauley-Steiną, Glenną Robinsoną bei Alecą Burksą.

„Warriors“ su šia sudėtimi bandys įsisprausti į atkrentamųjų lenktynes, o jei svarbiausiose sezono kovose į aikštę grįš Klay Thompsonas – nutikti gali visko.

Vicečempionai reitinguojami 11-oje pozicijoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Draymondas Greenas ir Steve'as Kerras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry, Draymondas Greenas ir Steve'as Kerras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas