Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 05

Artėjant neišvengiamai lemčiai, „Lakers“ laukia didelės permainos

„Los Angeles Lakers“ jau ateinančią naktį gali prarasti visus šansus žaisti bent jau įkrintamosiose NBA varžybose, o po košmariško sezono „ežerinių“ laukia permainos.
LeBronas Jamesas, Anthony Davisas ir Frankas Vogelis
LeBronas Jamesas, Anthony Davisas ir Frankas Vogelis / „Scanpix“/AP nuotr.

Los Andželo krepšininkai ateinančią naktį rungtyniaus prieš geriausią šio sezono NBA ekipą „Phoenix Suns“. Jei pralaimės, o „San Antonio Spurs“ nugalės „Denver Nuggets“, „Lakers“ sezonas baigsis jau šią savaitę, po dar dviejų reguliariojo sezono mačų.

Bet net ir išsaugoję teorinius šansus tęsti sezoną „Lakers“ vargiai išsikapstys iš situacijos, kurioje atsidūrė.

Vos 10 rungtynių iš 37 antroje sezono pusėje laimėjusios komandos lauks didelės permainos.

„Bleacher Report“ teigimu, „Lakers“ baigus sezoną atsisveikins su vyriausiuoju treneriu Franku Vogeliu, kuris komandą treniruoja trečią sezoną, o pirmajame 2019-2020 m. laimėjo NBA čempiono titulą.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Frankas Vogelis
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Frankas Vogelis

Kaip praneša žurnalistas Marcas Steinas, realiausiu pretendentu pakeisti F.Vogelį laikomas dabartinis „Utah Jazz“ strategas Quinas Snyderis. Žinoma, jei tik „džiazmenai“ ir vėl nenuvers kalnų atkrintamosiose.

Tiesa, neaišku, kiek darbas „Lakers“ klube domintų patį Q.Snyderį, kuris Jutos komanda diriguoja jau aštuntą sezoną. Manoma, kad praeityje ir Europoje dirbęs amerikietis gali labiau norėti „Spurs“ trenerio darbo po to, kai karjerą galiausiai baigs Greggas Popovichius.

Q.Snyderis jau yra dirbęs „Lakers“ vyr. trenerio asistentu 2011-2012 m. sezone.

„Scanpix“ nuotr./Quinas Snyderis
„Scanpix“ nuotr./Quinas Snyderis

Kitas kandidatas perimti „Lakers“ vairą – „Philadelphia 76ers“ dabartinis strategas Docas Riversas. Anot „Bleacher Report“, jeigu „Sixers“ projektas su Joeliu Embiidu ir Jamesu Hardenu šį sezoną nepasiteisins, komandos vadovas Darylas Morey gali patikėti ekipos vairą Mike'ui D'Antoni, kuris šiuo metu dirba Steve'o Nasho asistentu „Brooklyn Nets“ komandoje, o anksčiau treniravo J.Hardeną Hjustone.

„Bleacher Report“ teigimu, į „Lakers“ trenerio darbą gali pretenduoti ir dabar vyriausiuoju patarėju krepšinio klausimais klube dirbantis Kurtas Rambisas. Praeityje jis jau yra dirbęs vyr. treneriu keliuose NBA klubuose bei laikinai laikė ir „Lakers“ vairą.

Manoma, kad „Lakers“ gali dominti ir buvęs šios komandos strategas Mike'as Brownas, šiuo metu dirbantis asistentu „Golden State Warriors“ komandoje, ir be darbo esantis Steve'as Cliffordas. Jis taip pat anksčiau dirbo „Lakers“ organizacijoje, kai buvo M.D'Antoni asistentas 2012-2013 m. sezone.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Brownas
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Brownas

Kaip pabrėžia „Bleacher Report“, „Lakers“ trenerio paieškoje didelę svarbą teiks treneriams, jau turėjusiems ryšių su šiuo klubu.

Tiesa, jei trenerį keisti Los Andželo klubas gali, tai žaidėjų korpuse tą daryti bus sunkiau dėl galiojančių kontraktų ir „algų kepurės“ apribojimų.

Manoma, kad „Lakers“ nesvarstys iškeisti traumų kamuojamo Anthony Daviso ir vis dar tiki jo sąjunga su LeBronu Jamesu.

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas

Kitas „Lakers“ požiūris kalbant apie vilčių nepateisinusį Russellą Westbrooką, bet iškeisti šį žaidėją gali būti sudėtinga dėl kritusio jo žaidimo lygio ir milžiniško kontrakto – kitame sezone jis uždirbs daugiau nei 47 mln. dolerių.

Kol kas vienintelis realus mainų variantas atrodo su „Houston Rockets“, kuriuose „Lakers“ už R.Westbrooką gautų kitą prastai vertinamą ir didelį kontraktą turintį gynėją Johną Wallą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas