Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 07

Artūras Karnišovas turi planą dėl „Chicago Bulls“

Didieji NBA Rytų konferencijos klubai pridėjo dar daugiau žvaigždžių į savo gretas, o Artūro Karnišovo vadovaujamas „Chicago Bulls“ sėkmės ieškos kitaip.
Artūras Karnišovas
Artūras Karnišovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Chicago Bulls“ pradėjo pasirengimą naujam sezonui, o NBA klubui nuo 2020 metų vadovaujantis krepšinio operacijų viceprezidentas A.Karnišovas turėjo gerai pasukti galvą vasarą, ką daryti toliau, nes praėjęs sezonas neatitiko lūkesčių.

Čikagos komanda su trimis savo žvaigždėmis priešakyje laimėjo 40 rungtynių, pralaimėjo 42, o tai lėmė tik dešimtą vietą Rytuose NBA reguliariajame sezone. Nors „Bulls“ pateko į įkrintamąsias kovas ir ten įveikė „Toronto Raptors“, paskui sekė pralaimėjimas „Miami Heat“ klubui ir ankstyva sezono pabaiga likus per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų.

Vis dėlto, staigių posūkių A.Karnišovas vasarą nedarė.

Per žiniasklaidai skirtą dieną 52 metų lietuvis teigė, kad nori dar labiau patikrinti dabar surinktos komandos branduolį. Jei jis sužais, tada galima kreiptis į klubo savininkus, kurie yra pasirengę daugiau investuoti.

Anot A.Karnišovo, Jerry ir Michaelas Reinsdorfai yra pasiruošę peržengti NBA algų kepurę ir įlipti į dvigubų mokesčių teritoriją, nors anksčiau per klubo istoriją tai yra įvykę tik sykį.

„Manau, kad esame tokiame taške, kad eitume į prabangos mokesčius, jei pasitvirtintume šią žaidėjų grupę. Manau, kad tik reikia duoti laiko šiai grupei susižaisti. O kai ateis nuosekli sėkmė, galima eiti ir toliau, – sakė A.Karnišovas, aiškindamas NBA sistemą, pagal kurią klubo šeimininkai galėtų skirti daugiau pinigų žaidėjams, bet peržengus algų kepurės ribą, krepšininkams išleidžiamas doleris pavirsta dviem.

„Mano pokalbiai su Jerry ir Michaelu parodė, kad dėl to nebūtų problemų. Bet mes turime būti tikri, kad surinkome teisingą grupę. Aš tikiu jais. Mes tikime, žengdami į šį sezoną. Matysime, kaip sezonas pasisuks“, – sakė A.Karnišovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas

Didieji Rytų klubai pastaruoju metu sustiprino savo sudėtis garsiais žaidėjais.

„Milwaukee Bucks“ mainais pridėjo Damianą Lillardą, „Boston Celtics“ – ne tik Kristapą Porzingį, bet ir Jrue Holiday.

„Chicago Bulls“ didžiausi pasikeitimai – atsarginio „Bucks“ įžaidėjo Jevono Carterio ir lygos klajoklio puolėjo Torrey Craigo įsigijimai.

Vėl teks žaisti be Lonzo Ballo, kuriam buvo atlikta jau trečioji kelio operacija, o pats įžaidėjas tikisi grįžti į aikštę 2024-2025 m. sezonui.

Ar naujokai padės pagerinti svarbius atakų rodiklius? Praėjusį sezoną pagal puolimo reitingą „Bulls“ buvo tik 24-i, o pagal tritaškių taiklumą – paskutiniai.

„Mes norime žaisti greičiau, – pažymėjo A.Karnišovas. – Bandysime tai padaryti ir taip pat labiau judinti kamuolį.“

„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as ir DeMaras DeRozanas
„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as ir DeMaras DeRozanas

Čikagos komandos puolimas ir toliau turėtų laikytis ant trijų žvaigždžių – Zacho LaVine'o, DeMaro DeRozano ir Nikolos Vučevičiaus.

Z.LaVine'ui ir N.Vučevičiui praėjęs sezonas nebuvo prastas asmeniškai, bet komandai sėkmės neatnešė, o naują čempionatą lyderiai pasitinka dar ir metais vyresni, tad žaisti greičiau nebūtinai bus paprasta.

„Kaip turėdami šiuos tris vaikinus ir jų puolimo lygį mes likome 24-i pagal puolimo reitingą? Pagal pataikymą buvome 11-i lygoje, mūsų metimų efektyvumas buvo geras. Esmė, kad nepatekdavome prie baudų metimų linijos. Buvome pagal tai 24-oje ar 25-oje vietoje. O taip pat mes atkovojome mažai kamuolių puolime, – analizavo treneris Billy Donovanas. – Man svarbiausia ne mesti daugiau tritaškių, bet kaip juos geriau sugeneruoti. Mūsų didysis iššūkis su šia grupe – patekti į baudos aikštelę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas ir Billy Donovanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas ir Billy Donovanas

Turime geriau išsidėstyti, geriau atakuoti krepšį, nes apie 85 proc. pražangų surenkame baudos aikštelėje. Ten pati geriausia galimybė ir atkovoti kamuolį puolant. O trečia – rasti būdų įskraidinti tritaškių. Tam bus mūsų dėmesys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas