Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atsirėmęs į 40 taškų pelniusį lyderį Bostono klubas žengė platų žingsnį link NBA finalo

Jaylenas Brownas surado motyvacijos po nuviliančios dienos ir tai stipriai atsiliepė jo varžovams „Indiana Pacers“ krepšininkams.

„Boston Celtics“ komanda savo aikštėje 126:110 parbloškė „Indiana Pacers“ ir pirmauja NBA Rytų konferencijos finalo serijoje iki keturių pergalių jau 2-0.

VIDEO: Boston Celtics vs Indiana Pacers Game 2 Full Highlights | 2024 ECF | FreeDawkins

Tai 40 taškų pelnęs Jaylenas Brownas vedė šeimininkus į pergalę, nors prieš tai jam nebuvo geriausia diena.

27 metų žaidėjas eina per puikų sezoną drauge su savo ekipa, bet nebuvo išrinktas nė į vieną iš trijų geriausių NBA krepšininkų penketą.

„Manau, kad jam tai rūpi tik iš tos pusės, kiek jį motyvuoja, – sakė „Celtics“ treneris Joe Mazzulla apie J.Browną. – Jis suvokia, kad laimėti yra svarbiausias dalykas.“

Savo karjeros rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose varžybose pakartojęs J.Brownas apvertė rungtynes, kai pelnė 10 taškų per triuškinamą atkarpą, kurioje „Celtics“ spurtavo 20:0. Taip iš atsiliekančios ekipos pirmajame kėlinyje šeimininkai virto tvirtai pirmaujančia komanda antrajame.

Paklaustas, ar nepatekimas tarp geriausių 15 NBA žaidėjų jį motyvavo, J.Brownas purtė galvą: „Nepasakyčiau. Esame per dvejas rungtynes nuo finalo, tad neturiu laiko sukti galvą dėl kitų dalykų.“

Indianapolio klubui reikalai subjuro dar labiau trečiajame kėlinyje, kai Tyrese'ui Haliburtonui atsinaujino kairiosios šlaunies raumens trauma.

„Pacers“ treneris Rickas Carlisle'as teigė, kad komandos lyderis susižeidė tą pačią vietą, kaip ir sausį, kai trauma išbraukė jį iš rikiuotės dešimčiai mačų.

Šįkart Bostonas turėjo daugiau ginklų. Jaysonas Tatumas ir Derrickas White'as pelnė po 23 taškus, o Jru Holiday pridėjo 15 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Indianos komandai Pascalis Siakamas surinko 28 taškus, Andrew Nembhardas – 16.

T.Haliburtonas iki traumos pelnė 10 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus. „Mums reikia ir Ty, bet reikia ir „kas užims jo vietą“ mentaliteto. Turime žaisti drauge. Ši komanda čia pakilo tik taip žaisdama“, – sakė P.Siakamas.

Kitos dvejos serijos rungtynės vyks Indianapolyje, tarp jų ir artimiausias mačas iš šeštadienio į sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas