Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 09

Auksinė rankelė: Jonas Valančiūnas – taikliausias NBA tritaškininkas

Fantastiškai sezoną pradėjęs Jonas Valančiūnas varžovų gynybinius įtvirtinimus laužo ne tik galingais judesiais baudos aikštelėje, bet ir strėlėmis iš tolimo nuotolio. Lietuvis sezono pradžioje yra taikliausiai tritaškius metantis NBA žaidėjas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

„New Orleans Pelicans“ nesugebant išbristi iš nesėkmių liūno, J.Valančiūnas yra bene vienintelė proga džiaugtis „pelikanų“ sirgaliams.

Kol Naujojo Orleano komanda su 1 pergale ir net 10 pralaimėjimų murkdosi NBA dugne, lietuvis žaidžia statistiškai geriausią sezoną.

J.Valančiūnas per 11 rungtynių vidutiniškai pelno po 19,5 taško (daugiausiai karjeroje), atkovoja po 13,9 kamuolio (daugiausiai karjeroje), atlieka po 2,7 rezultatyvaus perdavimo (daugiausiai karjeroje), perima po 0,7 kamuolio (daugiausiai karjeroje) ir blokuoja po 0,9 metimo.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Pelicans“ bokštas nusikratė pirmųjų rungtynių demonus, kai pataikė tik 3 metimus iš 19, ir bendrą savo pataikymo procentą pakėlė iki 51,3.

Dar įspūdingiau atrodo JV tritaškių taiklumas. Per 11 rungtynių jis pataikė 11 tritaškių iš 19 ir su 57,9 proc. dalinasi taikliausio NBA tritaškininko statusą su „Golden State Warriors“ serbu Nemanja Bjelica.

Ypač taikliai Jonas šaudo per pastarąsias šešerias rungtynes. Prieš tai keturiuose mačuose iš eilės nebandęs laimės iš toli nė sykio, per pastarąją atkarpą JV sumetė 10 tritaškių iš 16.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Į „Phoenix Suns“ krepšį jis įskraidino 3 (iš 4), į „Sacramento Kings“ ir „Dallas Mavericks“ – po 2 (iš 3).

Įdomu, kad ankstesnis taikliausias J.Valančiūno sezonas metant tritaškius buvo 2017-2018 m., kai mesdamas po 1 kartą per mačą lietuvis atakuodavo 40 proc. tikslumu.

Kitas lietuvis – netoli dugno

Jei J.Valančiūnas meta beveik be priekaištų, tai kitam lietuviui Domantui Saboniui krepšys sezono starte yra užsirišęs.

„Indiana Pacers“ aukštaūgis taikliai šaudė per pirmąsias dvejas rungtynes, kai pataikė 6 tritaškius iš 10, bet per kitus devynis susitikimus tikslą pasiekė tik 2 iš 26 Domo mestų tolimų metimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Iš viso šį sezoną D.Sabonis tritaškius meta 22,2 proc. taiklumu (8 iš 36), o tai yra vienas prasčiausių rezultatų lygoje.

Blogiau tritaškius kol kas pataiko tik „Denver Nuggets“ puolėjas Michaelas Porteris (20,8 proc.), „Utah Jazz“ gynėjas Jordanas Clarksonas (21,7 proc.) ir „Orlando Magic“ naujokas Jalenas Suggsas (22 proc.).

Apskritai šį sezoną D.Sabonis per susitikimą renka po 19,3 taško, atkovoja po 10,9 kamuolio ir atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo. Visi šie rodikliai nesiekia praėjusio sezono Domo vidurkių.

Nežiba ir „Pacers“ – per 11 mačų laimėję keturiskart jie Rytų konferencijoje yra tik trylikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas