Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 06

Bauginantis įspėjimas: NBA sugrįš per uraganų sezono įkarštį

Stipriausia pasaulio krepšinio lyga ruošiasi sugrįžimui – liepos pradžioje NBA komandos keliaus į šalia Orlando esantį „Disney World“ pramogų parką, o jau liepos 31-ąją pratęs dar kovo 11-ąją sustabdytas kovas. Tačiau vasaros pabaiga ir ankstyvas ruduo Floridoje nėra pats palankiausias metas – tuomet šioje JAV valstijoje siaučia uraganai.
Uraganai – itin dažnas reiškinys Floridoje
Uraganai – itin dažnas reiškinys Floridoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Uraganas

Įspūdingo dydžio „Disney World“ parke apsigyvens 22 komandų krepšininkai ir šimtai ar net tūkstančiai juos aptarnausiančių asmenų.

Kai kurie iš jų Floridoje praleis ilgiau nei tris mėnesius – NBA sezonas gali užsitęsti ir iki spalio 12-osios, kai numatytos septintosios NBA finalo rungtynės. Žinoma, jei tik jų prireiks.

Tačiau Floridoje dirbantis žurnalistas Ira Windermanas pasidalino nuogąstavimu dėl galimų klimato sąlygų atnaujinus sezoną.

Jis pabrėžė, kad per pastaruosius du dešimtmečius „Disney World“ parkas net septynis sykius buvo uždarytas dėl uraganų – tai nutiko 1999, 2004 (dukart), 2005, 2016, 2017 ir 2019 metais.

Visais atvejais taip nutikdavo būtent tomis datomis, kuomet planuojamos atnaujinto 2019-2020 m. NBA sezono kovos – nuo rugpjūčio 13-osios iki spalio 6-osios.

Apskritai, dėl savo ypatingos geografinės padėties, kai valstiją iš abiejų pusių supa vanduo (Atlanto vandenynas ir Meksikos įlanka), Florida yra labiausiai nuo uraganų kenčianti teritorija Jungtinėse Valstijose.

Nuo 1851-ųjų vos 18 kartų uraganų sezonas praėjo be rimtesnių gamtos išdaigų, o iš viso per šį laikotarpį Floridai smogė net apie 500 uraganų, padariusių mažesnę ar didesnę žalą.

Tiesa, toliau nuo pakrančių atitolęs ir valstijos viduryje įsikūręs Orlandas yra laikomas viena saugesnių zonų Floridoje – jei šį miestą ir nusiaubia vėjas, tai jis bent jau išvengia potvynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas