Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 31

Be klaidų iš žaidimo atakavęs D.Sabonis atvedė „Kings“ į pergalę

Sakramento „Kings“ krepšininkai NBA čempionate po dramatiškos ir permainingos kovos palaužė Jutos „Jazz“ 126:125 (30:27, 30:30, 31:30, 35:38).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / USA TODAY Sports nuotr.

Tarp nugalėtojų Domantas Sabonis vėl buvo labai arti trigubo dublio. Lietuvis per 37 minutes pelnė 28 taškus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau 7 kartus suklydo ir triskart prasižengė.

„Kings“ vidurio puolėjas sugebėjo pataikyti visus 12 metimų iš žaidimo – taiklūs buvo visi 10 lietuvio dvitaškių ir abu tritaškiai! Nepavyko pataikyti tik vieno iš 3 baudos metimų.

D.Sabonis tapo vos trečiuoju žaidėju NBA istorijoje, kuriam pavyko daugiau nei kartą pataikyti visus 12 metimų iš žaidimo. Taip pat tai yra padarę tik Wiltas Chamberlainas (6 kartai) ir Karlas Malone'as (2).

Taip pat visus 12 metimų iš žaidimo D.Sabonis pataikė 2018 metų spalio 31 dieną, kai įmetė 30 taškų į Niujorko „Knicks“ krepšį.

Rezultatyviau už D.Sabonį „Kings“ ekipoje žaidė tik Kevinas Huerteris, pelnęs 30 taškų. 24 taškus ir 10 rezultatyvių perdavimų pridėjo De‘Aaronas Foxas.

Būtent K.Huerterio tritaškis, pataikytas, kai ketvirtajame kėlinyje buvo likę žaisti 9 sekundes, tapo lemtingu. Paskutinę rungtynių akimirką padėtį galėjęs vėl aukštyn kojomis apversti „Jazz“ lyderio Lauri Markkaneno metimas nebuvo tikslus.

Suomis Jutos ekipai iš viso pelnė 36 taškus, 25 pridėjo Jordanas Clarksonas, 17 – Mike‘as Conley.

Viename epizode L.Markkanenas pasižymėjo įspūdingu dėjimu per D.Sabonį.

„Jazz“ (19/19) Vakarų konferencijoje užima 10-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas