Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 09

Be konkurencijos MVP išrinktas N.Jokičius pretenduos į didžiausią kontraktą istorijoje

Serbijos krepšinio žvaigždė Nikola Jokičius naudingiausiu NBA sezono krepšininku išrinktas be didesnės konkurencijos, parodė atskleisti balsavimo rezultatai.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Denver Nuggets“ lyderį geriausiu sezono krepšininku išrinko 91 iš 101 balsavusių žiniasklaidos atstovų.

Dar aštuoni jam skyrė antrąją vietą, vienas – trečiąją, ir tik vienas žurnalistas N.Jokičiaus nematė tarp penkių geriausių 2020-2021 m. sezono žaidėjų.

Likusius pirmosios vietos balsus pasidalino keturi žaidėjai. Stephenui Curry atiteko penki, Chrisui Paului – du, o Joeliui Embiidui ir Gianniui Antetokounmpo – po vieną balsą.

Vieną pirmosios vietos balsą gavo ir „New York Knicks“ klube atgimęs Derrickas Rose'as, bet jam jį skyrė ne žurnalistai, o balsavę sirgaliai.

Bendroje balsų lentelėje N.Jokičius surinko 971 tašką ir užtikrintai aplenkė antroje vietoje likusį J.Embiidą, kuriam atiteko 586 taškai. Trečiąją vietą užėmė S.Curry (453), ketvirtąją – G.Antetokounmpo (348), o penketuką užbaigė Ch.Paulas (139).

Už penketo ribos liko Luka Dončičius (šešta vieta, 42 balai).

Suprasti akimirksniu: MVP rinkimų rezultatai

  • Nikola Jokičius – 971 balai;
  • Joelis Embiidas – 586 balai;
  • Stephenas Curry – 453 balai;
  • Giannis Antetokounmpo – 348 balai;
  • Chrisas Paulas – 139 balai;
  • Balų taip pat gavo Luka Dončičius (42), Damianas Lillardas (38), Julius Randle'as (20), Derrickas Rose'as (10), Rudy Gobert'as (8), Russellas Westbrookas (5), Benas Simmonsas (3), Jamesas Hardenas (1), LeBronas Jamesas (1), Kawhi Leonardas (1).

Neeilinio pripažinimo sulaukęs N.Jokičius jau kitą vasarą galės pasirašyti įspūdingą kontraktą.

„Algų kepurės“ specialistas Bobby Marksas paskaičiavo, kad MVP apdovanojimą gavęs serbas kitąmet arba 2023 m. vasarą turės galimybę pasirašyti supermaksimalų kontraktą su „Denver Nuggets“, o jo vertė sieks net 241 mln. JAV dolerių per penkerius metus.

Tai būtų didžiausios vertės sutartis NBA istorijoje. Pagal ją, paskutiniame 2027-2028 m. sezone N.Jokičius uždirbtų įspūdingą 54,8 mln. dolerių sumą.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Primename, kad N.Jokičius tapo vos trečiuoju europiečiu (po Dirko Nowitzki ir G.Antetokounmpo) ir pirmuoju „Nuggets“ krepšininku, atsiėmusiu NBA reguliariojo sezono MVP trofėjų.

Maža to, vos 41-as naujokų biržoje prieš septynerius metus pakviestas serbas yra pirmas žaidėjas lygos istorijoje, sulaukęs MVP apdovanojimo, nors buvo pašauktas antrajame naujokų biržos rate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas