Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 08

Beveik 120 kilogramų sveriantis Luka Dončičius: „Vasarą per daug atsipalaidavau“

„Dallas Mavericks“ pateko į juodą ruožą, o JAV žiniasklaidos kritikos strėlės skrieja į vunderkindą Luką Dončičių ir šio krepšininko antsvorį. Pranešama, jog antrąjį sezoną iš eilės slovėnas prie komandos prisijungė sverdamas beveik 120 kilogramų.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dallas Mavericks“ patyrė jau 8 nesėkmę per 10 rungtynių ir Vakarų konferencijoje balansuoja ties atkrintamųjų varžybų riba.

Nesėkme paženklintame susitikime Luka Dončičius pelnė 28 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, bet neišvengė kritikos.

Legendinis NBA žaidėjas Reggie Milleris teigė, jog slovėnas vos juda po aikštę ir privalo numesti svorio.

JAV sporto žiniasklaidos gigantė ESPN skelbia, jog Slovėnijos krepšinio žvaigždė du NBA sezonus iš eilės pradėjo sverdamas beveik 120 kilogramų.

NBA tinklalapyje nurodytas L.Dončičiaus svoris yra 104 kilogramai, bet ESPN žurnalistas Timas MacMahonas skelbia kitą skaičių – 117 kilogramų.

„Vasara buvo ilga, – sakė L.Dončičius, kurio vedama Slovėnijos rinktinė įveikė olimpinę atranką Kaune, o pagrindiniame turnyre Tokijuje užėmė ketvirtąją vietą. – Po olimpinių žaidynių tris savaites nieko neveikiau, šiek tiek atsipalaidavau. Gal truputį per daug atsipalaidavau. Tiesiog turiu grįžti ant reikiamų bėgių.“

Dukart į pirmąją simbolinę NBA sezono komandą patekęs 22-ejų L.Dončičius šį sezoną renka po 25,5 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo, bet per 23 rungtynes „Mavericks“ iškovojo 11 pergalių.

Asmeninė krepšininko statistika išlieka puiki, nors ji yra kiek prastesnė nei praėjusiuose sezonuose, kadangi L.Dončičius šįkart realizuoja vos 44,4 proc. metimų iš žaidimo.

Dalaso komandos vedlio norą gerinti fizinę kondiciją pristabdė kelio ir čiurnos traumos, dėl kurių jis praleido trejas rungtynes.

„Mavericks“ pralaimėjo visas keturias dvikovas, kuriose nežaidė L.Dončičius.

PIKENROLO KLUBAS: Carmelo Anthony „Ryte“, Ą.Tubelis ir CSKA žvaigždžių analizė
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo Klubas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas