Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 28

Brazilų žvaigždės drama: su žmona koronavirusu užsikrėtė prieš pat gimstant kūdikiui

Vienas žymiausių Brazilijos krepšininkų Leandro Barbosa tikėjosi ramiai ruoštis Tokijo olimpinėms žaidynėms. Vietoje to, 2015 m. NBA čempionui teko iškęsti vienas sudėtingiausių akimirkų savo gyvenime.
Leandro Barbosa
Leandro Barbosa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gimtinėje Belo Horizontės „Minas“ klube rungtyniaujantis 37-erių gynėjas kovo 21-ąją sužinojo, kad serga koronavirusu.

Tačiau išvydęs teigiamą COVID-19 testą jis išsigando ne dėl savo, o dėl metais vyresnės žmonos Talitos Roccos sveikatos.

Ji buvo jau beveik devynis mėnesius nėščia, o gimdyti, planuota, turėjo vos po penkių dienų – kovo 26-ąją.

Dėl įtarimų, kad užsikrėtusi gali būti ir Rocca, gydytojai nusprendė nieko nelaukti ir dėl kūdikio saugumo paankstinti gimdymą.

L.Barbosa turėjo likti namuose, kol jo žmona, palaikoma mamos Geli, pagimdė dukrelę Isabelą Roccą Barbosą už daugiau nei 500 kilometrų nutolusiame San Paule.

„Nežinojau, ką daryti, – po daugiau nei mėnesio „New York Times“ pasakoja L.Barbosa, dalį gimdymo stebėjęs programėlės „FaceTime“ pagalba. – Viskas, ką dariau, tai tiesiog raminau žmoną telefonu. Sakiau jai: „Klausyk, turėsi tai atlikti viena. Galvok apie kūdikį, o ne apie mane.“

Laimei, kūdikis gimė sveikas – koronavirusas jo nepalietė, nors kaip vėliau paaiškėjo, COVID-19 spėjo įsiskverbti ir į L.Barbosos žmonos organizmą.

„Dabar jau esame sveiki. Kūdikis neperėmė viruso, ačiū Dievui už tai“, – dėkojo 14 metų NBA žaidęs brazilas.

Tačiau akimirkas, kai pajautė, jog gali būti užsikrėtęs koronavirusu, L.Barbosa iki šiol prisimena su siaubu.

„Ta naktis buvo blogiausia mano gyvenime“, – kalbėdamas apie kovo 17-ąją, kai po komandos treniruotės pajuto stipriausius ligos simptomus, prisiminė L.Barbosa.

Ta naktis buvo blogiausia mano gyvenime

Dar kovo 14-ąją jis žaidė išvykos rungtynėse prieš „Corinthians“ komandą, o jau tada pritvinkusioje arenoje jis jautėsi blogai – brazilui trūko skysčių, o dėl prastų sąlygų jis net prašė lygos vadovų nukelti susitikimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Leandro Barbosa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Leandro Barbosa

Nors kitos „Minas“ rungtynės, turėjusios vykti kovo 16-ąją, buvo nukeltos, L.Barbosa jau tą pačią dieną pajuto veriantį galvos skausmą.

„Aš tikrai galvojau, kad mirsiu, – siaubingas akimirkas prisiminė krepšininkas. – Man pakilo labai aukšta temperatūra, labai skaudėjo galvą. Atrodė, kad nosies ertmės užsidarė, tačiau jos nebuvo užsidariusios. Jaučiau stiprų nugaros skausmą, net negalėjau atsigulti.“

Aš tikrai galvojau, kad mirsiu

L.Barbosa patikino, kad ir anksčiau yra sunkiai sirgęs, bet tai, ką jis patyrė užsikrėtęs COVID-19, buvo blogiausia, ką jam teko išgyventi.

„Esu sirgęs ir anksčiau, esu jautęs galvos skausmą ar viso kūno skausmą, bet nieko panašaus į tai, ką patyriau dabar. Kad ir su kuo susiduriu, visada kovoju – to aš išmokau žaisdamas NBA. Vis dėlto ta naktis buvo kitokia – man buvo sunku kovoti. Tai buvo blogiausia, ką esu patyręs“, – sakė Brazilijos rinktinės žvaigždė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Leandro Barbosa ir Rubenas Magnano
AFP/„Scanpix“ nuotr./Leandro Barbosa ir Rubenas Magnano

Prie didžiulio streso dėl savo ir artimųjų sveikatos, prisidėjo ir faktas, kad komandos gydytojai atsisakė atvykti apžiūrėti L.Barbosą namuose – jie bijojo užsikrėsti patys.

Krepšininkas iki šiol dėkoja šeimos vairuotojui Fabiano da Silvai, nepabijojusiam ir nuvežusiam Leandrinho Brazilijoje vadinamą žaidėją į ligoninę San Paule, esančiame už šešių valandų kelio automobiliu.

Didžiausiame Brazilijos mieste L.Barbosa turėjo praleisti dvi savaites, per kurias negalėjo pasimatyti nei su žmona, nei su naujagime dukrele.

Iš pradžių kūdikio į rankas paimti negalėjo ir jo žmona, kuriai nustatytas koronavirusas ir nerimauta dėl jos kvėpavimo takų sutrikimų. Vis dėlto situacija pasitaisė jau kitą dieną.

Kartu su L.Barbosa San Paule užsidarė ir jo brolis Marcelo, su kuriuo Leandro itin suartėjo per karjerą NBA, kai jie kartu gyveno Jungtinėse Valstijose.

„Jis nebūtų leidęs man likti vienam. Klausiau jo: „o kas, jeigu užsikrėsi ir tu?“, bet jis atsakė, kad „jam nerūpi“. Talitos mama neužsikrėtė, mano brolis neužsikrėtė, vairuotojas taip pat. Užsikrėtėme tik aš su žmona. Ar galite tuo patikėti?“ – klausė L.Barbosa.

Iš viso Brazilijoje jau nustatyta daugiau nei 67 tūkst. koronaviruso atvejų. Nuo COVID-19 jau mirė 4,6 tūkst. žmonių.

20,1 taško Brazilijos čempionate šį sezoną rinkęs brazilas jau žaidė dvejose olimpinėse žaidynėse, o bilieto į trečiąsias brazilai turėjo siekti birželį olimpiniame atrankos turnyre Kroatijos mieste Splite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas