Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bulls“ treneris neatmeta, kad Matui Buzeliui teks sugrįžti į G lygą

Iki naujo NBA sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, o prieš treniruočių stovyklos pradžią „Chicago Bulls“ vyriausiasis treneris Billy Donovanas pasidalino mintimis apie galimą Mato Buzelio vaidmenį komandoje.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

Talentingasis lietuvis buvo pašauktas 11-uoju šaukimu šių metų NBA naujokų biržoje ir karjerą pradės savo gimtojo miesto Čikagos komandoje.

M.Buzelis su ekipa sužais penkerias draugiškas rungtynes, pirmąsias iš jų spalio 8-ąją, o jo debiutas laukia spalio 23-iąją išvykoje prieš „New Orleans Pelicans“.

Vis dėlto sezono eigoje 19-metis žaidėjas gali trumpam palikti „Bulls“ komandą ir sugrįžti stažuotis į G lygą, kurioje žaidžia dukterinė „bulių“ komanda „Windy City Bulls“.

Kartu su komandos krepšinio operacijų prezidentu Artūru Karnišovu apsilankęs „Mully & Haugh“ tinklalaidėje, B.Donovanas papasakojo savo viziją.

„Kalbėdami apie žaidėjų tobulėjimą, žmonės dažniausiai galvoja tik apie žaidimo laiką. Jie mano, kad geriausias būdas tobulėti yra leisti jiems žaisti 35 minutes ir atleisti padarytas klaidas. Bet turi padėti jaunam žaidėjui suprasti, ko reikia, kad iškovotum pergales ir būtum sėkmingu krepšininku, – sakė 59-erių treneris. – Žinoma, tam reikia ir žaidimo laiko, bet įstūmimas į nepatogią situaciją irgi yra to dalis. Kaip jie sureaguos į sudėtingas rungtynes, į tokias situacijas, kuriose dar nėra buvę? Žaidėjui būtina susikurti rutiną, prisipratinti atsistatyti po krūvių. Neužtenka tik išleisti daugybę jaunų žaidėjų į aikštę ir stebėti, kaip jie tobulėja. Jie turi užsidirbti minutes, dėl to į kiekvienas rungtynes eisime mėgindami jas laimėti.

Kalbant apie Matą, taip, dalis jo tobulėjimo vyks aikštėje. Bet jis turi susikurti rutiną, imti suprasti šią lygą, prieš ką žaidžia. Galbūt bus situacija, kai susėsime su Artūru ir įvertinę jo gaunamas minutes nuspręsime, kad jam geriau būtų persikelti į G lygą ir žaisti daugiau.

VIDEO: Billy Donovanas ir Artūras Karnišovas „Mully & Haugh“ laidoje

Tobulėjimas yra didesnis procesas nei tiesiog žaidimo minutės. Didžiausias dalykas, su kuriuo susiduria jauni žaidėjai, yra patirties, jėgos trūkumas. Tobulėjimas yra labai svarbu, bet negalime pamiršti pergalių, turime padėti jiems išsiugdyti laimėtojų mentalitetą.“

M.Buzelis sezoną G lygoje jau praleido, kai praėjusiais metais atstovavo „G League Ignite“ komandai, sudarytai iš jaunųjų talentų. G lygoje lietuvis rinko po 14,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Organizatorių nuotr./Matas Buzelis
Organizatorių nuotr./Matas Buzelis

NBA komandų treniruočių stovyklos startuos ateinančios savaitės pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas