Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 21

Buvęs D.Sabonio aikštelės partneris sulaukė pripažinimo: paminėjo ir lietuvį

Dvejus su puse metų su Domantu Saboniu rungtyniavęs Malcolmas Brogdonas sulaukė individualaus pripažinimo. „Boston Celtics“ gynėjas išrinktas geriausiu NBA sezono atsarginiu krepšininku.
Malcolmas Brogdonas
Malcolmas Brogdonas / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

Geriausio šešto žaidėjo apdovanojimo M.Brogdonas sulaukė pirmą kartą karjeroje. 2016-2017 m. jis buvo pripažintas NBA metų naujoku.

M.Brogdonas tarp 100 balsavimo teisę turėjusių asmenų net 60-ties buvo įvertintas pirmąja vietą ir aplenkė „New York Knicks“ gynėją Immanuelį Quickley, kuris sulaukė 34 pirmos vietos balsų.

Iš viso balsavime M.Brogdonas gavo 408 balus, o I.Quickley – 326.

Trečiąją vietą užėmė „Milwaukee Bucks“ puolėjas Bobby Portisas, gavęs likusius šešis pirmos vietos balsus ir surinkęs 97 balus.

M.Brogdonas šį sezoną su „Celtics“ apranga vidutiniškai rinko po 14,9 taško, atkovojo po 4,2 kamuolio ir atliko po 3,7 rezultatyvaus perdavimo. Nuo suolo jis pradėjo visas 67 sužaistas rungtynes reguliariajame sezone.

Jis yra antras žaidėjas, per karjerą laimėjęs ir geriausio sezono naujoko, ir geriausio atsarginio krepšininko apdovanojimą. Pirmasis tą padaręs – Mike'as Milleris.

Nuo 2019 iki 2022 metų M.Brogdonas žaidė „Indiana Pacers“ klube, kur jo bendražygis buvo ir Domantas Sabonis. Su lietuviu gynėjas užmezgė gerą ryšį aikštėje, o jo pavardę paminėjo ir atsiimdamas apdovanojimą.

„Man didelė garbė. Turėjau prisitaikyti perėjęs iš Indianos į Bostoną, bet esu puikioje organizacijoje, turiu puikius komandos draugus, puikius trenerius, – kalbėjo M.Brogdonas.

– Turėjau malonumą žaisti su Gianniu, vienu geriausių pasaulio žaidėjų, Milvokyje. Man, atvykusiam iš koledžo būnant geriausių koledžo žaidėjų penketo nariu, reikėjo palikti savo ego prie durų, kai patekau į tokią komandą. Tuomet išvykau į Indianą, kur su Domantu Saboniu buvome lyderiai, bet pastarieji dveji metai man nebuvo labai sėkmingi.

Tad tai buvo dar vienas išbandymas man, suprantant, kad galbūt nesu geriausias komandos žaidėjas. Bet galiu būti antru, trečiu ar ketvirtu žaidėju, o atvykęs į Bostoną, kur žaidžia daug įrodė Jaysonas Tatumas ir Jaylenas Brownas, labai gerai pritapau.“

M.Brogdonas prisijungė prie kitų jau apdovanotų žaidėjų ir trenerių. D.Sabonio komandos draugas Sakramente De'Aaronas Foxas išrinktas geriausiai rungtynių pabaigas žaidžiančiu žaidėju, „Kings“ treneris Mike'as Brownas pripažintas geriausiu metų strategu, o „Memphis Grizzlies“ aukštaūgis Jarenas Jacksonas – geriausiai besiginančiu krepšininku.

Netrukus turėtų būti atskleisti ir naudingiausias sezono žaidėjas, labiausiai patobulėjęs krepšininkas ir metų naujokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas