Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 09

Buvęs žalgirietis efektyvus NBA – 14 taškų per 18 minučių

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Jockas Landale'as vėl buvo produktyvus NBA rungtynėse, kur atstovaudamas „Phoenix Suns“ komandai (20-21) per antrą sezoną lygoje įgavo daugiau pasitikėjimo.
Jockas Landale'as
Jockas Landale'as / „Scanpix“ nuotr.

Jockas Landale'as vis tvirčiau jaučiasi NBA, nors abejonių buvo.

2019-2020 metais „Žalgiryje“ rungtyniavęs Australijos krepšininkas praėjusį sezoną pelnė po 5 taškus „San Antonio Spurs“ klubui, bet praėjusią vasarą jis buvo dusyk išmainytas.

Iš pradžių perleistas „Atlanta Hawks“, o paskui išmainytas į Finiksą australas skaičiavo jau trečią NBA ekipą per vienerius metus.

„Tai kirto per pasitikėjimą kažkiek, nes ne tiek daug australų buvo išmainyti kaip aš, ne visi gali su tuo susitaikyti“, – „The Age and Sydney Morning Herald“ pripažino J.Landale'as.

Tačiau jis nuo pat pradžių ėmė dirbti dar karščiau, supratęs, kad Finikso komandoje prie Chriso Paulo geriau atsiskleidžia visi aukštaūgiai.

Per visas ikisezonines rungtynes rinkęs dviženkles taškų sumas, australas pajuto, kad gali duoti daugiau.

Sekmadienį J.Landale'as pelnė 14 taškų ir atkovojo 5 kamuolius per 18 min rungtynėse su „Cleveland Cavaliers“. Tiesa, „Suns“ pralaimėjo 98:112.

27 metų 211 cm ūgio australas šį sezoną pelno po 6,4 taško ir sugriebia po 3,9 atkovoto kamuolio, įprastai keisdamas „Suns“ vidurio puolėją DeAndre Aytoną.

„Pernelyg nekreipiau dėmesio, bet vis būdavo klausimų, aš esu pakankamai geras ir atletiškas žaisti NBA, – pasakojo J.Landale'as, 2021 metais Tokijo žaidynėse padėjęs Australijos rinktinei laimėti olimpinę bronzą. – Aš vis dar nesijaučiu iki galo atsiskleidęs, bet klubas man labai padėjo nuo pat pirmos dienos. Gynyba buvo vienas didžiausių klausimų apie mane, o jie vis sakė man, kad iš tiesų aš galiu gerai gintis. Pasitikėjimas leido atverti daugiau potencialo.“

Finikso krepšininkai veržliai pradėjo NBA pirmenybes, bet svarbių žaidėjų traumos nepadeda komandai. Ji dabar patyrė šeštą nesėkmę iš eilės ir nusmuko į aštuntą vietą Vakarų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas