Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

Buvusį „Grizzlies“ vadovą nustebino D.Sirvydžio sutartis: „Tai turbūt pokštas?“

Deivido Sirvydžio žingsnis į NBA lygą ir trejų metų sutartis su „Detroit Pistons“ klubu sulaukė nevienareikšmiškų reakcijų už Atlanto. Buvo ir tokių, kurie tokį Mičigano valstijos klubo sprendimą palaikė pokštu.

20-metis D.Sirvydis, kurį „Pistons“ pašaukė 37-uoju numeriu 2019 m. NBA naujokų biržoje, pasirašė trejų metų sutartį, pagal kurią garantuoti tik pirmieji du sezonai.

Tiesa, jeigu klubas trečiaisiais metais nuspręs pasukti skirtingais keliais, dėl nutraukto trečiojo sezono kontrakto „Pistons“ turės sumokėti žaidėjui kompensaciją.

Už du sezonus D.Sirvydis turėtų uždirbti apie 2,5-3 mln. JAV dolerių iki mokesčių, o „Pistons“ dar sumokės ir nemenką išpirką Jeruzalės „Hapoel“ komandai, kuriai snaiperis atstovavo iki persikėlimo į NBA.

Šią žinią socialiniuose tinkluose aptarinėjo ne tik „Pistons“ sirgaliai, bet ir platesnių NBA vandenų žmonės.

Vienas tokių – Johnas Hollingeris, net septynerius metus dirbęs „Memphis Grizzlies“ klubo krepšinio operacijų viceprezidentu, o dabar užimantis svarbias pareigas „The Athletic“ leidinyje. Praeityje jis suvaidino svarbų vaidmenį kuriant per šimtą atakų skaičiuojamus puolimo ir gynybos reitingus bei kitus NBA statistinius modelius.

„Tai turbūt pokštas. Praėjusiais metais jam buvo per sunku Lietuvos krepšinio lygoje, o Izraelio pirmenybėse šį sezoną per du mačus jis įmetė tik 1 tašką“, – stebėjosi J.Hollingeris, dirbęs Memfyje nuo 2012 iki 2019 metų bei prisidėjęs ir prie Jono Valančiūno mainų, kai lietuvis 2019 m. vasarį persikėlė iš Toronto į Memfį.

Primename, jog „Pistons“ už D.Sirvydį 2019 m. naujokų biržos metu paaukojo net tris antrojo raundo šaukimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas