Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 29

„Chicago Bulls“ lyderis sureagavo į Artūro Karnišovo atėjimą

Zachas LaVine'as pagal taškų vidurkį yra pirmas „Chicago Bulls“ krepšininkas po Michaelo Jordano eros. Bet „Bulls“ krepšininkai vis tiek stringa, todėl pandemijos metu įvyko didelių permainų – Artūras Karnišovas tapo Čikagos komandos vadovu krepšinio operacijoms.

Z.LaVine'as pelnė po 25,5 taško, atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo, pataikęs 45 proc. metimų, tarp jų 38 proc. tritaškių šį sezoną.

Koronavirusas nutraukė „Bulls“ ir kitų NBA komandų sezoną, o Z.LaVine'as darbus pratęsė už aikštės ribų, žymiai prisidėjęs prie 612 tūkst. maisto davinių žmonėms, kurie skursta per COVID-19 pandemiją.

Dabar per interviu hoopshype.com 25 metų krepšininkas sureagavo ir į permainas „Bulls“ vadovybėje – A.Karnišovas užėmė „Bulls“ vadovo pareigas, o jo dešiniąja ranka, generaliniu direktoriumi, pastarąją savaitę tapo Marcas Eversley.

„Aš kalbėjau su abiem (Karnišovu ir M.Eversley, – red. past.), esu itin sužavėtas, kad dirbsiu su jais, – sakė Z.LaVine'as. – Tai kažkas, ko galvojau, kad komandai reikia, – pokyčių, kad „Bulls“ sirgaliai galėtų matyti, jog ieškome geros krypties ir bandome tapti geresni.“

Z.LaVine'as pažymėjo, kad jam patiko dirbti ir su buvusiais vadovais – Garu Formanu ir Johnu Paxsonu, bet dabar atėjo metas bandyti kitu keliu tęsti sėkmės paieškas.

„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as

A.Karnišovas jau buvo pareiškęs, jog viena pirmųjų jo užduočių bus pasikalbėti akis į akį su kiekvienu žaidėju.

„Jie kartos tai daugybę kartų: „Gerai, aš anksčiau to nebuvau matęs.“ Aš būsiu treniruočių bazėje. Aš pradėsiu ten dirbti anksčiau už juos. Galbūt mes drauge pusryčiausime. Kalbėsime apie šeimą. Aš būsiu šalia visą laiką, kol mes įdiegsime savo kultūrą ir tikėjimą“, – A.Karnišovas sakė K.C.Johnsonui per interviu, kai buvo pristatytas Čikagos klube.

„Bulls“ savininkai tikisi, kad nauji vadovai suteiks naujos energijos jauniems žaidėjams, kurie turi talentą, bet kuriems trūksta pergalių – Čikagos krepšininkai rikiavosi vienuoliktoje vietoje tarp penkiolikos Rytų konferencijos komandų, laimėję 22 mačus, pralaimėję 43, kai NBA čempionatas sustojo.

„Tikiuosi, kad kiekvienas mūsų bus pasirengęs aukotis, – sakė Z.LaVine'as. – Tikiuosi, kad kiekvienas aukosis eidamas į salę ir bandydamas tapti geresnis. Tai svarbiausias dalykas sėkmei. Bent jau man viskas prasideda sunkiu darbu. Aš tęsiu tai ir tikėsiu, kad visi grįšime susitelkę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as

Manau, kad šiuos metus mes pasitikome su nuostata, kad viskas klostysis sėkmingai, bet taip nebuvo. Mums trūko chemijos, trūko tinkamo nusiteikimo.

Mes buvome kažkiek šokiruoti – galvojome, kad žaisime tikrai gerai, bet nežaidėme. Turime grįžti ir įrodyti savo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas