Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06

Chriso Paulo „keršto planas“: kaip Luka Dončičius iš medžiotojo tapo grobiu?

Antrajame NBA atkrintamųjų varžybų etape susikibo „Phoenix Suns“, kuri praėjusį sezoną varžėsi pirmenybių superfinale, ir „Dallas Mavericks“ su Slovėnijos vunderkindu Luka Dončičiumi priešakyje. Prožektorių šviesos šioje akistatoje krypsta į du bene geriausius įžaidėjus lygoje.
Luka Dončičius ir Chrisas Paulas
Luka Dončičius ir Chrisas Paulas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Ketvirtąjį kėlinį Chrisas Paulas pradėjo pataikydamas tolimą metimą bei atlikdamas perdavimą komandos draugui Cameronui Johnsonui, kuris pridėjo dar vieną tritaškį.

„Tai buvo blogas ženklas Arizonoje besisvečiuojančiai „Dallas Mavericks“, nes Ch.Paulas net nesulaukė varžovų gynybos, kurios tikėjosi“, – rašo „The New York Times“ žurnalistas Scottas Cacciola.

Kitas momentas aikštelėje – Ch.Paulas naudojasi C.Johnsono užtvara ir veržiasi pro Reggie Bullocką, o kelią užstoti bando Luka Dončičius. Slovėnas sugebėjo išmušti kamuolį, bet „Suns“ atakų organizatorius nesutriko. Jam prireikė trijų sekundžių, jog niekais paverstų „Mavericks“ lyderio pastangas ir pelnytų lengvą dvitaškį.

Ši istorija vis kartojosi, o antrajame serijos mače trečiadienį namuose „Suns“ laimėjo 129:109.

„Suns“ norėjo prieš kamuolį turėti L.Dončičių ir šias situacijas versti taškais. „Mavericks“ žvaigždė yra drūto sudėjimo – 201 cm ūgio ir 105 kilogramų svorio. Jis yra elitinis puolimo žaidėjas. O kaip gynyba?

Vienoje dvikovoje L.Dončičius iš medžiotojo tapo grobiu, kai jo silpnybes išryškino tokie gudrūs gynėjai, kaip Ch.Paulas ir Devinas Bookeris.

„Tiesiog turiu atlikti geresnį darbą gynyboje. Ir tiek“, – sakė L.Dončičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas