Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 19

Čikaga viliasi, kad A.Karnišovas parinko „buliams“ naują S.Pippeną: „Pasitikėkime Artūru“

„Chicago Bulls“ vadovai pasirinko – ketvirtuoju šaukimu NBA naujokų biržoje praėjusią naktį jie pakvietė Patricką Williamsą. Pristatydamas naująjį komandos narį „Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentas Artūras Karnišovas gyrė amerikiečio universalumą, o Čikagos žiniasklaida rado šio 19-mečio puolėjo panašumų su legendiniu „Bulls“ krepšininku Scottie Pippenu.
Čikaga tikisi, kad Patrickas Williamsas taps naujuoju Scottie Pippenu
Čikaga tikisi, kad Patrickas Williamsas taps naujuoju Scottie Pippenu / „Scanpix“ nuotr.

„Bulls“ pasirinkimas iki pat paskutinės akimirkos daugeliui buvo paslaptis.

Jei pirmaisiais trimis šaukimais, kaip ir tikėtasi, komandos rinkosi Anthony Edwardsą, Jamesą Wisemaną ir LaMelo Ballą, tai nuo ketvirtojo pasirinkimo prasidėjo pilkoji zona, kurioje galima buvo tikėtis bet ko.

Iš pradžių atrodė, kad „Bulls“ taikysis į įžaidėjus, o likus kelioms dienoms vis drąsiau skambėjo kalbos apie A.Karnišovo pasiryžimą rinktis puolėją.

Vis tik čia kur kas garsiau skambėjo ne P.Williamso, o Izraelio talento Deni Avdijos pavardė, tad A.Karnišovui nusprendus pasirinkti ne europietį, o amerikietį, kai kuriems tai sukėlė nuostabą.

„Atletiškumas, universalumas, galimybė žaisti per kelias pozicijas, – pristatydamas savo ir komandos pasirinkimą 203 cm ūgio P.Williamso stiprybes vardijo lietuvis. – Jo galimybės varytis kamuolį yra nuvertinamos. Žmonės to nematė koledže, tačiau trejus metus vidurinėje mokykloje jis žaidė įžaidėjo pozicijoje.“

„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas
„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas

Taip naująjį „Bulls“ narį apibūdinęs A.Karnišovas Čikagos žiniasklaidai priminė legendinį šios komandos žaidėją.

„Bulls“ trečiadienį nepašaukė Scottie Pippeno. Tačiau būtent jį apibūdino kalbėdami apie Patricką Williamsą“, – rašė Čikagos žurnalistas Samas Smithas.

Daugeliui sirgalių ir apžvalgininkų nerimą kelia faktas, jog P.Williamsas per vienintelius savo metus koledže nė nebuvo startinio penketo žaidėjas ir turėjo viso labo 9 taškų vidurkį.

Ar gali koledžo komandos atsarginis vos per metus tapti svarbia NBA klubo dalimi?

„Nesutinku su žmonėmis, kurie jį vertina tik kaip labai atletišką, bet įgūdžių neturintį žaidėją, – sakė A.Karnišovas. – Kai pamačiau, kaip jis varosi kamuolį, kaip atakuoja ir kaip atlieka perdavimus, nesutikčiau, kad jis yra tik geras atletas. Jis žino, kaip reikia žaisti krepšinį. Jis – universalus gynėjas, galintis gintis prieš visų pozicijų žaidėjus. Net nežinau, kuri pozicija jam tinka labiausiai. Jei stebėjote Floridos koledžo rungtynes, jis net ir po pelnytų taškų nenustodavo spausti gynėjus per visą aikštę. Tai – labai nebūdinga tokiam aukštam ir atletiškam žaidėjui.“

„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas (dešinėje)

S.Smithas pažymi, kad lyginti P.Williamsą su S.Pippenu, kuris buvo pripažintas vienu iš 50 geriausių praėjusio amžiaus NBA žaidėjų, dar labai anksti, tačiau A.Karnišovo kalbos apie komandos naujoką žurnalistui labai priminė legendinio „Bulls“ generalinio vadybininko Jerry Krause'o kalbas apie S.Pippeną, kai pašaukė jį 1987 m. naujokų biržoje.

Kaip ir P.Williamsas, legendinis Michaelo Jordano ginklanešys ankstyvoje paauglystėje neišskyrė ūgiu ir žaidė įžaidėjo pozicijoje, tačiau staigiai ūgtelėjęs tapo puolėju, išlaikiusiu puikius driblingo ir žaidimo organizavimo įgūdžius.

„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas
„Scanpix“ nuotr./Scottie Pippenas

Kaip ir S.Pippenas, „Bulls“ naujokas pasižymi staigiomis rankomis gynyboje, leidžiančiomis jam gintis prieš gynėjus, o taip pat ir pakankamai atletišku kūnu, kad galėtų atsilaikyti prieš aukštaūgius. Tokių žaidėjų NBA lygoje nėra daug.

„Jis turi ilgas rankas, dideles plaštakas. Tai didžiulio potencialo žaidėjas. Jis atliepia dabartines NBA realijas, nes gali žaisti nuo pirmos iki penktos pozicijos. Jis žaidė įžaidėju vidurinėje mokykloje. Be to, jis paprastas vaikis, kuris jau yra subrendęs ne pagal savo amžių“, – savo pasirinkimą argumentavo A.Karnišovas.

Tai didžiulio potencialo žaidėjas.

Per naujoko pristatymą lietuvis sulaukė klausimo ir apie P.Williamso panašumus su S.Pippenu. A.Karnišovas priminė faktą, jog jo pasirinktas žaidėjas, kaip ir „Bulls“ legenda, staigiai išstypo.

„Scottie buvo labai geras NBA žaidėjas. Kai Williamsas žaidė vidurinėje mokykloje, jis taip pat buvo labai mažas. Man atrodo, kad nuo tada jis paaugo virš 20 centimetrų. Bet jis išlaikė savo įgūdžius, kurie jam dabar labai praverčia. Todėl atvykęs į koledžą, o dabar atvykdamas į NBA jis yra pasiruošęs“, – kalbėjo rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės krepšininkas.

A.Karnišovas taip pat pabrėžė, kad P.Williamsas yra vienas jauniausių šių metų biržos talentų. 19 metų jam suėjo tik rugpjūtį.

„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas
„Scanpix“ nuotr./„Bulls“ naujokas Patrickas Williamsas

Ir nors lietuvis sulaukė klausimų dėl savo pasirinkimo pagrįstumo, Čikagos žiniasklaida kol kas pavojaus varpais netrimituoja.

Štai „NBC Sports“ žurnalistas KC Johnsonas sako, kad A.Karnišovas šiuo savo pasirinkimu kviečia Čikagą juo pasitikėti.

„Karnišovas ir Marcas Eversley („Bulls“ generalinis vadybininkas – red. past.) sako: „pasitikėkite mumis“. Jie kviečia pasitikėti, nes naujokų biržos žaidėjus jie analizavo kur kas ilgiau nei kiti. Jie geriausiai žino, kurie žaidėjai gali pasiekti aukštesnes lubas“, – rašė KC Johnsonas.

Žurnalistas priduria, jog nepasitikėti lietuvio ir jo padėjėjų veiksmais kol kas nėra pagrindo.

„Jis laikosi savo kurso ir atsiriboja nuo išorinio triukšmo. Pasitikėkime Artūru“, – rašė KC Johnsonas.

O koks vaidmuo laukia šio žaidėjo Čikagoje ateinantį sezoną?

S.Smithas mano, jog bent jau pradžioje naujokui teks kilti nuo suolo, o „Bulls“ ir toliau žais startiniu penketu, kurį sudarys Coby White'as, Zachas LaVine'as, Otto Porteris, Lauri Markkanenas ir Wendellis Carteris.

P.Williamsas, kaip ir dar vienas žaidėjas, kuriuo A.Karnišovas norėtų pasipildyti laisvųjų agentų rinkoje, bus pirmi žaidėjai, kilsiantys nuo suolo.

Beje, naujokų biržoje lietuvis rinkosi ne vieną, o du žaidėjus. Antruoju jo pasirinkimu tapo Juodkalnijos krepšinio deimantas Marko Simonovičius.

21 metų 211 cm ūgio talentas dar bent metus liks tobulėti Belgrado „Mega Basket“ klube, tačiau Nikolą Jokičių Denveryje jau atradęs A.Karnišovas ir šiame talente įžvelgia didelį potencialą.

„Marko buvo mūsų taikinys. Dar bent metus jis žais ten pat, bet labai džiaugiamės, kad galėjome jį pasikviesti. Jis labai patobulėjo per pastaruosius metus. Iš žaidimo jis atakavo 51 proc., o nuo tritaškio linijos – 41 proc. tikslumu. Jis rinko po 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Tai – universalus 211 cm ūgio žaidėjas, galintis ir pataikyti, ir perduoti kamuolį. Jis bėga per aikštelę, dažnai stoja prie baudų metimų linijos. Įvertinus jo ūgį, tai unikalus žaidėjas. Jis žaidžia greitai, turi daug energijos. Esame labai patenkinti abiem savo pasirinkimais“, – apibendrino lietuvis.

Esame labai patenkinti abiem savo pasirinkimais.

A.Karnišovui tai buvo pirmas kartas, kai būtent jis buvo svarbiausias žmogus komandoje per naujokų biržos naktį.

Šią patirtį lietuvis pavadino „ypatinga“.

„Man tai buvo ypatinga naktis. Sulaukiau daug žinučių iš kitų komandų vadovų, kuriose jie sakė: „mėgaukis“. Tą aš ir dariau. Tai buvo ypatinga – pirma naujokų biržos naktis, kai buvau „Chicago Bulls“ vadovas. Manau, kad pasirodėme sėkmingai, džiaugiuosi dėl to“, – sakė A.Karnišovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas