Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 18

Craigas Sageris – legendinis pranešėjas, kuris mylėjo savo darbą, o jį gerbė superžvaigždės

Šią savaitę užgeso legendinio NBA pranešėjo bei žurnalisto Craigo Sagerio gyvybė. Spalvotais kostiumais pasidabinęs savo srities specialistas pralaimėjo kova su vėžiu, o pasaulį paliko būdamas 65-erių. Pateikiame ESPN istoriją apie šį puikų žmogų bei tikrą kovotoją.
Craigas Sageris
Craigas Sageris / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Krepšinis NBA

C.Sageris labai mylėjo savo šeimą, tačiau po jos iš karto rikiavosi jo kolegos TNT televizijoje bei krepšinis.

„Jis niekuomet neturėjo blogos dienos, – prisiminė buvusi kolegė Tara August. – Kartą jis mane vežiojo po golfo laukus ir pasakojo, kaip susipažino su žmona Stacy. Craigas ją įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio ir miegojo pas ją bute ant sofos tol, kol ji atsakė tuo pačiu.

Jis visuomet turėjo istoriją, kurią gali papasakoti.“

T.August visuomet yra atsakinga už tai, kad eteryje gerai elgtųsi tokios legendos, kaip Shaquille'as O'Nealas bei Charlesas Barkley. Pastarieji kartais patinginiauja, tačiau to niekada nedarydavo C.Sageris.

„Labai jį mylėjau, – prisiminė T.August. – Jis visuomet su manimi gerai elgėsi. Niekuomet dėl nieko nesiskundė. Noriai dirbo kiekvienose rungtynėse ir nekreipė dėmesio ar tai svarbus mačas, ar paprasta dvikova.“

Vienerioms rungtynėms C.Sagerį pasigrobė ir ESPN, bet tik todėl, kad dar kartą šiai legendai leistų sudalyvauti NBA finale. Svarbiausių dvikovų metu jam buvo atliekama intensyvi chemoterapija, tačiau jis degė noru sugrįžti į darbą ir pasirodė šeštose NBA superfinalo rungtynėse.

VIDEO: Craigas Sageris ir LeBronas Jamesas

„Tai buvo neįtikėtinas reginys, – prisiminė Doris Burke. – Matėsi, kad jis kenčia nuo milžiniško skausmo, tačiau jis kovojo. Jis stengėsi iš paskutiniųjų, nes taip mylėjo šį žaidimą, kad norėjo sugrįžti į darbą.

Nežinau drąsesnių būdų įrodyti, kaip stipriai tu myli tai, ką darai.

Jis buvo toks geras savo profesijoje bei tokia milžiniška asmenybė, kad spalvingi kostiumai jam puikiai tiko. Jį gerbė visi lygos treneriai bei žaidėjai. Nemanau, kad žmonės supranta, jog tai neįtikėtinai sunku įgyvendinti.

Craigas ko gero yra vienintelis, kuriam tai pavyko padaryti.“

C.Sageriui buvo 65 metai, tačiau jis niekuomet nevengė ir naktinio miesto gyvenimo. Dažnai po rungtynių spalvinguoju kostiumu pasidabinęs pranešėjas keliaudavo ieškoti nuotykių.

Taip dabar ir norisi apie jį galvoti. Jis niekur nedingo, o tiesiog keliauja toliau. C.Sageris šiuo metu ieško naujų nuotykių, kad vėliau savo kolekciją galėtų papildyti dar viena šaunia istorija.

VIDEO: Įsimintiniausios Craigo Sagerio karjeros akimirkos
VIDEO: Craigo Sagerio dvikova su vėžiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas