Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 17

D.Motiejūno laukia kelionė atgal? Kinijos klubai jau paleidžia žaidėjus namo

Kinijos lygos sezonui vis neatsinaujinant, šios šalies komandų legionieriai vėl ima vykti namo. Pirmosiomis šio proceso „kregždėmis“ tapo amerikiečiai Allerikas Freemanas ir Sonny Weemsas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Sportando“ praneša, kad sezono atnaujinimo vis nesulaukiančius žaidėjus į JAV išleido Šendženo „Leopards“ ir Guangdongo „Southern Tigers“ ekipos.

Vienintelis Kinijoje rungtyniaujantis lietuvis Donatas Motiejūnas, atstovaujantis Šanchajaus „Sharks“ klubui, kol kas lieka Azijoje, tačiau didelė tikimybė, kad netrukus namo vyks ir jis.

Pagal pirminį planą balandžio 15-ąją turėjęs prasitęsti Kinijos lygos sezonas po žinios apie olimpinių žaidynių nukėlimą nusikėlė į gegužės 1-ąją, tačiau pastarosiomis dienomis imta kalbėti, kad sezonas prasitęs tik liepą.

Daugelis Kinijos klubų legionierių, tarp jų ir D.Motiejūnas, į šalį sugrįžo kovo viduryje ir dvi savaites laikėsi karantino. Pastarosiomis savaitėmis komandų žaidėjai jau treniravosi kartu.

Įdomu tai, kad A.Freemanas buvo vienintelis amerikietis, likęs Kinijoje per pirmąją koronaviruso bangą sausio pabaigoje. Su šeima Šendžene pasilikęs krepšininkas Kinijoje nežaisdamas krepšinio išbuvo beveik tris mėnesius, tačiau galiausiai neiškentė ir patraukė į JAV.

Savo ruožtu S.Weemsas į Aziją grįžo tik prieš kelias savaites bei ką tik buvo baigęs savo dviejų savaičių karantino laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas