Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 22

D.Riversas ragina bausti D.Sabonį, o ne D.Greeną: „Turime bausti kurstytojus, ne keršytojus“

„Philadelphia 76ers“ treneris Docas Riversas užstojo į konfliktą su Domantu Saboniu įsivėlusį ir diskvalifikacinės nuobaudos sulaukusį Draymondą Greeną. D.Riversas mano, kad, priešingai – turėjo būti nubaustas lietuvis.
Docas Riversas
Docas Riversas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasakysiu tai, ko tikriausiai neturėčiau sakyti: nemaniau, kad Draymondas [Greenas] turėjo būti suspenduotas“, – ESPN cituoja D.Riversą.

„Manau, kad lyga dabar sukuria labai pavojingą precedentą, ir aš kalbu visiškai rimtai. Jei pradėsime bausti keršytojus, o ne kurstytojus, šioje lygoje turėsime problemų“.

Primename, kad D.Greenas spyrė gulinčiam „Sacramento Kings“ lietuviui, kai šis neva sugriebė „Golden State Warriors“ puolėjo koją.

Panašūs incidentai fiksuoti ir kitose NBA atkrintamųjų rungtynėse.

„76ers“ lyderis Joelis Embiidas sudavė „Brooklyn Nets“ centrui Nicui Claxtonui, kuris peržengė ant parketo patiestą J.Embiidą.

Kita „76ers“ žvaigždė Jamesas Hardenas buvo nubaustas nesportine pražanga už smūgį „Nets“ puolėjui Royce'ui O'Neale'ui į kirkšnį.

Penktadienį lygos atstovas spaudai ESPN informavo, kad tiek J.Hardeno, tiek J.Embiido pražangos liks nepanaikintos, bet papildomų drausminių nuobaudų NBA neskirs.

Kai žaidėjas atkrintamosiose surenka keturias grubias pražangas, jis automatiškai suspenduojamas vienerioms rungtynėms.

„Pats buvau žaidėjas, o tai yra žaidėjų lyga, ir viduje aš 100 proc. esu profesionalus žaidėjas“, – sakė D.Riversas.

„Manau, kad žaidėjams turėtų būti leista žaisti. Visą sezoną kalbame apie tai, kad sirgaliai nepatenkinti, jog vaikinai nežaidžia, o dabar mes išbraukinėjame juos iš atkrintamųjų varžybų.

Taip pat netikiu, kad praeities dalykai turi reikšmę. Sezono pabaigoje panaikinamos visos techninės pražangas, tiesa? Ir tu pradedi viską iš naujo. Taip turėtų būti ir atkrintamosiose“.

„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio
„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio

Jis teigė, jog incidentai kyla, nes provokuotojai žino, kad bus nenubausti.

„D.Greenas žengė vaikinui ant krūtinės, nes šis laikėsi už kojos. Kurstytojas laikė koją. Jei aš guliu ant parketo ir tu atsistoji virš manęs – turėsi problemų. Tie vaikinai žino, kad gali tai daryti, nes greičiausiai nesulauks pasekmių. Aš nepykstu ant N.Claxtono, bet juk yra teisėjai“.

„Manau, kad Joelis iš tikrųjų spyrė N.Claxtonui į koją. Nežinau, ar jis taikėsi į tą vietą, ar ne. Bet nelaipiokite per jį. Ledo ritulyje egzistuoja tam tikros nerašytos taisyklės. Turime sukurti keletą jų savo lygoje, ir viena tokių galėtų būti, kad negalima perlipti per varžovą ar stovėti virš jo. Tiesiog to nedarykime.“

„Žinoma, lygai sunku suvaldyti tokius dalykus. Bet jei imatės suspenduoti Draymondą, turėtumėte suspenduoti ir kitą vaikiną. Išprovokavai – todėl esi šalinamas“.

Nepaisant visko, „76ers“ serijoje iki septynių pergalių pirmauja 3:0 ir gali eliminuoti „Nets“ iš atkrintamųjų, jei šeštadienį ketvirtosiose rungtynėse pasieks dar vieną pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas