Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 21

D.Sabonio trauma – rimtesnė, nei manyta: teks praleisti ir pirmąsias rungtynes

Krepšinio išsiilgusiam Domantui Saboniui sugrįžimo į aikštę dar teks palaukti. „Indiana Pacers“ vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas patvirtino, jog lietuvis jaučia pėdos skausmus bei pranešė, kad vienas komandos lyderių praleis vienerias, o galbūt net ir visas „Pacers“ draugiškas rungtynes prieš sezono atnaujinimą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Dar pirmadienį „Indy Star“ pranešė, jog dėl pėdos skausmų D.Sabonis praleido pastarąsias dvi komandos treniruotes ir iš rikiuotės iškrito bent kelioms dienoms.

Panašu, kad lietuvio trauma yra kiek rimtesnė, nei manyta iš pradžių. D.Saboniui nustatytas plantarinės fascijos uždegimas, dažniausiai pasireiškiantis bėgikams, ir atsiliepiantis stipriu kulno ir visos pėdos skausmu.

Dėl šio sužeidimo 24-erių aukštaūgis negali priminti kojos.

„Jis negali remtis pėda jau 2–3 dienas. Norime jam duoti dar bent kelias dienas, kad skausmai nurimtų, – po vienos iš komandos treniruočių sakė N.McMillanas. – Jis tikrai praleis pirmąsias draugiškas rungtynes, o galimai nežais ir kitose.“

Pirmasis iššūkis „Pacers“ komandos laukia jau po kelių dienų – liepos 23-ąją Indianos krepšininkai žais draugišką susitikimą su „Portland Trail Blazers“.

Po to „Pacers“ laukia dar du kontroliniai susitikimai – liepos 26-ąją su „Dallas Mavericks“ ir liepos 28-ąją su „San Antonio Spurs“.

Pirmoji atnaujinto sezono kova „Pacers“ laukia rugpjūčio 1-ąją, kai N.McMillano auklėtiniai žais su turnyrinės lentelės kaimynais Rytų konferencijoje „Philadelphia 76ers“ krepšininkais.

Tiesa, D.Sabonio praradimas „Pacers“ komandai bent jau iki atkrintamųjų skaudžiai neatsilieptų – Indianapolio ekipa jau yra užsitikrinusi vietą atkrintamosiose varžybose ir nenukris žemiau 6-osios vietos Rytuose.

Per likusias reguliariojo sezono kovas „Pacers“ gali nebent pakilti aukštyn – iki 3-osios, o teoriškai – gal net ir iki 2-osios pozicijos.

Be to, N.McMillanas komandos gerbėjams turi ir gerų žinių – po kelių treniruočių su komanda ima aiškėti, kad sezono pratęsime vis tik dalyvaus vienas komandos lyderių Victoras Oladipo, kuris iš pradžių teigė praleisiantis likusias 2019-2020 m. sezono kovas dėl noro visiškai išsigydyti traumą.

Anot komandos trenerio, V.Oladipo, dėl keturgalvio raumens plyšimo nežaidęs metus nuo 2019 m. sausio, turėtų dalyvauti jau pirmosiose komandos draugiškose rungtynėse ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas