Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 21

D.Sabonis malšino aistras po karšto epizodo su komandos draugu: „Nieko nenutiko“

Domantas Sabonis turėjo ištverti tikrą pragarą praėjusią naktį, kai beveik 18 tūkst. žmonių akys krypo į jį. Lietuvis nesužaidė pačių geriausių savo rungtynių, jo komanda pralaimėjo, o pats Domas po kluptelėjimo San Fransiske ragino savo komandos draugus būti „desperatiškais“ kitose rungtynėse.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

Į konfliktą su Draymondu Greenu antrajame serijos su „Golden State Warriors“ susitikime įsivėlęs D.Sabonis tapo publikos priešu numeris vienas „Chase Center“ arenoje.

Nuo pat rungtynių pristatymo Lietuvos rinktinės aukštaūgis buvo nušvilpiamas, arenos baubimas kartojosi ir kaskart rungtynių metu, kai tik D.Sabonis prisiliesdavo prie kamuolio.

Prie nemeilės lietuviui prisidėjo ir pranešimai po antrųjų rungtynių. ESPN žurnalisto Zacho Lowe teigimu, „Warriors“ organizacija kaltino D.Sabonį stumdant jų žaidėjus ir nelegaliai naudojant alkūnes bei kamuolį grumiantis tiek puolime, tiek gynyboje.

Įsielektrinusioje atmosferoje D.Sabonis rinko gražius skaičius – 15 taškų, 16 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvūs perdavimai, bet klydo šešis kartus ir nesugebėjo pažaboti „Warriors“ ginklų, kurie lėmė šeimininkų pergalę 114:97 ir sušvelnintą serijos rezultatą 1-2.

„Turime būti geresni kaip komanda“, – po mačo apibendrino D.Sabonis.

„Buvo beprotiška, – apie atmosferą arenoje kalbėjo lietuvis. – Jie turi puikius sirgalius, kurie mums labai apsunkino rungtynes. Turėjome būti geriau tam pasiruošę.“

Daug problemų „Sacramento Kings“ ekipai šiose rungtynėse kėlė atkovoti kamuoliai. Nors D.Sabonis jų nusiėmė 16, „Warriors“ vis tiek laimėjo kovą dėl kamuolių 59:53, o pagal puolime nusiimtus kamuolius pirmavo 18:13.

Ir visa tai – be suspenduoto D.Greeno.

„Visi turi atsitverti savo žmones. Jie visi kovoja dėl kamuolių, tad tai nėra tik mano ar kažkieno kito atsakomybė – tai visų pareiga“, – po mačo kalbėjo D.Sabonis.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis

Ypač daug problemų jam ir jo komandai sukėlė Kevonas Looney, atkovojęs net 20 kamuolių, iš kurių net devynis – puldamas.

„Tiesiog turime jį atsitverti. Nesvarbu, kur jis yra aikštėje – jie meta daug tritaškių, o kamuolys po jų gali skristi toli, tad jis dažnai būna ties baudų linija. Turime jį atitverti nuo kamuolio“, – sakė lietuvis apie tiesioginį oponentą, kuris pelnė tik 4 taškus, bet atliko net 9 rezultatyvius perdavimus, pagerindamas karjeros rekordą.

Kamuoliui slystant iš rankų, tritaškiams nekrentant ir pralaimint kovą po krepšiais, „Kings“ komandoje netrūko ir kibirkščių. Žurnalistai trečiajame kėlinyje pastebėjo, jog į karštą diskusiją vienos iš minutės pertraukėlių metu įsivėlė D.Sabonis ir „Kings“ gynėjas Davionas Mitchellas.

Vis dėlto lietuvis po mačo malšino aistras tikindamas, kad tai tebuvo pokalbis apie vieną iš epizodų rungtynėse.

„Nieko nenutiko. Tiesiog kalbėjomės apie vieną epizodą. Su Davionu turime ypatingą santykį, visą vasarą dirbome kartu, todėl esame kaip broliai. Pasikalbėjome, pasakėme, kaip kiekvienas matėme tą epizodą, ir viskas – judame toliau“, – teigė „Kings“ lyderis.

VIDEO: Domantas Sabonis po trečiųjų serijos rungtynių: „Turėjome būti geriau pasiruošę“

Žurnalistė jo klausė ir apie fizinę būklę, mat prieš rungtynes buvo pranešta, jog lietuvis po D.Greeno užlipimo patyrė stiprų krūtinkaulio sumušimą. Bet lietuvis atsakė to nepaminėdamas.

„Turime puikią trenerių komandą, kuri paruošia mus taip pat kiekvienoms rungtynėms“, – nukreipė kalbą D.Sabonis.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Stepheną Curry
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Stepheną Curry

Jau sekmadienį patogiu lietuviams laiku – 22.30 val. – „Kings“ ir „Warriors“ susitiks dar kartą. Namie žaisiantys „kariai“ mėgins išlyginti serijos rezultatą, o „karaliai“ – susigrąžinti užtikrintą pranašumą serijoje.

„Turime kautis taip, kaip tą darėme namuose. Turime būti desperatiški“, – apie būsimą mūšį kalbėjo Domas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas